Sekelskiftesjuvel i hjärtat av Kungsladugård

Kungsladugård, Göteborg

Älvsborgsgatan 32

Budgivning pågår
Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
4 726 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
88 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 350 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 350 000 krBudgivare 12019-12-1010:54

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftesjuvel i hjärtat av Kungsladugård

20-talspärla med många bevarade originaldetaljer och generösa umgängesytor samt en fungerande öppen spis. Stabil Brf i hjärtat av Kungsladugård.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna 20-talspärla med många bevarade originaldetaljer. Älvsborgsgatan 32 - Bjurfors
Varmt välkomna till denna 20-talspärla med många bevarade originaldetaljer
Ljus och rymd är påtagligt i de generösa sällskapsytorna. Älvsborgsgatan 32 - Bjurfors
Ljus och rymd är påtagligt i de generösa sällskapsytorna
En fungerande öppen spis smyckar ett av rummen. Älvsborgsgatan 32 - Bjurfors
En fungerande öppen spis smyckar ett av rummen
. Älvsborgsgatan 32 - Bjurfors
Landshövdingekaraktäristiskt brädgolv. Älvsborgsgatan 32 - Bjurfors
Landshövdingekaraktäristiskt brädgolv
Ljuset bjuds in i hemmet genom vackra fönster med spröjs. Älvsborgsgatan 32 - Bjurfors
Ljuset bjuds in i hemmet genom vackra fönster med spröjs

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till detta underbara sekelskifteshem beläget i ett vackert hus längs med Älvsborgsgatans grönskande allé. Hemmet är fullt av vackra, bevarade detaljer från förra sekelskiftet så som fiskbensparkett, pärlspont, spegeldörrar, handvalsade, spröjsade fönster samt en eldningsbar öppen spis. Kvadraten är generös och planlösningen mycket social och flexibel med flera olika dispositionsalternativ. Denna drömlika bostad som genomsyras av 20-talets självklara elegans huserar i en mycket välskött förening med fin gemenskap och hög trivselfaktor.

Interiör

Interiör: Varmt välkommen till Älvsborgsgatan 32, en trea mitt i hjärtat av pittoreska Kungsladugård. Hemmet präglas av sin tidstypiska karaktär med pampig takhöjd, genomgående vackra golv, spegeldörrar, höga spröjsade originalfönster, vackra salongsdörrar som skiljer de två rummen i fil och kronan på verket, hemmets fungerande öppna spis. Samtliga väggar målades om och alla golv slipades under 2016.

Genom den pampiga porten, tre trappor upp, så nås denna charmfulla trea. Det första du slås av när du stiger in i farstun är den underbara atmosfären som präglar bostaden. En härligt välkomnande entré med ljusgrå väggar som möter vitlaserat brädgolv i original. Rakt fram i entrén finns plats för avhängning i platsbyggd garderob, vidare in möts ni av än mer rymd i den möblerbara innerhallen.

Till höger ligger köket där den bevarade äldre charmen möter modern funktion i form av uppdaterade vitvaror. Här finns gott om förvaringsutrymmen i form av ljusa lådor och skåp med tidstypiska beslag samt ett vackert serveringsskåp. Mellan serveringsskåpet och det bevarade kallskafferiet har säljarna låtit platsbygga en bänk med hårdvaxad ekskiva som blir både mer arbetsyta och även frukostplatsen. Det höga spröjsade köksfönstret vetter in mot innergårdens tysta lugn. Här finns spishäll, ugn, kyl/frys från 2017, diskmaskin 2016 samt fläkt. Ovan bänkskivan i granit sitter ett vitt kakel. Väggarna kläs av en vacker, tidstypisk pärlspont i original och på golvet är brädgolvet vitbetsat.

Vardagsrummet badar i ljus tack vare läget högst upp i huset. Solen letar sig in i rummet på ett vackert sätt genom det höga och spröjsade fönstret varifrån ni blickar ut över Älvsborgsgatans grönskande allé. Här ryms både matsalsgrupp och soffa med tillhörande möblemang samt givetvis en skön fåtölj framför hemmets fungerande öppna spis. Ljusgrå väggar möter ett vitbetsat brädgolv i original.

I fil med vardagsrummet ligger ett rymligt sovrum, som idag används som hemmets matsal. En vacker fiskbensparkett i original möter ljust beiga väggar och en fondvägg tapetserat i blomstrande mönster. De två stora rummen i fil delas av med vackra spegeldörrar.

I lugnt gårdsläge ligger nästa sovrum. Tystnaden är fullkomlig då rummet ligger in mot den stora, lummiga innergården. Gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblering. Här finns en inbyggd liten klädkammaren och en platsbyggd garderob för mycket bra klädförvaring. Vitbetsat brädgolv möter ljusgrå väggar.

Badrummet som ligger rakt fram i anslutning till innerhallen är kaklat i vitt med klinker i ljusgrått. Här finns ett inkaklat badkar, tak-/handdusch, wc, tvättställ med kommod, öppna hyllplan för än mer förvaring. Takspotlights ger önskad mängd belysning och golvvärme skänker extra komfort!

Till bostaden hör två stora förråd, ett en trappa upp på vinden samt ett i källaren. Det i källaren har nuvarande säljare låtit inreda till syateljé med gips- och vita slammade väggar som möter ett betonggolv med svart nålfiltsmatta.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Linnéan nr 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
6
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Linnéan nr 2 är en mycket välskött förening med fin gemenskap. Föreningens byggnad uppfördes år 1925 i Kungsladugårds pittoreska landshövdingekvarter. Föreningen ombildades år 2008 från bostadsförening till bostadsrättsförening. I föreningen finns 6 st lägenheter, 5 st 3 rok och 1 st 1,5 rok. Renovering av föreningens byggnad har skett löpande under åren.

