Exklusivt och omsorgsfullt renoverad tvåa på populära Kungshöjd

Kungshöjd, Göteborg

Kungshöjdsgatan 11A

På förhand
Pris
4 790 000 kr
Avgift
4 334 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4
Boarea
77 kvm

Exklusivt och omsorgsfullt renoverad tvåa på populära Kungshöjd

Minutiöst renoverad tvåa, strävan att återskapa helheten till originalutförandet med fokus på de bekvämligheter i kök och bad som idag efterfrågas

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

 • Extra kontaktperson

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna ljuvliga sekelskiftestvåa högt upp i huset på lugn gata i rofyllda kvarter. Bostaden är minutiöst renoverad där strävan varit att återskapa helheten till originalutförandet med fokus på de bekvämligheter i kök och bad som idag efterfrågas. Bostaden har en underbar rymd och smyckas genomgående av vackra höga lister, imponerande takhöjd, gjutjärnsradiatorer och spegeldörrar. Den vackra fiskbensparketten är genomgående genom hela lägenheten. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. Här uppstår det perfekta mötet mellan det stilrena, moderna och detaljer från en svunnen tid. Köket är designat och platsbyggt i smakfullt utförande och inbjuder till matlagning. Kök och badrum är påkostade med exklusiva materialval. Helt enkelt ett enastående hem för dig som vill bo i en exklusiv och kulturhistoriskt bevarad miljö med unika kvaliteter mitt i centrala Göteborg med närhet till shopping, restauranger och goda kommunikationer.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kungshöjd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Kungshöjd bildades 1984 och äger sedan 2001 fastigheten Göteborg inom Vallgraven 41:8. Fastigheten har en anrik historia och utgjorde under 1800-talets mitt arsenalsbyggnad för Artilleriregementet. I slutet av 1800-talet köptes marken av byggaren Richard Grauers och 1907 stod denna ståtliga fastighet färdig. Arkitekten gav huset en siluett med torn och kreneleringar som ska påminna om Arsenalsbyggnaden.

I byggnadens entré välkomnas ni av spröjsade stora fönsterpartier, snickerier målade i rött, dekorativa smidesräcken och trappsteg av sten. Byggnadens totalyta är, enligt taxeringsbeskedet, 3020 kvm och fördelas på 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av någon justering av tomträttsavgälden.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades år 2012. Föreningen har sedan övertagande tagit väl hand om sin fastighet och mellan 2001-2006 utfördes flertalet större renoveringar. Fasad, fönster och tak renoverades. En varsam renovering utfördes av entré och trapphus där man tagit hand om tidstypiska detaljer och lägenheterna utrustades med nya entrédörrar i tidstypisk stil. Under denna tidsperiod såldes råvinden samt garage/lokaler i entréplan till ett företag som uppförde sju nya bostadsrätter, två vindslägenheter samt fem etagelägenheter i entréplan. I samband med detta uppfördes föreningens gästlägenhet. I gemensamma utrymmen har ett trådlöst seriekopplat brandlarm installerats.

Under 2012 installerades nya fönster mot söder och 2014 avslutades en omfattande fasadrenovering och plåtarbeten på fasaden mot Arsenalsgatan och söder. Under 2016 byttes porttelefonsystemet ut och vissa delar av trapphuset har setts över. I källaren har en ventilationsfläkt installerats och på taket har en fläkt installerats som ventilerar B-trapphuset. Renoveringen av den sista delen av fasaden mot söder slutfördes och 8 balkongdörrar byttes. Även gasen i fastigheten togs bort under 2016.
Stammar/vattenledningar byttes ut i B-uppgången 2017. Man har även installerat en VVC-ledning. Man har också utfört en asbestsanering på vinden och installerat 3 nya ventiler för justering av värmen i huset.

Under räkenskapsåret 2018 har man bl.a. utfört fasadrenovering av hela Kungshöjdsgatan inklusive tornet fram till balkongerna på Arsenalsgatan samt målat och renoverat alla fönster och balkongdörrar på Kungshöjdsgatan fram till och med fönstren på de stora balkongerna på Arsenalsgatan.
2019: Stammarna spolades. Alla avloppsstammar i A-uppgången filmades 2019 och befanns vara i god kondition.

På sikt vill man renovera 5 st fönster i A-trapphuset samt måla om en del av entréen mot gården

Parkering

Föreningen tillhandahåller tre parkeringsplatser inne på gården till en kostnad om 1 200 kr/mån. Dessa är det separat kö till. Det finns möjlighet att ansöka om boendekort för ca 680 kr/mån (www.goteborg.se/trafikkontoret).

TV/bredband

Föreningen har ett gynnsamt gruppavtal som läggs på månadsavgiften á 279 kr/mån och då ingår Telia Bredband 100/100 Mbit/s, TV från Telia, tv-paket Lagom (innehållande 40 kanaler och 20 playtjänster) samt bredbandstelefoni.

Gårdsplats/innergård

Inne på gården på Kungshöjdsgatan 11 finns en liten stensatt innegård, möblerad med utemöbler och smyckad av lite grönska och blomster. Gården nås via trapphuset samt direkt från gatan via Arsenalsgatan 12. På gården förvaras även cyklar i cykelställ och från gården nås ett barnvagnsrum, föreningens bastu samt soprum.

Gemensamma utrymmen

Under 2006-2007 uppfördes föreningens populära gästlägenhet som man enkelt når från A-entréen. Lägenheten är i etage med pentry, matbord och badrum på första plan samt två sovplatser på övre plan, en 120 cm bred bädd samt en 90 cm bred bädd. Lägenheten hyrs till en kostnad om 300 kr/natt. Föreningen disponerar ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egna tvättmaskiner i lägenheterna.

Övrigt

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning och föreningen sköter den tekniska förvaltningen i egen regi. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 334 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,97%
Andel av årsavgiften är
2,55%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 790 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
139
Energideklarationsdatum
2010-08-30

Området

Mäklaren om Kungshöjd

Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Genom höjden löper Kungs-gatans sista lilla puckel innan den avslutas nere vid Esperantoplatsen. Uppe från höjden har du bästa utsikten och ser de centrala stadsdelarna knytas ihop nedanför: Haga, Vasa, Järntorget och centrum. Allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

VALLGRAVAR OCH TAKÅSAR
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och lugnt, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här är det nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntornen som man kan se från stora delar av stan. Tanken var att påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här och huset fick därför en borgliknande fasad.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för det ganska nya restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekörka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekörka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för attskydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt intressant hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

SOLGLIMTAR OCH ÄLVRUM
Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller det nya resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Köpa eller sälja bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungshöjds 3 bästa

3
 • Tapas på Pinchos eller Mañana
 • Nya Rosenlund restaurangstråk
 • Magasinsgatan med café Da Matteo

Karta

Kungshöjdsgatan 11A

Kungshöjdsgatan 11A,
411 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

 • Extra kontaktperson

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungshöjd, Göteborg

  Adress
  Arsenalsgatan 4B
  Utgångspris
  6 745 000 kr
  Månadsavgift
  6 083 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  103 kvm

  Visning: 2020-08-13 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungshöjd, Göteborg

  Adress
  Arsenalsgatan 8 A Lgh 1402
  Utgångspris
  7 400 000 kr
  Månadsavgift
  4 013 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  109 kvm