Milsvid utsikt på våning sex med inglasad balkong i soligt västerläge. Gångavstånd till torget.

Kortedala, Göteborg

Fastlagsgatan 4

Utgångspris
2 350 000 kr
Avgift
4 709 kr
Antal rum
4
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Milsvid utsikt på våning sex med inglasad balkong i soligt västerläge. Gångavstånd till torget.

Hissen tar dig högt upp till våning sex med lägenheten som erbjuder en milsvid utsikt. Inglasad balkong mot väster dessutom. Gångavstånd till torget.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Wideman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 74

 • Extra kontaktperson

  Cecilia Axell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 71

Bilder

Välkommen till detta trivsamma hem. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Välkommen till detta trivsamma hem
Utvald detaljbild. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Milsvid utsikt från den inglasade balkongen i västerläge. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors

Milsvid utsikt från den inglasade balkongen i västerläge

. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Här flödar ljuset in på den vackra stenskivan. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Här flödar ljuset in på den vackra stenskivan
. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Köket renoverades -00 och är mycket välbehållen. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Köket renoverades -00 och är mycket välbehållen
. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Ett av de tre sovrummen. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Ett av de tre sovrummen
. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Ifrån hela lägenheten är det en fri och rogivande utsikt. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Ifrån hela lägenheten är det en fri och rogivande utsikt
Den inre hallen knyter samman bostadens rum. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Den inre hallen knyter samman bostadens rum
Renoverat badrum -02 med egen tvättmaskin. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors

Renoverat badrum -02 med egen tvättmaskin

Entré med bra förvaringsutrymmen. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Entré med bra förvaringsutrymmen
. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Planlösning. Fastlagsgatan 4 - Bjurfors
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen med hissen högt upp i huset och få en milsvid utsikt. Ifrån den inglasade balkongen i väster är det gott solläge samt en fantastisk utsikt över hela området. Ifrån lägenhetens samtliga rum är det en fri och rogivande utsikt. Här bor du lugnt i en välskött förening. Bostaden har ett fint skick med badrum som renoverades -02 och köket är mycket välbehållet sedan renoveringen år -00. De tre sovrummen ger gott om plats för sovplatser. Dessutom finns en inre reparationsfond om 13.000 kr för valfri renovering.

Området erbjuder både närhet till staden samt skogen bakom husknuten. Ifrån bostaden är det nära till Kortedala torg med affärer samt spårvagnshållplats. Om du har bil finns p-platser samt garage via föreningen.

Interiör

Välkommen in i denna fina lägenhet. Då bostaden ligger på våning 6 av 8 är det fantastisk utsikt från alla rum och är helt fri från insyn.

Kliv in i den välplanerade entrén med bra förvaringsutrymmen för ytterkläder med garderober. Från entrén nås bostadens badrum som är renoverat vid stambytet i fastigheten -04. Kakel och klinker i ljusa färger klär väggar och golv. Stor dusch vid fönstret och bonus med egen tvättmaskin -13.

Vidare in i bostaden finns den inre hallen som är utgångspunkt för alla bostadens rum. Här finns flera garderober för förvaring. Till höger ligger det välskötta köket från -00 som är i ett mycket fint skick. Vid matplatsen är det en rogivande utsikt över skog. Här finns gott om förvaring i köksskåpen samt gott om arbetsytor. Köket är utrustat med spis och kyl/frys från -13 samt fläkt.

Från köket nås bostadens minsta sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Det andra sovrummet är större och har liksom de andra sovrummen fri utsikt mot naturen och området. Direkt in till höger finns även en garderobsvägg med plats för mycket förvaring. Det tredje sovrummet, som är det största, ger plats för dubbelsäng. Samtliga sovrum har fina golv och tapetserade väggar.

Vidare ligger det rymliga och ljusa vardagsrummet med gedigen fiskbensparkett. Här finns plats för både matsalsbord samt soffgrupp. Här finns stort fönsterparti som skapar rikligt med ljusinsläpp. Den inglasade balkongen förlänger vardagsrummet och läget i väster erbjuder härlig kvällssol.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Ifrån balkongen är det en milsvid utsikt över området. Ett härligt ställe att vara på. Här kan du njuta året runt eftersom det är inglasat, men med öppningsbara partier för de varmaste dagarna.

Ombyggnad, Renoveringar

Fastigheten är stambytt 2004.

TV/bredband

TV, bredband och telefoni installeras just nu av Telia.
Standardutbudet är TV-paket Lagom med f n 42 digitalkanaler, bredband med 100/100 Mbits hastighet och fast telefoni med individuell samtalskostnad Kan utökas till merkostnad för den som så önskar.

