Kviberg, Göteborg

Helge Härnemans väg 16

Såld, 2019-08-30
Besiktigad
På förhand
Slutpris
5 300 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
501 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
150 kvm / 23 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Helge Härnemans väg 16 - Bjurfors
Här ryms många gäster för middagar och fest. Helge Härnemans väg 16 - Bjurfors
. Helge Härnemans väg 16 - Bjurfors

Bjud in gästerna till ett kvällsdopp i spabadet för att avnjuta solnedgången

Högt och fritt läge. Helge Härnemans väg 16 - Bjurfors
. Helge Härnemans väg 16 - Bjurfors
. Helge Härnemans väg 16 - Bjurfors

Lekstuga och gräsmatta ger utrymme för barnens lek

Området

Mäklaren om Kviberg

Med endast tio minuters spårvagnsresa från Centralstationen har ett nytt dynamiskt och spännande område vuxit fram. I Göteborgs mest expansiva stadsdel Kviberg bubblar det av liv, energi och stora visioner. Här bor du nära city men ändå med naturen utanför dörren, i ett läge som uppmuntrar till en aktiv livsstil och träning. I Kviberg möts historia och framtid, vacker natur och modern arkitektur.

KVIBERG ÄR PÅ en och samma gång en av Göteborgs äldsta och nyaste stadsdelar. Gården och byn Kviberg omnämndes redan på 1300-talet och de röda kasernbyggnaderna från 1895 med sina pampiga torn är kvarterets självklara signum. De första moderna bostäderna byggdes på 1950-talet och när den nya expansiva Kvibergsstaden nu växer och tar form är det med den aktiva storstadsmänniskan i fokus. Här kan den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter leva ett riktigt gott liv och vardagen blir så mycket smidigare när du kan ta dig runt lika lätt med kollektivtrafiken, till fots eller på cykel.

DEN NYA KVIBERGSSTADEN har en tydlig idrottsprofil. I regementsområdet finns bland annat ett stort klättercentrum och i Bellevue, i Bunkeberget ett bergrum med festlokal och en häftig Skatepark. hittar du Bunkebergets Skatepark. I Sveriges största multisportarena, Prioritet Serneke Arena, kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll, spela fotboll och handboll, eller träna på gym bland mycket annat. I anläggningen finns även idrottsskola, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer.

Vill du motionera i det fria erbjuder hela Kvibergs parkområde underbara strövområden, naturstigar och elljusspår med både utegym och hinderbana, små skogspartier och spännande bergsformationer. Längsmed bostadsområdet flyter Säveån stilla fram och erbjuder ett rikt fågelliv. Vid kanten av Utbybergen ramar en vacker ekskog in Fjällbo ängar, där en naturstig leder till Bergsjön, en liten skogssjö med fina klippstränder, bryggor och hopptorn.

ETT PAR HUNDRA METERS promenad bort (eller en spårvagnshållplats om man så vill), i SKF:s gamla lokaler, uppförs en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Men det är bara början. På sikt kommer hela Kviberg kopplas ihop med och Gamlestaden att kopplas ihop med centrum och Göta älv åt ena hållet och med Utby och Partille åt det andra hållet. Kort sagt, det är i Kviberg det händer – och att bo här innebär en smidig vardag, där steget aldrig är långt till en aktiv fritid.

Köpa eller sälja bostad i Kviberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kvibergs 3 bästa

3
 • Multisportarena
 • Utegym anlagt 2019
 • Säveån