Njut av väldisponerade ytor i en fastighet uppförd 2013/2014 och rymlig balkong med härligt solläge

Kviberg, Göteborg

Soldathemsgatan 22

På förhand
Utgångspris
2 250 000 kr
Avgift
2 798 kr
Antal rum
2
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Njut av väldisponerade ytor i en fastighet uppförd 2013/2014 och rymlig balkong med härligt solläge

Välplanerade bostad som lämpar sig ypperligt för studenten, som övernattningsbostad, för det unga paret eller för dig som värdesärdesätter modernitet

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-67 15 76

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bra med förvaring och ypperliga arbetsytor. Soldathemsgatan 22 - Bjurfors
Bra med förvaring och ypperliga arbetsytor
Härlig balkong med skönt söderläge. Soldathemsgatan 22 - Bjurfors
Härlig balkong med skönt söderläge
Badrum med kombi maskin (tvättmaskin och torktumlare i ett). Soldathemsgatan 22 - Bjurfors
Badrum med kombi maskin (tvättmaskin och torktumlare i ett)
. Soldathemsgatan 22 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en modern fastighet från 2014 finns denna väldisponerade tvårummare. En fin och ljus bostad i mycket bra skick som är perfekt disponerad med trevlig social yta. Planlösningen är anpassad efter ett modernt sätt att leva med integrerat kök och vardagsrum. Stort fönsterparti som ger gott om ljusinsläpp. Den rymliga balkongen i härligt söderläge har gott om plats för både möblemang, grill och blommor.

Närmsta hållplats ligger vid vägen utanför och det tar mindre än 10 minuter att åka till centralstationen med antingen linje 7 eller 11. Linje 6 tar dig till Redbergsplatsen och vidare mot Korsvägen. Även buss 58 och 519 stannar här. På 2 kilometers avstånd, vid Munkebäcksmotet, nås även Alingsåspendeln. Där ligger också Torpavallen med bl.a. Sats, Mediamarkt och ICA Kvantum.

På bekvämt gångavstånd finns Kvibergs gamla regementsområde med frilufts- och naturområde samt Prioritet Serneke Arena med bl.a. Nordic Wellness, skidåkning och beachcenter. Lörslingor, utegym och Hinderbana finns också. Klätterdomen finns placerad i närheten av idrottsmuseet, inne på övre Kaserngården. Föreningen har även ett gym som kan nyttjas av de boende i föreningen och på andra sidan av Kvibergs Broväg nås nyöppnade gymmet Fitness 24 seven. Där finns även Lidl.

Det går också enkelt att cykla till Göteborg City åt ena hållet, Härlanda Tjärn med badplats åt andra hållet och Allum shoppingcentrum åt det tredje hållet.

Interiör

Ta hissen, eller trapporna till det näst översta våningsplanet där du välkomnas in i bostadens entré. Säkerhetsdörren hjälper till att stänga ute ljud från trapphuset. Dagsljus från balkongdörren sipprar in mot hallen och ger ett ombonat välkomnande. Hallens väggar är vitmålade och golvet belagt medpraktiskt klinkers. I den inre hallen är städskåp och ytterligare en garderob placerade.

Det rymliga badrummet har vita, liggande plattor på väggarna och grå klinkers på golvet. Mycket stilrent och tidslöst. Badrummet inrymmer wc , handfat med kommod som består av två lådor samt överskåp med spegel och belysning. Duschhörnan skärmas av med två glasdörrar av frostat glas som kan fällas in för att spara plats när duschen inte används. Kombimaskin (tvättmaskin och torktumlare i ett), med ovanliggande bänkskiva och praktiskt väggskåp, finns också installerad för att ge en bekväm vardag.

Hjärtat av denna bostad är den trevliga sällskapsytan med delvis öppen planlösning mellan arbetskök, matplats och vardagsrumsdel. Ytan bjuder in till umgänge och det finna plats för både soffhörna och en matplats. Arbetsköket har vit skåpsinredning som erbjuder bra med förvaring i både skåp och lådor. Vitt, liggande kakel som stänkskydd breder ut sig över väggen ovanför arbetsbänkar, spishäll och diskho. Belysning över arbetsbänken och generöst med eluttag för alla köksmaskiner. Kökets maskinparken består av kombinerad kyl och frys i rostfritt utförande, diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och micro. Fläkten är utdragbar. Ljus strömmar in genom det trevliga fönsterpartiet med sitt stora fönster och balkongdörr med fönsterglas hela vägen. Det är utsikt över innergården och snett mot skogsdungen vid Säveån. Utgång till den trevliga och väl tilltagna balkongen.

Bostadens sovrum är placerat på lugnt läge mot innergården och rymmer en dubbelsäng. Bra förvaring återfinns bakom praktiska skjutdörrar.

