Landshövdingedröm i Landala Egnahem!

Landala Egnahem, Göteborg

Fyrverkaregatan 5d

På förhand
Avgift
4 136 kr
Antal rum
3
Boarea
76,1 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Landshövdingedröm i Landala Egnahem!

Osedvanligt rymlig landshövdingetrea i ypperligt skick i grönskande och citynära Landala Egnahem. Lågt belånad HSB-förening!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Landala Egnahem och denna fantastiska trerummare!. Fyrverkaregatan 5d - Bjurfors
Välkommen till Landala Egnahem och denna fantastiska trerummare!
En av föreningens barnanpassade innergård ligger mitt emot!. Fyrverkaregatan 5d - Bjurfors
En av föreningens barnanpassade innergård ligger mitt emot!
. Fyrverkaregatan 5d - Bjurfors
Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter. Fyrverkaregatan 5d - Bjurfors
Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter
. Fyrverkaregatan 5d - Bjurfors
Butiker i närområdet. Fyrverkaregatan 5d - Bjurfors
Butiker i närområdet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns äntligen chansen att förvärva en av Landala Egnahems större landshövdingetrea! Förtjusande trea i ypperligt skick inbäddad i grönskande omgivningar. Flera bevarade landshövdingedetaljer samt tjusigt renoverat kök (-15) och badrum (-18). Genomgående ljusa ytskikt och väldisponerade ytor.

Välskött och lågt belånad HSB-förening med goda gemensamhetsutrymmen och grönskande innergårdar för de boende att njuta av. Innergården intill erbjuder dessutom lekplats och lekstuga för barnen. Föreningen har bygglov för balkonger och diskussioner i föreningen pågår kring balkongbygget. I den låga månadsavgiften ingår även bredband!

Lägenheten är omgiven av lummig grönska med endast några få minuters promenadväg till city. Landala Egnahem ligger på en skogsbeklädd höjd med en vacker vy över staden. Intilliggande riktmärken såsom Egnahems pepparkaksbruna villastad eller den populära lilla ankdammen som ligger belägen på samma gata ger området en egen själ. Wavrinskys plats med utmärkta spårvagnskommunikationer ligger alldeles runt knuten, liksom Sahlgrenska och Chalmers. Promenadavstånd till Vasastan och Avenyn med hela dess rika utbud.

Interiör

Välkomna till denna landshövdingetrea utöver det vanliga. Du möts av en hall med generösa ytor och högt i tak. Väggarna är färgsatta i en ljusgrå ton och på golvet ligger ett praktiskt klinker. Goda utrymmen erbjuds för att hänga av sig ytterkläderna.

I anknytning ligger det stilrena köket som är smakfullt renoverat -15 i ljusa toner. Vita skåpluckor med silverfärgade beslag skapar ett modernt kök med en tidlös design. Stenskivan i ljusgrått utgör en fin kontrast mot det vita kaklet. Dubbelfönster berikar köket med ljus. Vitvarorna består av side by side kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt, mikro och en inbyggd integrerad diskmaskin. Bevarad gjutjärnsradiator och skafferi gör sig snyggt ihop med kökets moderna inredning. Plats för matbord för flera finns intill fönstret.

Vardagsrummets öppna ytor och det härliga ljusinsläppet som infinner sig här ger en stämningsfull och mysig känsla till rummet. Möbleras efter eget önskemål med plats för både soffa och annat möblemang. På golvet vilar ett parkettgolv som möter väggar i ljusgrå kulör. En härlig samlingsplats för hela familjen att vistas i.

Det ena sovrummet går även det i en ljusgrå ton som möter det vackra brädgolvet som ligger bevarat. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och annat möblemang. Ena väggen pryds av en garderobslänga.

Det andra sovrummet används idag som barnrum. Goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderobsvägg samt ett linneskåp att förvara alla leksaker. Även i detta rum ryms en dubbelsäng med enkelhet. Fönster släpper in rikligt med ljus och ytorna erbjuder många timmar av lek och bus!

I den inre hallen mellan det ena sovrummet och badrummet finns flertalet garderober som lämnar plats för förvaring.

Bostadens väl tilltagna badrum renoverades -18 i neutrala färger. Utrustningen består av wc, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, dusch med glasdörrar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare för extra trivsel. Taket är försett med spotlights som ger ett behagligt ljus. Om vinterhalvåret värmer golvet dina fötter då det är utrustat med golvvärme.

Här bor du i en stabil, välskött och lågt belånad HSB-förening med naturen som närmaste granne och stadens puls bara några minuter bort.

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landala 29:30

TV/bredband

Ansluten till kabelnät, leverantör: Com Hem.

Bredband (250/100) ingår i avgiften. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. Kostnad för parkeringstillståndet är för närvarande 205 kr/mån vilket är Göteborgs lägsta pris. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

På flertalet gator är det även avgiftsbelagd besöksparkering och fri parkering i 2 timmar. Observera att under delar av året råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 136 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,90571%
Andel av årsavgiften är
1,90571%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
41
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
76,1 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Strandskatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Strandskatan i Göteborg äger fastigheterna Landala 28:21 samt 29:30 med adress Fyrverkaregatan 5, 6, 7, 8, 10 samt Dammgatan 2. Föreningen äger marken och påverkas inte av tomträttsavgälder. Husen är byggda 1934 och föreningen har funnits sedan 1980. Föreningen består av 57 lägenheter och 7 lokaler.

