Charmig gaveltvåa i 50-talshus med balkong i bästa solläge

Kortedala, Göteborg

Vårmånadsgatan 3A

Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
2 913 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
53,5 kvm

Charmig gaveltvåa i 50-talshus med balkong i bästa solläge

Med ett högt och fritt gavelläge erbjuds denna välplanerade tvårummare med genomgående charm. Endast 4 minuters promenad till spårvagnshållplats.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 75

 • Extra kontaktperson

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen in i en charmig och fin tvårummare. Vårmånadsgatan 3A - Bjurfors
Välkommen in i en charmig och fin tvårummare
Matplatsen vid köket har ett fint ljusinsläpp. Vårmånadsgatan 3A - Bjurfors
Matplatsen vid köket har ett fint ljusinsläpp
Bra med bänkyta och förvaringsmöjlighet i skåp och lådor. Vårmånadsgatan 3A - Bjurfors
Bra med bänkyta och förvaringsmöjlighet i skåp och lådor
Från hallen når du bostadens samtliga rum. Vårmånadsgatan 3A - Bjurfors
Från hallen når du bostadens samtliga rum
Härligt vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv. Vårmånadsgatan 3A - Bjurfors
Härligt vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv
. Vårmånadsgatan 3A - Bjurfors

Välkommen ut på den mysiga balkongen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I natursköna Kortedala erbjuds nu en tvårummare med genomgående bevarad charm i form av vacker fiskbensparkett, gabondörrar, tidtypiska handtag och fönsterbänkar i sten. Bostadens balkong ligger högt och fritt med ett härligt västerläge och utsikt över lummig omgivning. Med gavelläget har bostaden ett extra fönster i vardagsrummet vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. I bostaden finns goda förvaringsmöjligheter i garderober och till bostaden hör även ett vindsförråd och ett källarförråd. Idag finns det ca 3,992 kr i den inre fonden som man som köpare tar över och kan använda.

Populär och välskött förening med låg avgift där både värme, VA, kabel-tv och internet via fiber ingår i avgiften. Föreningen erbjuder parkeringsplatser och garage med separat kö och kostnad. Bostaden ligger ett stenkast från spårvagnshållplats Allahelgonakyrkan där både 6:an, 7:an och 11:an går med täta avgångar till centrala delarna på ca 15 minuter. Närmsta torg är Citytorget där det finns service som mataffär, pizzeria, kiosk och pub. En kort promenad bort nås Kortedala torg där det finns mer service i form av större matbutik, bank, vårdcentral, träningscentra, bibliotek och restauranger.

Välkommen till ett hem och område att trivas i!

Interiör

Välkommen upp till våning tre av fyra. Redan i hallen möts du av bostadens charm och det fina ljusinsläppet från tre väderstreck. Från hallen når du bostadens samtliga rum. Hallen har vitmålade väggar, parkettgolv, möjlighet till att hänga kläder och skor samt förvaring i två garderober med överskåp. Till höger om hallen ligger badrummet som är utrustat med toalett, tvättställ, badkar och vädringsfönster. Badrummet har vitt kakel, målade väggar och ett fint schackrutigt golv. Rak fram från hallen når man bostadens sovrum. Sovrummet ligger insynsskyddat och har en harmonisk grå färg på väggarna och ett mörkare golv. I sovrummet erbjuds förvaring i två garderober med överskåp.

Köket har gott om plats för köksbord och plats för fyra personer vid fönstret med utsikt över området. Köket är fint bevarat i original med tidstypiska handtag, målade och släta luckor och gott om bänkyta. På golvet ligger en smakfullt schackrutigt laminatgolv i svart/vitt och väggarna är vitmålade. Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Vid gavelfönstret har man den perfekta placeringen för matbordet där man kan samlas med vänner och familj. Vardagsrummet har en vacker fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når du balkongen. Balkongen har en markis, trägolv och en lummig utsikt över området.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kortedala 64:1

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Råkostjärnet nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

En trevlig förening där gemenskap är ett starkt ledord. Fint beläget i naturnära Kortedala med flertalet gemensamma uteplatser som kan nyttjas vid fint väder. Här bor man nära Citytorget och Kortedala Torgs rika utbud av service och affärer samt endast ett par minuter från spårvagnen som snabbt och lätt tar dig in till centrala Göteborg.

Föreningen upplåter 54 lägenheter som är fördelade enligt följande:
2 st 1 rok
15 st 2 rok
18 st 3 rok
9 st 4 rok.

Föreningen har en informativ hemsida, besök den gärna på www.rakostjarnet.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2014 - 2044. Det planeras för en elinventering i fastigheterna.

År 2003-2004 nya tak.
År 2007 renovering av balkonger.
År 2008 energideklaration.
År 2010 relining av avloppsstammar.
År 2010 dränering garagelänga samt nytt tak.
År 2010 radonmätning.
År 2011 nya lägenhetsdörrar, postboxar, porttelefoner.
År 2012 renovering av trapphus.
År 2014 nya fönster och balkongdörrar.

Parkering

10 garage samt 5 parkeringsplatser.