Välkommen att boka in dig på visning!

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig balkong med skönt söderläge och utsikt över den gemensamma innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

I fastigheten finns det barnvagnsrum, städrum och rullstolsförråd i källaren.

Cykelrum finns i källaren på huset i grannfastigheten (uppgång 12-16).

Fritidsrum/föreningslokal i källaren finns att tillgå för alla medlemmar och även ett gym.

TV/bredband

Föreningen har avtal med Telia där Triple Play (bredband, telefoni samt TV). Obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån.

Parkering

Föreningen disponerar 38 öppna p-platser som ingår i gemensamhetsanläggning samt 7 gästparkeringar inkl. 2 handikappsplatser.
Separat kö till föreningens p-platser.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1754%
Andel av årsavgiften är
1,1754%

Byggnadssätt

Byggår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer
Fönster
Träfönster med aluminiumklädd utsida

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Västra Åkanten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades i oktober 2012 och är belägen på Soldathemsgatan 18-22 i Göteborg med fastighetsbeteckning Kviberg 741:187. I mars 2014 stod bygget klart och föreningens medlemmar kunde börja flytta in i de 65 lägenheterna med en total area om 4051 kvm.
Den ekonomiska förvaltningen administreras från och med 2017 av Bredablick förvaltning.

För ytterligare information se: http://www.brfvastraakanten.se/

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 798 kr

I månadsavgiften ingår värme (fjärrvärme). Bredband/Telefoni/Digital-TV via Telia Triple play och varmvatten tillkommer.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
9-576-1303
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
40 kvm*

* Boarea enligt förvaltare

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
75

Området

Mäklaren om Kviberg

Med endast tio minuters spårvagnsresa från Centralstationen har ett nytt dynamiskt och spännande område vuxit fram. I Göteborgs mest expansiva stadsdel Kviberg bubblar det av liv, energi och stora visioner. Här bor du nära city men ändå med naturen utanför dörren, i ett läge som uppmuntrar till en aktiv livsstil och träning. I Kviberg möts historia och framtid, vacker natur och modern arkitektur.

KVIBERG ÄR PÅ en och samma gång en av Göteborgs äldsta och nyaste stadsdelar. Gården och byn Kviberg omnämndes redan på 1300-talet och de röda kasernbyggnaderna från 1895 med sina pampiga torn är kvarterets självklara signum. De första moderna bostäderna byggdes på 1950-talet och när den nya expansiva Kvibergsstaden nu växer och tar form är det med den aktiva storstadsmänniskan i fokus. Här kan den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter leva ett riktigt gott liv och vardagen blir så mycket smidigare när du kan ta dig runt lika lätt med kollektivtrafiken, till fots eller på cykel.

DEN NYA KVIBERGSSTADEN har en tydlig idrottsprofil. I regementsområdet finns bland annat ett stort klättercentrum och i Bellevue, i Bunkeberget ett bergrum med festlokal och en häftig Skatepark. hittar du Bunkebergets Skatepark. I Sveriges största multisportarena, Prioritet Serneke Arena, kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll, spela fotboll och handboll, eller träna på gym bland mycket annat. I anläggningen finns även idrottsskola, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer.

Vill du motionera i det fria erbjuder hela Kvibergs parkområde underbara strövområden, naturstigar och elljusspår med både utegym och hinderbana, små skogspartier och spännande bergsformationer. Längsmed bostadsområdet flyter Säveån stilla fram och erbjuder ett rikt fågelliv. Vid kanten av Utbybergen ramar en vacker ekskog in Fjällbo ängar, där en naturstig leder till Bergsjön, en liten skogssjö med fina klippstränder, bryggor och hopptorn.

ETT PAR HUNDRA METERS promenad bort (eller en spårvagnshållplats om man så vill), i SKF:s gamla lokaler, uppförs en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Men det är bara början. På sikt kommer hela Kviberg kopplas ihop med och Gamlestaden att kopplas ihop med centrum och Göta älv åt ena hållet och med Utby och Partille åt det andra hållet. Kort sagt, det är i Kviberg det händer – och att bo här innebär en smidig vardag, där steget aldrig är långt till en aktiv fritid.

Köpa eller sälja bostad i Kviberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kvibergs 3 bästa

3
 • Multisportarena
 • Utegym anlagt 2019
 • Säveån

Karta

Soldathemsgatan 22

Soldathemsgatan 22,
415 28 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Willford

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-67 15 76

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rustmästaregatan 21
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 084 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hinderbanan 18
  Utgångspris
  2 475 000 kr
  Månadsavgift
  2 868 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kviberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hinderbanan 24
  Utgångspris
  2 400 000 kr
  Månadsavgift
  3 197 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!