Modernt och stilrent med enastående takhöjd i kombination med härlig takterrass

Kviberg, Göteborg

Rustmästaregatan 5

Budgivning pågår
Utgångspris
3 195 000 kr
Avgift
3 868 kr
Antal rum
3
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 125 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 125 000 krBudgivare 12020-01-1612:36
3 110 000 krBudgivare 22020-01-1518:42
3 100 000 krBudgivare 12020-01-1011:42

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modernt och stilrent med enastående takhöjd i kombination med härlig takterrass

På perfekt läge, högst upp i huset med en avgift som inkluderar värme, vatten, internet, fria TV-kanalerna och fasta IP-telefoniavgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 19

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Mobil: 031-733 20 08
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Högst upp i huset med enastående takhöjd. Rustmästaregatan 5 - Bjurfors
Högst upp i huset med enastående takhöjd
Köksinredning från Marbodal. Rustmästaregatan 5 - Bjurfors
Köksinredning från Marbodal
Härlig sällskapsyta med utgång till takterrassen. Rustmästaregatan 5 - Bjurfors
Härlig sällskapsyta med utgång till takterrassen
Härlig takterrass med två bra förråd. Rustmästaregatan 5 - Bjurfors
Härlig takterrass med två bra förråd
. Rustmästaregatan 5 - Bjurfors

Ljus färgsättning, ekparkett och fönsterbrädor av sten är genomgående i denna tidlösa bostad

Gott om plats för ett större matbord. Rustmästaregatan 5 - Bjurfors
Gott om plats för ett större matbord

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till bostadsrättsföreningen Kvibergs entré med 132 st. bostadsrättslägenheter och denna ljusa trerummare med stor terras högst upp i huset. Perfekt för den som värdesätter det lilla extra i kombination med bra kommunikation, grönska, träningsmöjligheter och miljötänk. Detta hem stod inflyttningsklart så sent som i slutet av 2016.

Föreningen har en övernattningslägenhet till förfogande. och i denna fölrening har Skanska prioriterat att bidra till en hållbar framtid. Miljöarbetet på Skanska går under namnet "Grönt Initiativ" och här är miljövänliga materialval viktiga.

Bostaden ligger endast ett stenkast från ypperlig kommunikation via spårvagn (linje 6, 7 och 11) ?och buss (linje 58 och 519). På tio minuter nås Redbergsplatsen och på mindre än femton minuter nås centralstationen. På endast 2 kilometers avstånd nås även Munkebäcksmotet och pendeln till Alingsås samt Torpavallen med bl.a. Sats och ICA Kvantum.

Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med löparslingor, utegym, hinderbana och Prioritet Serneke Arena som erbjuder bl.a. Nordic Wellness , skidome och beachvolleyboll. Klätterdomen finns placerad i närheten av idrottsmuseet.

I Gamlestaden finns även Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng samt Alelyckans sportcenter med möjlighet att spela tennis, squash och badminton. Det går också att cykla till Göteborgs city åt ena hållet och till Allum, Partille åt det andra hållet.

Interiör

På perfekt läge, högst upp i huset, presenteras denna läckra trerummare med enastående takhöjd och modernitet i harmoni med miljötänk, bra kommunikation samt närhet till grönska. Ta hissen, eller trapporna högst upp i huset och in i denna bostad med genomgående planlösning. Säkerhetsdörr som hjälper till att stänga ute ljud från trapphus och hiss plus tidningshållare utanför entrédörren. Välkomnande hall av bra storlek med praktiskt klinkers precis vid entrén. Säljaren har byggt extra förvaring med eleganta skjutdörrar, längs hallens vänstra långsida. Hallen erbjuder även plats för ytterligare förvaringsmöbel, alternativt hatthylla. Parkettgolv tar vid där klinkergolvet slutar och löper tröskelfritt vidare in i sällskapsrummet.

