Charmig och luftig landshövdingetvåa i grönskande och citynära Landala Egnahem.

Landala Egnahem, Göteborg

Fyrverkaregatan 5B

På förhand
Avgift
3 072 kr
Antal rum
2
Boarea
48,9 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmig och luftig landshövdingetvåa i grönskande och citynära Landala Egnahem.

Möt denna välplanerade tvårummare med originaldetaljer som brädgolv och bevarat skafferi.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Fyrverkaregatan 5b. Fyrverkaregatan 5B - Bjurfors
Välkommen till Fyrverkaregatan 5b
. Fyrverkaregatan 5B - Bjurfors
Huset ligger inbäddad i grönska. Fyrverkaregatan 5B - Bjurfors
Huset ligger inbäddad i grönska
Idyllisk bakgård att trivas i. Fyrverkaregatan 5B - Bjurfors
Idyllisk bakgård att trivas i
. Fyrverkaregatan 5B - Bjurfors
Vackra Landala Egnahem. Fyrverkaregatan 5B - Bjurfors
Vackra Landala Egnahem

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Landala Egnahem, praktiskt belägen två trappor upp ligger denna mysiga landshövdingetvåa. Luftig och genomgående planlösning med ett brädgolv som löper tröskellöst genom bostaden.

Välskött HSB-förening med låg belåning och goda gemensamhetsutrymmen omgiven av lummig och grönskande innergård för de boende att njuta av.

En kort promenad från Wavrinskys Plats där flertalet bussar och spårvagnar tar dig till Chalmers, Sahlgrenska och city på ett fåtal minuter. Landala torg, Avenyen, Linné- och Vasastaden ligger också de en promenad bort.

Interiör

Ni välkomnas in i den centralt placerade hallen. Precis innanför dörren ligger ett vackert bevarat brädgolv som löper genom hela bostaden. Väggarna är vitmålade. Gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ytterligare förvaringsmöjligheter i hallens platsbyggd garderob.

Från hallen når man bostadens sovrum med ett fönster som bjuder in dagens ljus. Här ryms en dubbelsäng och sovrummets inbyggda garderob ger gott om plats för förvaring.

Bostadens kök förgylles av ljust brädgolv i original samt vitmålade väggar. Köket är väl tilltaget med stora möjligheter, gott om förvaring i ljus köksinredning och ett inbyggt skafferi. Över bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Här finns plats för köksbord intill det fönster som bjuder på utsikt mot den idylliska innergården.

Det vackra brädgolvet fortsätter in i vardagsrummet som med den öppna planlösningen erbjuder ett ljuvligt ljusinsläpp. Här får ni med enkelhet plats för en stor soffgrupp med tillhörande bord samt tv-möbel.

Från hallen når ni det moderna badrummet med schackrutigt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet bjuder på golvvärme, rymlig dusch och kommod med förvaring. I övrigt finns toalett, handfat med kommod och handduksvärmare för bästa komfort.

Varmt välkomna att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landala 29:30

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. Kostnad för parkeringstillståndet är för närvarande 190 kr/mån vilket är Göteborgs lägsta pris. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

På flertalet gator är det även avgiftsbelagd besöksparkering och fri parkering i 2 timmar. Observera att under delar av året råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 072 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,39533%
Andel av årsavgiften är
1,39533%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
34
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
48,9 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
114
Energideklarationsdatum
2009-08-20

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Strandskatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Strandskatan i Göteborg äger fastigheterna Landala 28:21 samt 29:30 med adress Fyrverkaregatan 5, 6, 7, 8, 10 samt Dammgatan 2. Föreningen äger marken och påverkas inte av tomträttsavgälder. Husen är byggda 1934 och föreningen har funnits sedan 1980. Föreningen består av 57 lägenheter och 7 lokaler.

Fastigheterna är mycket välskötta och under senare år har flertalet stora renoveringar genomförts.

2006 renoverades fasader och tvättstugorna
2007 fortsatt fasadrenovering och målning
2008 dränering och isolering av grunden runt samtliga fastigheter
2008 spolning av avloppsrör då det förlänger livslängden
2009 utfördes en energideklaration och installation av fiberbredband
2013 målades fasader, fönster, stuprör och portar om
2015 har man renoverat föreningens bastu samt samlingslokalen
2016 genomfördes en relining i fastigheten
2018 föreningen fick bygglov för balkonger

Under 2019 planeras källarna och trapphusen att renoveras. Lekplatsen kommer rustas upp, stenmuren och delar av taket.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Trygg HSB-förening med god ekonomi och låg belåning. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Belåningen per kvadratmeter uppgår i denna förening endast till 1888 kr (2017), snittet i Göteborg är cirka 8000 kr/kvm vilket gör detta till ett tryggt boende.