Fastigheterna är mycket välskötta och under senare år har flertalet stora renoveringar genomförts.

2006 renoverades fasader och tvättstugorna
2007 fortsatt fasadrenovering och målning
2008 dränering och isolering av grunden runt samtliga fastigheter
2008 spolning av avloppsrör då det förlänger livslängden
2009 utfördes en energideklaration och installation av fiberbredband
2013 målades fasader, fönster, stuprör och portar om
2015 har man renoverat föreningens bastu samt samlingslokalen
2016 genomfördes en relining i fastigheten
2018 föreningen fick bygglov för balkonger (Detta är ej genom röstat av medlemmarna vilket betyder att det inte är någon garanti att det blir balkonger)

Under 2019 planeras källarna och trapphusen att renoveras. Lekplatsen kommer rustas upp, stenmuren och delar av taket.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Trygg HSB-förening med god ekonomi och låg belåning. Belåningen per kvadratmeter uppgår i denna förening endast till 1823 kr (17/18), snittet i Göteborg är cirka 8000 kr/kvm vilket gör detta till ett tryggt boende.

För mer information se årsredovisningen.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65. Landala Egnahem har Göteborgs billigaste taxa om endast 205 kr/mån.

På flertalet gator är det även avgiftsbelagd besöksparkering och fri parkering i 2 timmar. Observera att under delar av året råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Gemensamma lokaler såsom tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, nyrenoverad bastu, bordtennis med gym, snickeri, måleri och samlingslokal. Föreningen har beslutat att bygga ett gästrum med toalett och köksvrå för besökare.

Vidare finns ett antal större källarförråd som hyrs ut inom föreningen och några större kollektiva vindsförråd i varje hus för tillfällig förvaring av större tillhörigheter.

Området

Mäklaren om Landala Egnahem

I Landala finns alla förutsättningar för livskvalitet, för ung som gammal. Med flera förskolor och grundskolor i området, många bra lekplatser och närhet till såväl service som de centrala delarna av stan med shopping, restauranger och nöjen är det lätt att trivas, vem du än är. Den äldre bebyggelsen med sekelskiftes- och landshövdingehus blandat med moderna byggnader, många grönområden och trevliga butiker skapar den mysiga och pittoreska Landala-stämningen.

SMÅ TORG OCH STORSLAGNA UTSIKTER
Bor du i Landala har du din egen lilla värld utanför knuten. Det tar inte många minuter att promenera ner till Vasastan men allt man behöver finns ändå på Landala Torg vid Kapellplatsen. Med livsmedelsbutik, apotek och systembolag behöver du inte sakna någonting. Lägg därtill bageri, gym, blomsteraffär och bokhandel med ett trevligt litet kafé längst in. Det bästa med Landala är kanske ändå närheten till naturen. Här finns många gröna stråk och strövområden, som Landalaparken med sin damm och det gamla Vattentornet. Dessutom hittar du många gröna öppna ytor mellan husen. Från övre delen av Landala, som ligger på en bergsplatå, har du en fantastisk utsikt över stan och hamninloppet.

UTEGYM OCH KOLLEKTIVTRAFIK
Träningsmöjligheterna är obegränsade, med bland annat Fjäderborgen, Landala Squashhall och flera gym i närheten. Det är inte heller många steg till Mossens idrottsplats med inomhusanläggning, minigolf och motionsslinga. Hållplatserna Chalmers och Kapellplatsen trafikerar många buss- och spårvagnslinjer, så det är lätt att ta sig vidare ut i stan.

KÅKSTADSHISTORIA OCH EGNAHEM
Landalas historia börjar med industrialiseringen, under andra hälften av 1800-talet. Många sökte sig från landsbygden in till städerna för att hitta jobb och Landala blev, jämte Haga och Annedal, en av de första arbetarförorterna. Många bodde i enkla trähus med bristfällig standard, vilket skapade en ohållbar boendesituation. 1883 införlivades Landala med Göteborg och en ny stadsplan upprättades. Kåkstaden revs och ersattes med landshövdingehus i de norra delarna. I Landalabergen byggdes så kallade Egnahem, som skulle göra det möjligt för arbetare och mindre bemedlade att skapa sig ett eget hem.
Under 1920- och 30-talen tillkom landshövdingehus och utpräglade funkishus i nya kvarter mittemellan den gamla arbetarstadsdelen och egnahemsområdet. Från 60-talet och framåt genomgick Landala ännu en stor förändring, då de flesta lands-hövdingehusen revs och nya moderna hus byggdes upp. Trots de många perioderna av rivningar och stadsbyggnad har grönområden kunnat bevaras, vilket tillsammans skapat den pittoreska och mysiga Landala-stämningen. Lugnet och avsaknaden av genomfartstrafik gör att luften känns friskare och lite lättare här.

Köpa eller sälja bostad i Landala Egnahem? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Landalas 3 bästa

3
 • Landalaparken
 • Bokhandeln Lohrs Pocket med mera
 • Landala Squash

Karta

Fyrverkaregatan 5d

Fyrverkaregatan 5d,
413 21 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Egnahemsvägen 22A
  Månadsavgift
  3 186 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Egnahemsvägen 24A
  Månadsavgift
  2 904 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Egnahemsvägen 22A
  Månadsavgift
  3 373 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Egnahemsvägen 22B
  Månadsavgift
  5 122 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fyrverkaregatan 1B
  Månadsavgift
  3 352 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!