TV/bredband

Bredband och internetanslutning (100 Mbit/s) finns via Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) genom ett gruppavtal med föreningen och kostnaden ingår i månadsavgiften. När du flyttar in måste du skaffa ett abonnemang. Det gör du enklast via Telenors hemsida (skriv in din adress för att få förslag). Bredband 100 (100Mbit/s) + router ingår i månadsavgiften men en startavgift på 500 kr tillkommer. Du kan även välja en högre hastighet eller andra tillval mot extra kostnad.

Föreningen har anslutning till kabel-TV via ett gruppavtal med ComHem. I månadsavgiften ingår grundutbudet: grundläggande kanalpaketet och den grundläggande Comhem Play-tjänsten (möjlighet att se strömma TV-kanaler). Det går också att beställa andra kanalpaket av Com Hem mot en extra kostnad.

Gemensamma utrymmen

På gården finns ett miljöhus för avfallssortering där sorteras följande:
– papper, kartong och plast
– metall och glas
– kompost (matavfall) och hushållsavfall
– batterier och glödlampor

Övrigt

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd (tidigare kallat matkällare), märkt med föreningens lägenhetsnummer (mellan 1–54).
Föreningen har också några extra förråd till uthyrning.

Två gånger per år, i maj och i oktober, har föreningen städdag där man städar och gör fint på gården och i huset. Alla medlemmar uppmuntras att delta! Vi städar ca två timmar, för att sedan grilla och fika tillsammans. Fredagar jämna veckor erbjuds det afterwork bland medlemmarna. Då träffas man i skyddsrummet kl. 17. Måndagar kl. 17 är det vävstuga i skyddsrummet.

Uteplats/balkong

Härlig balkong i västerläge. Balkongen har markis.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd.
Vindsförråd.

Gemensamma tvättstugor i uppgång 3 A och 5 A. Tvättstugorna är utrustade med tre tvättmaskiner, torktumlare, tvättho, arbetsbänk, mangel samt torkrum. Tvättstuga 3 A har mangel.

På gården finns miljöhus för sophantering av avfall och kompost. Grovsoprum finns på nr 5 och nr 7.

Cykelrum.

Radonvärdet för grannlägenhet mättes år 2010 till 140 bq/kvm (gränsvärdet ligger på 200 bq/kvm).

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 913 kr

inkl. värme, VA, kabel-tv och internet via fiber.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,018245%
Andel av årsavgiften är
1,82417%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 992 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
53
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
53,5 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
268 kr
Försäkring
232 kr
Summa
500 kr

Under elkostnad ligger kostnad för både elförbrukning och elnätskostnad.

Kostnaderna kan komma att variera beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1168 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr som betalas av köparen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Kortedala

Öster om Göteborg ligger Kortedala med ett naturskönt läge, fyra torg samt goda kommunikationer till centrala Göteborg. I Kortedala är det en stor blandning i åldrarna då såväl barnfamiljer, yngre och äldre letar sig till och trivs i området.

KORETEDALA BYGGDES UPP under 1950-talet och är känd som Göteborgs första förort. Området har idag en blandad bebyggelse med allt från höga punkthus, lamellhus, villor och radhus. Innan Kortedala byggdes fanns var det torpbebyggelse. Namnet Kortedala tros komma ifrån ett av dessa torp som omnämns år 1827 och gick under namnet Korta Dahlen, som motsats till det närliggande Djupedalen. Många av gatorna i Kortedala har namn efter tideräkningstermer såsom Kalendervägen, Halvsekelsgatan och Tideräkningsgatan.

KORTEDALA HAR fyra torg. Dessa torg är citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Var du än bor i Kortedala har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd.

DET FINNS MÅNGA SKOLOR i området, både kommunala skolor och friskolor. Några av skolorna är Förstamajgatans förskola, Talldungeskolan för förskola upp till åk 3, Utmarksskolan för åk 6-9, Gamla Gärdsåsskolan, Ramdalsskolan, Kortedala gymnasium och Assaredsskolan. Här finns även en kulturskola där barn mellan 6 och 19 år kan lära sig dansa, spela teater, spela instrument, sjunga, måla eller dreja. Kortedala har fotbolls- och handbollsklubb samt en egen brottarklubb. Kortedala omges av vacker natur med fina promenadstråk och motionsspår. I närliggande Kviberg finner ni Nordens största multisport arena samt klättergym.

PÅ ADVENTSVÄGEN 1 ligger Kortedala Museum. Det är ett litet och annorlunda museum om två rum och kök i ett vanligt hyreshus. Man stiger in i vardagslivet hos en arbetar och tjänstemannafamilj där hemmet bevarats i så ursprungligt skick som möjligt ifrån femtio och sextiotalet.

GILLAR MAN ATT ODLA erbjuder Kortedala flera odlarföreningar och koloni- och fritidshusområden. Några exempel på dessa är Klaras Ängar, Kortedala Odlarförening, Lärjeholms Odlarförening och Solgläntans Odlarförening och Ringblommans odlarförening. Kortedala är ett naturskönt område som gränsar både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden.

KOMMUNIKATIONERNA TILL OCH FRÅN Kortedala är mycket goda. Både spårvagn 6,7 och 11 tar er in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och alla vagnar går med täta turer både dag och kväll.

Köpa eller sälja bostad i Kortedala? Kontakta våra mäklare i Partille! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vårmånadsgatan 3A

Vårmånadsgatan 3A,
415 43 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 75

 • Extra kontaktperson

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78