Här erbjuds slående takhöjd och öppna ytor vilket skapar härlig rymd. Den väl tilltagna sällskapsytan med sin öppna planlösning mellan arbetskök, matplats och vardagsrumsdel ger ett ombonat välkomnande. Köksinredningen från Marbodal har påkostade luckor i vitt utförande och erbjuder förvaring i över- och underskåp samt lådsektion. Vitt, liggande kakel med ljusgrå fog, melerad bänkskiva och rostfria handtag. Tidlöst. Belysning över arbetsytan och generöst med eluttag. Maskinparken består av hel kyl och hel frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn, mikro och köksfläkt. De exklusiva vitvarorna kommer från Siemens och är i rostfritt utförande.

Sällskapsytan har utsikt över Bellevue och den härliga takterrassen med underbara solnedgångar blir en förlängning av bostaden under sommartid. På terrassen finns även bostadens förråd praktiskt placerade. Denna sällskapsyta kan enkelt möbleras med både matsalsmöbel och soffhörna. Brett fönsterparti och vackra fönsterbänkar som släpper in rikligt med dagsljus.

Det moderna badrummet har vita, liggande plattor på väggarna och ljust klinkers på golvet. Wc, handfat, kommod med två lådor och överskåp med spegel samt belysning. Badrummets inredning kommer från Vedum. Eluttag på väggen. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch med ovanliggande bänkskiva och väggskåp som skapar en bekväm vardag. Duschhörna med raka duschväggar av klarglas enkelt kan fällas in för att skapa mer yta när duschen inte används. Extra SPA-känsla med belysning av spotlights samt både hand- och takdusch.

De båda sovrummen är placerade intill varandra på lugnt läge med utsikt över innergården och den intilliggande skogsdungen. Bostadens större sovrum rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med tillhörande nattygsbord medan det mindre sovrummet lämpar sig väl som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Föreningen har även en gästlägenhet till uthyrning. Det större sovrummet har även förvaring bakom skjutdörrar som sväljer det mesta i klädväg. Den franska balkongen vädrar ur rummet snabbt.

Välkommen att boka in dig till visning!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig takterras med förråd. Snett västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Cyklar parkeras i cykelrum under höghuset (hus 3) och cykelställ i garaget under hus 2, alternativ korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen.

Föreningen har en övernattningslägenhet som går att hyra av föreningens medlemmar. Lägenheten ligger på våning 1, Generalsgatan 6 och kostar 300 kr per natt.

TV/bredband

Kabel-TV via Bredbandsbolaget.
Grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften, bostadsrättsinnehavaren kan välja att köpa till Bredbandsbolagets olika Tv-paket.

Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget, via fiberanslutning.
Hastigheten 250/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att uppgradera hastigheten (bekostas då av bostadsrättsinnehavaren).

Parkering

Garage med med 56 st parkeringsplatser som disponeras av föreningen. Kostnaden för att hyra en plats är 1000 kr/mån. Separat kö till dessa platser.
I garaget finns laddplatser till elbilar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 868 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet, fria TV-kanalerna och fasta IP-telefoniavgiften.

Föreningen har individuell mätning och debitering gällande el.
Elförbrukningen debiteras för närvarande schablonmässigt per månad och avräknas årligen mot faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,835%
Andel av årsavgiften är
0,82321%

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
197 kr
Försäkring
257 kr
Summa
454 kr

Driftskostnaderna kan variera år för år beroende på avtal, familjestorlek och förbrukning.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
133
Energideklarationsdatum
2018-12-18

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvibergs Entré
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 3 st. huskroppar varav 2 st. lägre med 5 våningar och 1 st. högre med 10 våningar, totalt 133 lägenheter med adresserna Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10.

Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modern och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus. Inflyttning ägde rum i hus 1 under september 2016, hus 3 i november 2016 och hus 2 i mars 2017.

Det finns två kommersiella lokaler med hyresavtal i huset med adress Rustmästaregatan. I den ena lokalen drivs det en godisaffär sedan vintern 2016 och i den andra lokalen en vårdcentral och barnavårdscentral sedan den 1 december 2018.