För mer information se årsredovisningen.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. Kostnad för parkeringstillståndet är för närvarande 205 kr/mån vilket är Göteborgs lägsta pris. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

På flertalet gator är det även avgiftsbelagd besöksparkering och fri parkering i 2 timmar. Observera att under delar av året råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Gemensamma lokaler såsom väl tilltagen tvättstuga i husets källare, cykelrum, barnvagnsrum, nyrenoverad bastu, bordtennis med gym, snickeri, måleri och samlingslokal. Föreningen har beslutat att bygga ett gästrum med toalett och köksvrå för besökare.

Vidare finns ett antal större källarförråd som hyrs ut inom föreningen och några större kollektiva vindsförråd i varje hus för tillfällig förvaring av större tillhörigheter.

Området

Mäklaren om Landala Egnahem

I Landala finns alla förutsättningar för livskvalitet, för ung som gammal. Med flera förskolor och grundskolor i området, många bra lekplatser och närhet till såväl service som de centrala delarna av stan med shopping, restauranger och nöjen är det lätt att trivas, vem du än är. Den äldre bebyggelsen med sekelskiftes- och landshövdingehus blandat med moderna byggnader, många grönområden och trevliga butiker skapar den mysiga och pittoreska Landala-stämningen.

SMÅ TORG OCH STORSLAGNA UTSIKTER
Bor du i Landala har du din egen lilla värld utanför knuten. Det tar inte många minuter att promenera ner till Vasastan men allt man behöver finns ändå på Landala Torg vid Kapellplatsen. Med livsmedelsbutik, apotek och systembolag behöver du inte sakna någonting. Lägg därtill bageri, gym, blomsteraffär och bokhandel med ett trevligt litet kafé längst in. Det bästa med Landala är kanske ändå närheten till naturen. Här finns många gröna stråk och strövområden, som Landalaparken med sin damm och det gamla Vattentornet. Dessutom hittar du många gröna öppna ytor mellan husen. Från övre delen av Landala, som ligger på en bergsplatå, har du en fantastisk utsikt över stan och hamninloppet.

UTEGYM OCH KOLLEKTIVTRAFIK
Träningsmöjligheterna är obegränsade, med bland annat Fjäderborgen, Landala Squashhall och flera gym i närheten. Det är inte heller många steg till Mossens idrottsplats med inomhusanläggning, minigolf och motionsslinga. Hållplatserna Chalmers och Kapellplatsen trafikerar många buss- och spårvagnslinjer, så det är lätt att ta sig vidare ut i stan.

KÅKSTADSHISTORIA OCH EGNAHEM
Landalas historia börjar med industrialiseringen, under andra hälften av 1800-talet. Många sökte sig från landsbygden in till städerna för att hitta jobb och Landala blev, jämte Haga och Annedal, en av de första arbetarförorterna. Många bodde i enkla trähus med bristfällig standard, vilket skapade en ohållbar boendesituation. 1883 införlivades Landala med Göteborg och en ny stadsplan upprättades. Kåkstaden revs och ersattes med landshövdingehus i de norra delarna. I Landalabergen byggdes så kallade Egnahem, som skulle göra det möjligt för arbetare och mindre bemedlade att skapa sig ett eget hem.
Under 1920- och 30-talen tillkom landshövdingehus och utpräglade funkishus i nya kvarter mittemellan den gamla arbetarstadsdelen och egnahemsområdet. Från 60-talet och framåt genomgick Landala ännu en stor förändring, då de flesta lands-hövdingehusen revs och nya moderna hus byggdes upp. Trots de många perioderna av rivningar och stadsbyggnad har grönområden kunnat bevaras, vilket tillsammans skapat den pittoreska och mysiga Landala-stämningen. Lugnet och avsaknaden av genomfartstrafik gör att luften känns friskare och lite lättare här.

Köpa eller sälja bostad i Landala Egnahem? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Landalas 3 bästa

3
 • Landalaparken
 • Bokhandeln Lohrs Pocket med mera
 • Landala Squash

Karta

Fyrverkaregatan 5B

Fyrverkaregatan 5B,
413 21 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Dammgatan 3
  Månadsavgift
  3 189 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fyrverkaregatan 5d
  Månadsavgift
  4 136 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!