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts i egen regi. Viss ekonomisk administration köps in av Bättre Brf. Föreningens ekonomi bedöms vara mycket välskött med en belåning på ca 4800kr/kvm.

År 2000 stambyttes VA-stammar. År 2008 renoverade man tvättstugan samt källaren, renovering av fönster, dränering samt make over av trädgård och lagning av en del av husets stuprör. 2009 gjordes en elrenovering, elrenovering i lägenheterna bekostade medlemmarna själva, man stängde också av gasen och installerade ersättande el. 2013 Tvättstuga och källare. Tak gjordes 2015 och nya säkerhetsdörrar sattes in till alla lägenheter samt vind och källare. Under 2017 drogs fiber in i fastigheten till samtliga medlemmar. 2018 köptes en ny tvättmaskin in till tvättstugan.

Under 2020 planeras fasad mot innergård att målas om, fönster mot innergård att renoveras/målas om och nya utemöbler köpas in. De kommer även gå över/rensa i ventilationen då det är lagstyrt att göras var sjätte år.

Föreningen har inte höjt avgifterna på över 5 års tid. Så på årsmötet nu i november togs ett beslut om en höjning om 5 % vid nästa halvårsskifte för att hänga med i takt med inflationen.

TV/bredband

Bredband via Bahnhof.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett stort vindsförråd och ett stort källarförråd, idag inrett som en ateljé.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 726 kr

Inkl värme, vatten, fiber. Av den totala avgiften (4 726 kr) avser 4 361 kr månadsavgift och 365 kr obligatoriskt tillägg för fiber och internet.

Ekonomi

Andel i föreningen
18,21%
Andel av årsavgiften är
18,43%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
88 kvm*

* Enligt uppgifter från Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
300 kr
Summa
300 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1925
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Kungsladugård

Gemytliga Kungsladugård är som en stad i staden. Från Mariaplan som central punkt med sina mysiga butiker, caféer och restauranger, breder de olika kvarteren ut sig med sina särskiljande drag. Den levande stadskänslan bryts av med grönområden som Slottsskogen och Svalebo, härliga lekplatser och ytor för stora och små och inte minst närheten till både havet och city, dit man lätt tar sig med cykel eller spårvagn.

VÄLPLANERAT OCH UTRYMME FÖR SPONTANITET
I Kungsladugård hittar du några av stans vackraste och bäst bevarade landshövdingehus, med prunkande gröna storgårdar. Här är det lätt att trivas och stadsdelen har blivit en av de mest eftertraktade i Göteborg.

Stadsdelen har fått sitt namn efter Älvsborgs Kungsladugård, som tillhörde Älvsborgs slott som låg i området fram till 1621 när Göteborg bildades. Området var sedan i stort sett obebyggt ända tills början av 1900-talet då stadsplaneraren Albert Lilienberg fick i uppdrag att dra upp riktlinjerna för en stadsdel där människor i alla samhällsklasser kunde bo. Målet var att skapa variation med människan och stads-rummet i centrum. Man får väl säga att det lyckades väl – Kungsladugård är en stadsdel där det är lätt för vem som helst att trivas.

POOLHÄNG OCH PULKAÅKNING
Den naturliga mittpunkten Mariaplan är en fantastisk plats att röra sig kring en ledig dag, kika in i de fina små butikerna, köpa färskt bröd och kanske avsluta med en god middag på någon av alla restauranger och kvarterskrogar som inte bara lockar stammisar. Hit vallfärdar mat- och kulturintresserade från alla stadsdelar.

Den breda boulevarden Älvsborgsgatan som går upp mot Mariaplan anlades som en aveny för arbetarklassen, med Kungsladugårdsskolan och plaskdammen som en pampig avslutning. Varma sommardagar är ”Plaskis” fullt med badsugna och lekfulla barn och på vintern är backen intill perfekt för pulkaåkning. Ett hopp nedanför Mariaplan ligger ett annat omtyckt område, Gröna Vallen med fotbollsplaner och lekplats som passar alla åldrar.

FÅGELKVITTER OCH CAFÉSORL
Stadsdelens södra del präglas av egnahemsområdet med villor och radhus som började byggas på 1920-talet i nationalromantisk stil och på 40-talet tillkom fler en- och tvåfamiljsvillor.

Än idag är det här området en fridfull trädgårdsstad, där det är ljuvligt att promenera runt och lyssna på fåglarnas kvitter en stilla vårkväll. Eller varför inte ta vägen förbi koloniträdgårdarna som ligger strax intill, granne med Slottsskogen? Men var inte orolig att det blir för lugnt. På bara några steg är du tillbaka bland liv och rörelse, butiker, spårvagnar, restauranger och caféer igen.

Köpa eller sälja bostad i Kungsladugård? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsladugårds 3 bästa

3
 • Enoteca Maglia - gourmetmat i avslappnad miljö
 • Ekologiska brödbutiken Cum Pane
 • Gudagott – ost, kött och delikatesser

Karta

Älvsborgsgatan 32

Älvsborgsgatan 32,
414 72 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Slottsskogsgatan 75
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 619 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majstångsgatan 7C
  Utgångspris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 970 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Slottsskogsgatan 11A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 498 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!