Väldisponerad trerummare i Skanskas punkthus från 2016

Kviberg, Göteborg

Generalsgatan 4

På förhand
Utgångspris
2 950 000 kr
Avgift
4 540 kr
Antal rum
3
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 10
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Väldisponerad trerummare i Skanskas punkthus från 2016

Hög standard, hörnläge med öppen planlösning och balkong i sydvästligt läge.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 19

 • Extra kontaktperson

  Andrea Alexandersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Balkong med skönt sydvästligt läge. Generalsgatan 4 - Bjurfors
Balkong med skönt sydvästligt läge
. Generalsgatan 4 - Bjurfors

Köket har vitvaror i rostfritt utförande

Vackra fönsterbrädor av sten. Generalsgatan 4 - Bjurfors
Vackra fönsterbrädor av sten
. Generalsgatan 4 - Bjurfors

Inrett med garderober i båda sovrummen och utsikt över den intilliggande skogsdungen

På insynsskyddad placering. Generalsgatan 4 - Bjurfors
På insynsskyddad placering
. Generalsgatan 4 - Bjurfors

Hall med klinkers och förvaring bakom skjutdörrar

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad hörntrea där värme, vatten, TV och internet ingår i månadsavgiften. Bostaden stod klar för inflyttning under år 2016 och den höga standarden är därefter. Planlösningen är modern med öppna ytor mellan kök och vardagsrum. Perfekt för både sociala sammankomster och mysiga hemmakvällar. Från fönsterna i dubbla väderstreck tillåts ljuset att forsa in. Från vardagsrummet når vi även den stora balkongen. De två sovrummen finner vi i bostadens motsatta sida och erbjuder båda goda förvaringsmöjligheter. Badrummet är i moderna färgkombinationer av vitt och grått. Självklart finns här både tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagen.

Bostaden ligger endast ett stenkast från ypperlig kommunikation via spårvagn (linje 6, 7 och 11) och buss (linje 58, 69 och 519). På tio minuter nås Redbergsplatsen och på mindre än femton minuter nås centralstationen. På endast 2 kilometers avstånd nås även Munkebäcksmotet och pendeln till Alingsås samt Torpavallen med bl.a. Sats och ICA Kvantum. Till Munkebäck går det enkelt med buss 69. Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med Prioritet Serneke Arena som erbjuder bl.a. Nordic Wellness , skidome och beachvolleyboll. I närområdet finns även Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng samt Alelyckans sportcenter med möjlighet att spela tennis, squash och badminton. Klätterdomen finns placerad i närheten av idrottsmuseet. Från denna bostad är det också promenadavstånd till Gamlestadstorget. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. Utanför porten nås café, minilivs och restaurang. Det går smidigt att cykla hela vägen till Göteborgs city.

Interiör

Välkommen till denna väplanerade hörnlägenhet med trevligt ljusinsläpp och utsikt mot den intilligande skogsdungen vid Säveån. Genomgående vitmålade väggar och ekparkett ger ett modernt intryck.

Den rymliga hallen erbjuder bra förvaring bakom skjutdörrar och på golvet vid entrén ligger ett praktiskt klinkersgolv. Från entrén nås bostadens två sovrum och även badrummet. Till höger öppnar sedan sällskapsytorna upp sig och välkomnar till både kök och vardagsrum.

De båda sovrummen är placerade intill varandra. Trevligt ljusinsläpp och grönskande utsikt. Det största sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och tillhörande nattygsbord samt förvaring i rummets tre garderober. Det andra sovrummet har plats för säng och arbetshörna samt erbjuder förvaring i två garderober.

Det rymliga badrummet har vita, liggande kakelplattor på väggarna. Kvadratiska plattor i grått på golvet. Badrummet är inrett med duschhörna; duschdörrar av klarglas samt både tak- och handdusch. Wc, handfat med kommod och två väggskåp ovan den gråmelerade arbetsbänken. Tvättmaskin och torktumlare är strategiskt placerade under arbetsbänken.

Bostadens härliga sällskapsyta består av vardagsrum och kök i öppen planlösning med ljusinsläpp från två håll, tack vare bostadens trevliga hörnläge. Skåpinredningen i köket består av vita luckor med rostfria handtag. Tack vare flertalet skåp och lådor som ger ypperlig förvaring, tålig bänkskiva och diskbänk i rostfritt samt de vitta liggande kakelplattorna som stänkskydd blir detta ett både snyggt och praktiskt kök. Gott om plats för ett större köksbord och ljus strömmar in från sydväst. Vitvarorna består av diskmaskin, micro, spishäll och ugn. Hel kyl och hel frys samt fläkt. Vitvarorna är i rostfritt utförande.

I vardagsrummet erbjuds gott om plats för soffhörna och rikligt ljus strömmar in genom både fönster och balkongdörr. Genomgående vackra fönsterbänkar av sten och utgång till balkongen.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Kviberg 741:34

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvibergs Entré
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Kvibergs Entré består 132 st bostadsrättslägenheter och två lokaler samt en lägenhet som nyttjas som övernattningslägenhet (kan hyras av föreningens medlemmar, 300 kr per natt) i tre flerbostadshus. Föreningens adress är Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10. Hus 1 och 2 är fem våningar och hus 3 är tio våningar högt. Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modern och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus.