Parkering

Parkeringsplats finns att hyra med flera alternativ, separat kö:
- p-däcket, ca 238 kr/mån
- på gatan 150 kr/mån
- varmgarage
Avgiftsbelagd besöksparkering finns också i området.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 709 kr

Månadsavgiften till föreningen inkluderar värme, V/A, grundutbud TV.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
103
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
75 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
121
Energideklarationsdatum
2017-11-10

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Krönet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
371
Antal lokaler
8
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Lägenheterna är fördelade på fyra huskroppar, Fastlagsgatan 4-49. Här inryms 371 lägenheter och samtliga byggnader stod klara 1960.
Den totala lägenhetsytan är 22860 kvm.

Tomten som fastigheterna är byggda på är upplåtna med tomträtt. Det nuvarande 20-åriga avtalet löper ut under September 2018. Under nuvarande avtalsperiod är avgälden 486 500 kr per år. En försiktig uppskattning är en höjning till c:a 1,3 miljoner per år under nästa avtalsperiod. Eventuell avgiftshöjning på grund av detta är inte klar i nuläget (2018-04-26).

Övrig aktuell inf gällande HSB krönet går att finna på föreningens hemsida.
http://www.brfkronet.se

Parkering

P-däck finns i 2 plan, med sammanlagt 169 platser. Utanför P-däcket finns ytterligare 94 platser fördelat på området, 23 st varmgarage samt 23 st besöksparkeringar.

TV/bredband

TV, bredband och telefoni installeras just nu av Telia.
Standardutbudet är TV-paket Lagom med för närvarande 42 digitalkanaler, bredband med 100/100 Mbits hastighet och fast telefoni med individuell samtalskostnad kan utökas till merkostnad för den som så önskar.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,32517%
Andel av årsavgiften är
0,32517%
Reparationsfond
13 128 kr

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
187 kr
Försäkring
150 kr
Summa
337 kr

Byggnadssätt

Byggår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Förråd tillhörande lägenheten finns i källaren.
Föreningen tillhandahåller: tvättstuga, samlingslokal samt gästlägenhet för fyra personer.

Området

Mäklaren om Kortedala

Öster om Göteborg ligger Kortedala med ett naturskönt läge, fyra torg samt goda kommunikationer till centrala Göteborg. I Kortedala är det en stor blandning i åldrarna då såväl barnfamiljer, yngre och äldre letar sig till och trivs i området.

KORETEDALA BYGGDES UPP under 1950-talet och är känd som Göteborgs första förort. Området har idag en blandad bebyggelse med allt från höga punkthus, lamellhus, villor och radhus. Innan Kortedala byggdes fanns var det torpbebyggelse. Namnet Kortedala tros komma ifrån ett av dessa torp som omnämns år 1827 och gick under namnet Korta Dahlen, som motsats till det närliggande Djupedalen. Många av gatorna i Kortedala har namn efter tideräkningstermer såsom Kalendervägen, Halvsekelsgatan och Tideräkningsgatan.

KORTEDALA HAR fyra torg. Dessa torg är citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Var du än bor i Kortedala har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd.

DET FINNS MÅNGA SKOLOR i området, både kommunala skolor och friskolor. Några av skolorna är Förstamajgatans förskola, Talldungeskolan för förskola upp till åk 3, Utmarksskolan för åk 6-9, Gamla Gärdsåsskolan, Ramdalsskolan, Kortedala gymnasium och Assaredsskolan. Här finns även en kulturskola där barn mellan 6 och 19 år kan lära sig dansa, spela teater, spela instrument, sjunga, måla eller dreja. Kortedala har fotbolls- och handbollsklubb samt en egen brottarklubb. Kortedala omges av vacker natur med fina promenadstråk och motionsspår. I närliggande Kviberg finner ni Nordens största multisport arena samt klättergym.

PÅ ADVENTSVÄGEN 1 ligger Kortedala Museum. Det är ett litet och annorlunda museum om två rum och kök i ett vanligt hyreshus. Man stiger in i vardagslivet hos en arbetar och tjänstemannafamilj där hemmet bevarats i så ursprungligt skick som möjligt ifrån femtio och sextiotalet.

GILLAR MAN ATT ODLA erbjuder Kortedala flera odlarföreningar och koloni- och fritidshusområden. Några exempel på dessa är Klaras Ängar, Kortedala Odlarförening, Lärjeholms Odlarförening och Solgläntans Odlarförening och Ringblommans odlarförening. Kortedala är ett naturskönt område som gränsar både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden.

KOMMUNIKATIONERNA TILL OCH FRÅN Kortedala är mycket goda. Både spårvagn 6,7 och 11 tar er in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och alla vagnar går med täta turer både dag och kväll.

Köpa eller sälja bostad i Kortedala? Kontakta våra mäklare i Partille! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Wideman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 74

 • Extra kontaktperson

  Cecilia Axell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 71

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kortedala, Göteborg

  Adress
  Fastlagsgatan 35
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 042 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  64,5 kvm