Underbar sekelskiftestrea!

Kungshöjd, Göteborg

Kungshöjdsgatan 5

På förhand
Prisidé
6 000 000 kr
Avgift
5 153 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Boarea
93 kvm

Underbar sekelskiftestrea!

Underbar sekelskiftestrea på Kungshöjd. Rejäl smidesbalkong, vackra originaldetaljer och en gedigen takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Kungshöjdsgatan 5!. Kungshöjdsgatan 5 - Bjurfors
Välkommen till Kungshöjdsgatan 5!
Vacker smidesbalkong. Kungshöjdsgatan 5 - Bjurfors
Vacker smidesbalkong
Planlösning. Kungshöjdsgatan 5 - Bjurfors
Planlösning
Pardörrar.... Kungshöjdsgatan 5 - Bjurfors
Pardörrar...
...vitmålade brädgolv.... Kungshöjdsgatan 5 - Bjurfors
...vitmålade brädgolv...
... och en vacker stuckatur är några av de bevarade detaljerna i bostaden. Kungshöjdsgatan 5 - Bjurfors
... och en vacker stuckatur är några av de bevarade detaljerna i bostaden

Beskrivning

Beskrivning

I vacker hörnfastighet som smyckas av tidstypiska dekorer från tidigt 1900-tal är denna sekelskiftestrea belägen. Planlösningen är oerhört tilltalande med tre härliga rum i fil som smyckas av dekorativa snickerier, gedigen takhöjd och fönster i fullhöjd. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen som omges av ett vackert smidesräcke och här slås ni av det rofyllda lugnet och det fria läget, en ljuvlig plats vår och sommartid! Hemtrevligt kök med goda förvaringsmöjligheter, arbetsytor och självklart en diskmaskin! Helkaklat badrum med tvättpelare. Brf med stabil och välskött ekonomi.

Området har allt du kan önska i form av caféer, restauranger och shopping men samtidigt är toppen av Kungshöjd lugnt och harmoniskt och erbjuder slående utsikter över Göteborg.

Interiör

Rumsbeskrivning: I tysta och rofyllda kvarter på underbara Kungshöjd, där stadens brus och puls känns avlägsen, välkomnas ni till denna trea om ca 93 kvadratmeter med balkong. I bostadens alla rum ligger en parkett.

På våning två av fem välkomnas ni av en trivsam hall. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder, hallmöbel och förvaring i form av två originalgarderober på vardera sida om entrédörren. Hallen sammanbinder kök och sällskapsrum och från hallen nås även badrummet.

Mot Kungshöjdsgatan ligger tre trevliga rum i fil. Rummen präglas av generösa fönsterpartier med djupa fönsternischer och vackra snickerier. Den slående takhöjden om ca 3,2 meter inger en luftig och rymlig atmosfär.

Vardagsrummet är ett generöst och väldisponerat rum. Här finns det gott om plats för både sällskaps- och matsalsdel. I vardagsrummet finns det fina stuckaturer, takrosett, fotlister och parkettgolv. I anslutning till vardagsrummet finns utgång till den härliga balkongen. Balkongen omges av vackert smidesräcke och här slås ni av det höga och fria läget tillsammans med Kungshöjds lugn. Stadens brus känns avlägset.

Mellan vardagsrummet och sovrummet finner vi biblioteket, eller kanske matsal för de som hellre önskar det. Detta är ett trevligt rum med stuckatur och takrosett.

Sovrummet nås via biblioteket genom de fina dubbeldörrarna. Precis som i de andra rummen finns här stuckaturer, takrosett, parkettgolv och höga fotlister. Rummet är väl tilltaget och rymmer både en större dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderober för klädförvaring.

Köket är funktionellt, bra tilltaget och beläget mot innergården med matplats för ca 4-6 personer. Köksbänken i sten skapar en bra arbetsyta, ovanför bänken sitter en blå mosaik och spotar ger bra belysning. Köket är utrustat med en spis med induktionshäll och varmluftsugn, fläkt, fullhöjds kyl/frys (2015) och diskmaskin (2015). Ett stort skafferi och ett förråd finns även i anslutning till köket.