Föreningens fastighet ingår i samfälligheten Göteborg Kviberg s:11.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Från 2019-01-01 är det PLL Fastighetsförvaltning som sköter den tekniska förvaltningen.
Månadsavgiften höjdes med 2% 2018-01-01 och med 2% 2019-01-01 för att möta kommande driftskostnader men även för att öka föreningens amorteringsplan från 170 000 kr till 500 000 kr under 2018.

För ytterligare information se: http://www.kvibergsentre.se/

Ekonomi

Andel i föreningen
0,845%
Andel av årsavgiften är
0,982%

Byggnadssätt

Byggår
2016

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
133
Energideklarationsdatum
2018-12-18

Uteplats/balkong

Balkongen nås från vardagsrummet. Placerad i skönt sydvästligt läge.

Ombyggnad, Renoveringar

I dagsläget finns det inte något planer för något större underhåll då fastigheten är nybyggd och tvåårsbesiktningen beräknas hållas först under 2019.

TV/bredband

Kabel-TV via Bredbandsbolaget.
Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften, bostadsrättsinnehavaren kan välja att köpa till Bredbandsbolagets olika TV-paket.

Föreningen har avtal med Telenor. Hastigheten 250/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att uppgradera hastigheten vilket i så fall bekostas av bostadsrätts innehavaren.

Parkering

Garage med med 56 st parkeringsplatser som disponeras av föreningen. Kostnaden för att hyra en plats är 1 000 kr/mån. Separat kö till dessa platser.
I garaget finns även laddplatser till elbilar och 3 st MC-platser (500 kr per månad).

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 540 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet, fria TV-kanalerna och fasta IP-telefoniavgiften.

Föreningen har individuell mätning och debitering gällande el.
Elförbrukningen debiteras för närvarande schablonmässigt per månad och avräknas årligen mot faktisk förbrukning.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
3-1103
Våningsplan
2 av 10*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
67 kvm**

* Våning 1, i hissen. Då entréplan är 0.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Området

Mäklaren om Kviberg

Med endast några minuters spårvagnsresa från Centralstationen växer ett nytt, dynamiskt och spännande område fram. I Göteborgs mest expansiva stadsdel Kviberg bubblar det av liv, energi och stora visioner. Här bor du nära city men ändå med naturen utanför dörren, i ett läge som uppmuntrar till en aktiv livsstil, träning, kultur och nöjen. I Kviberg möts historia och framtid, vacker natur och modern arkitektur.

KVIBERG ÄR PÅ en och samma gång en av Göteborgs äldsta och nyaste stadsdelar. Gården och byn Kviberg omnämndes redan på 1300-talet och de röda kasernbyggnaderna från 1895 med sina pampiga torn är kvarterets självklara signum. De första moderna bostäderna byggdes på 1950-talet och när den nya expansiva Kvibergsstaden nu växer och tar form är det med den aktiva storstadsmänniskan i fokus. Här kan den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter leva ett riktigt gott liv, rikt på upplevelser. Och vardagen blir så mycket smidigare, när du kan ta dig runt lika lätt med kollektivtrafiken, som till fots eller på cykel.

DEN NYA KVIBERGSSTADEN har en tydlig idrottsprofil. I regementsområdet finns bland annat ett stort klättercentrum och i ett bergrum hittar du Bunkebergets Skatepark. I Sveriges största multisportarena, Prioritet Serneke Arena, kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll, spela fotboll och handboll, eller träna på gym bland mycket annat. I anläggningen finns även idrottsskola, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer.

Vill du motionera i det fria erbjuder hela Kvibergs parkområde underbara strövområden, naturstigar och elljusspår, små skogspartier och spännande bergsformationer. Längsmed bostadsområdet flyter Säveån stilla fram och lockar med fiske och ett rikt fågelliv. Vid kanten av Utbybergen ramar en vacker ekskog in Fjällbo ängar, där en naturstig leder till Bergsjön, en liten skogssjö med fina klippstränder, bryggor och hopptorn.

ETT PAR HUNDRA METERS promenad bort (eller en spårvagnshållplats om man så vill), i SKF:s gamla lokaler, uppförs en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Men det är bara början. På sikt kommer hela Kviberg och Gamlestaden att kopplas ihop med centrum och Göta älv. Kort sagt, det är i Kviberg det händer – och att bo här innebär en smidig vardag, där steget aldrig är långt till en aktiv fritid.

Köpa eller sälja bostad i Kviberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kvibergs 3 bästa

3
 • Klätterdomen
 • Prioritet Serneke Arena
 • Säveån

Karta

Generalsgatan 4

Generalsgatan 4,
415 28 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 19

 • Extra kontaktperson

  Andrea Alexandersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Regementsvägen 4
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  Adress
  Anna Branzells Gata 18
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 745 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Soldathemsgatan 14
  Prisidé
  3 300 000 kr
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ordonnansgatan 1
  Prisidé
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 956 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hinderbanan 12
  Prisidé
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 769 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  102,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!