Förening bildades den 20 mars 2014 och registrerades av länsstyrelsen den 24 april 2014. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Göteborg Kviberg 741:34 i Nylöse församling.
Föreningens verksamhetsår är kalenderår. Föreningsstämma skall enligt våra stadgar hållas senast utgången av juni månad. Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningens fastighet ingår i samfälligheten Göteborg Kviberg s:11.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Från 2019-01-01 är det PLL Fastighetsförvaltning som sköter den tekniska förvaltningen.
Månadsavgiften höjdes med 2% 2018-01-01 och med 2% 2019-01-01 för att möta kommande driftskostnader men även för att öka föreningens amorteringsplan från 170 000 kr till 500 000 kr under 2018. Styrelsen har beslutat att inte att höja avgiften under år 2020, men ökar amorteringstakten till 1,5 miljoner kronor per år. I dagsläget finns det inte något planerat underhåll då fastigheten är så pass ny och 2-årsbesiktningen ägde rum i under år 2019. Föreningen har med hjälp av företaget Sustend upprättat en underhållsplan.

För ytterligare information se: http://www.kvibergsentre.se/

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
11403
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja**
Rum
3
Boarea
66 kvm***

* Det är högst upp i huset. Står våning 4 i trapphus och hiss.

** Hiss från markplan

*** Boarea enligt förvaltare

Byggnadssätt

Byggår
2016

Området

Mäklaren om Kviberg

Med endast några minuters spårvagnsresa från Centralstationen växer ett nytt, dynamiskt och spännande område fram. I Göteborgs mest expansiva stadsdel Kviberg bubblar det av liv, energi och stora visioner. Här bor du nära city men ändå med naturen utanför dörren, i ett läge som uppmuntrar till en aktiv livsstil, träning, kultur och nöjen. I Kviberg möts historia och framtid, vacker natur och modern arkitektur.

KVIBERG ÄR PÅ en och samma gång en av Göteborgs äldsta och nyaste stadsdelar. Gården och byn Kviberg omnämndes redan på 1300-talet och de röda kasernbyggnaderna från 1895 med sina pampiga torn är kvarterets självklara signum. De första moderna bostäderna byggdes på 1950-talet och när den nya expansiva Kvibergsstaden nu växer och tar form är det med den aktiva storstadsmänniskan i fokus. Här kan den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter leva ett riktigt gott liv, rikt på upplevelser. Och vardagen blir så mycket smidigare, när du kan ta dig runt lika lätt med kollektivtrafiken, som till fots eller på cykel.

DEN NYA KVIBERGSSTADEN har en tydlig idrottsprofil. I regementsområdet finns bland annat ett stort klättercentrum och i ett bergrum hittar du Bunkebergets Skatepark. I Sveriges största multisportarena, Prioritet Serneke Arena, kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll, spela fotboll och handboll, eller träna på gym bland mycket annat. I anläggningen finns även idrottsskola, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer.

Vill du motionera i det fria erbjuder hela Kvibergs parkområde underbara strövområden, naturstigar och elljusspår, små skogspartier och spännande bergsformationer. Längsmed bostadsområdet flyter Säveån stilla fram och lockar med fiske och ett rikt fågelliv. Vid kanten av Utbybergen ramar en vacker ekskog in Fjällbo ängar, där en naturstig leder till Bergsjön, en liten skogssjö med fina klippstränder, bryggor och hopptorn.

ETT PAR HUNDRA METERS promenad bort (eller en spårvagnshållplats om man så vill), i SKF:s gamla lokaler, uppförs en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Men det är bara början. På sikt kommer hela Kviberg och Gamlestaden att kopplas ihop med centrum och Göta älv. Kort sagt, det är i Kviberg det händer – och att bo här innebär en smidig vardag, där steget aldrig är långt till en aktiv fritid.

Köpa eller sälja bostad i Kviberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kvibergs 3 bästa

3
 • Klätterdomen
 • Prioritet Serneke Arena
 • Säveån

Karta

Rustmästaregatan 5

Rustmästaregatan 5,
415 28 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 19

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Mobil: 031-733 20 08
  Telefon: 031-733 20 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  Adress
  Anna Branzells Gata 10
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 217 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  97 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Soldathemsgatan 22
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 798 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hinderbanan 24
  Utgångspris
  2 400 000 kr
  Månadsavgift
  3 197 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Anna Branzells Gata 20
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 787 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kadettgatan 3
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  5 248 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  92 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Regementsvägen 4
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  4 995 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Soldathemsgatan 4
  Pris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 907 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ordonnansgatan 1
  Utgångspris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 956 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!