Badrummet är praktiskt och här finns allt man kan önska sig. Väggarna är beklädda med ett italienskt kakel och ett svar klinker med golvvärme. Här finns en duschhörna (2015), handduksvärmare (2015), handfat med tillhörande möbel (2015), wc, tvättmaskin och torktumlare. Här finns inbyggda spotlight som ger ett bra ljus.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem.

Bredband via ComHem.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå i området för den som är mantalskriven på adressen. För prisinformation och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se. Det finns även flertalet garage i närområdet, bl a P-arken, Otterhällans garage (www.otterhallansgarage.com) och Rosenlundsgaraget (www.q-park.se)

Övrigt

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 153 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,76%
Andel av årsavgiften är
3,75949%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
6 000 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
93 kvm**

* Våningsplan 2 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1904

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiförbrukning per kvm och år
137

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Carolus Rex
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Carolus Rex förvärvade år 1983 fastigheten Inom Vallgraven 41:5 och föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten är en pampig hörnfastighet anno 1904, belägen på attraktiva Kungshöjd, och har entréer från Hvitfeldtsgatan 11 A & B samt Kungshöjdsgatan 5. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Under 1980-talet utfördes en större renovering av fastigheten då V/A-stammarna byttes ut och även el-stigarna. Under 2007-2008 utfördes en fasadrenovering och de vackra detaljerna som smyckar fastigheten återställdes. Samma år renoverades även balkongerna och år 2009 utfördes energideklarationen. 2010 gjordes låsbyte i entrén och gemensamma lokaler, under samma år byggde man även ett nytt soprum och nya förråd. Plåttaket målades under 2012, samt renovering av fläktar. Under år 2013 sanerades källarförrådet och man bytte portar. Under 2014-2015 har man haft en pågående renovering av trapphus och bytt ut alla dörrar, samma år har man även åtgärdat en utvändig fuktskada mot grannfastigheten och byggt en ny gårdsmur och nya blomsterrabatter.

Under 2018 har föreningen renoverat och bytt ut fläktarna i föreningen. Samtliga fönster på takvåningarna har bytts ut.

Den ekonomiska förvaltaren sköts av Sbc. Föreningen har de senaste åren fått en tilltagande kassa och har idag en stabil och god ekonomi. Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfcarolusrex.se

Parkering

Boendeparkering finns runt Kungshöjd och Otterhällan och faller under område ”C4”, kostnaden ligger på 635 kr/månad.

Det finns även närliggande parkeringsgarage som går att hyra in sig i externt.

TV/bredband

Bredband och kabel-tv levereras av Com Hem.

Gårdsplats/innergård

På gården finns det gott om utrymme för sociala aktiviteter. Bord och stolar för 14 personer samt två stora grillar gör det lätt laga mat för många. Vill man boka gården för större sällskap så gör man det på listan i tvättstugan. På vintern pyntas gården upp med gran och ljus – allt för den rätta julkänslan.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga som återfinns på gatuplan, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Lilla huset på gården rymmer soptunnor, komposttunnor, wellpapp, glas och pappersåtervinning.
Under Hvitfeldtsgatan 11 B ryms källarförråd för nästan alla lägenheter.

Området

Mäklaren om Kungshöjd

Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Genom höjden löper Kungs-gatans sista lilla puckel innan den avslutas nere vid Esperantoplatsen. Uppe från höjden har du bästa utsikten och ser de centrala stadsdelarna knytas ihop nedanför: Haga, Vasa, Järntorget och centrum. Allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

VALLGRAVAR OCH TAKÅSAR
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och lugnt, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här är det nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntornen som man kan se från stora delar av stan. Tanken var att påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här och huset fick därför en borgliknande fasad.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för det ganska nya restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekörka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekörka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för attskydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt intressant hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

SOLGLIMTAR OCH ÄLVRUM
Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller det nya resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Köpa eller sälja bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungshöjds 3 bästa

3
 • Tapas på Pinchos eller Mañana
 • Nya Rosenlund restaurangstråk
 • Magasinsgatan med café Da Matteo

Karta

Kungshöjdsgatan 5

Kungshöjdsgatan 5,
411 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungshöjd, Göteborg

  Adress
  Arsenalsgatan 8 A Lgh 1402
  Utgångspris
  7 400 000 kr
  Månadsavgift
  4 013 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  109 kvm