Skärgårdsliv i Långedrag
Exklusiv
Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
14 900 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
750 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
216 kvm / 110 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 15 000 000 kr

BudBudgivareDatumTid
15 000 000 krBudgivare 22021-04-1316:24
14 800 000 krBudgivare 12021-04-1315:58
14 750 000 krBudgivare 22021-04-1315:53
14 550 000 krBudgivare 12021-04-1315:51
14 500 000 krBudgivare 22021-04-1315:42
14 300 000 krBudgivare 12021-04-1315:35
14 250 000 krBudgivare 22021-04-1214:40
14 050 000 krBudgivare 12021-04-1214:36
14 000 000 krBudgivare 22021-04-1214:34
13 800 000 krBudgivare 12021-04-1212:58
13 750 000 krBudgivare 22021-04-1212:53
13 500 000 krBudgivare 12021-04-0917:06

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • söndag 18/4, KL 16:00 - 17:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Skärgårdsliv i Långedrag

Bjurfors Exklusiv presenterar en mäktig 60-talsvilla om totalt 326 kvm med havsutsikt. Vågorna slår mot bryggan 100 m bort

 • Ansvarig mäklare

  Per Ris

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till ett havsnära boende i Långedrag. Styrbordsgatan 8 - Bjurfors
Välkommen till ett havsnära boende i Långedrag
. Styrbordsgatan 8 - Bjurfors
Tilltagna trädäck runt stora delar av huset för sol från tidig morgon till sena kvällen. Styrbordsgatan 8 - Bjurfors
Tilltagna trädäck runt stora delar av huset för sol från tidig morgon till sena kvällen
Möjlighet till båtplats på bryggan strax intill huset. Styrbordsgatan 8 - Bjurfors
Möjlighet till båtplats på bryggan strax intill huset
Uppfart, dubbelgarage och vacker stentrappa. Styrbordsgatan 8 - Bjurfors
Uppfart, dubbelgarage och vacker stentrappa
Allaredan vid entrén slås man av den hänförande utsikten. Styrbordsgatan 8 - Bjurfors
Allaredan vid entrén slås man av den hänförande utsikten

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning övre plan
Planlösning
Planlösning sluttningsvåning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors Exklusiv presenterar en mäktig 60-talsvilla om totalt 326 kvm med havsutsikt. . Vågorna slår mot bryggan 100 m bort. Det är lätt att missa den smala stigen som döljs av grönskan ca 60 meter nedanför villan. Plötsligt öppnar sig den lilla viken mot Ängholmen – här finns möjlighet till egen båtplatsen för den som önskar. En ljummen sommarkväll är stämningen i det lilla kustsamhället mycket speciell.

Villan ligger högt och är nästintill helt omfamnad av stora trädäck i olika etage. Härute är utsikten mot skärgården och inloppet fri och i solnedgången cyklar folk hemåt med kajakpaddlar och seglarvästar. Inuti den stora sextiotalsvillan löper fiskbensparketten ut och in i de stora rummen. Ljuset är massivt från omfattande glaspartier och bitvis öppen planlösning. Känslan av ljus och stora rumsvolymer uppfyller hela interiören. Tidsperiodens rena arkitektur, ikoniska detaljer och massiva material är bevarade och smakfullt kompletterade med vår tids design och bekvämlighet. Utöver första planets öppna sällskapsytor i anslutning till ett stort och ombyggt kök, finns en privat sovavdelning med tre rum och badrum.

En ikonisk ektrappa vrider sig upp till övre planets stora ytor och tidsperiodens svagt sluttande taklinjer. Här finns en övre hall, stort allrum med balkong och ett rejält sovrum. I suterrängplanet finns en stor entréhall, gäst- eller tonårsrum, stort badrum samt förråd, matkällare, tvättstuga, klädvårdsrum mm. Till villan hör även ett dubbelgarage. Det fridfulla läget – bara någon minuts promenad från hav, skärgård och morgondopp – behöver ingen djupare förklaring. Efter en knapp kvart i bilen kan du parkera vid Avenyen.

Interiör

Styrbordsgatan slingrar sig fram mellan grönska, granit och välskötta villaträdgårdar. På gatans krön reser sig den mäktiga suterrängvillan med 60-talets tidstypiska tegelfasader och svagt sluttande tak. Ut mot gatan är formspråket aningen slutet och skyddat, med en högt placerad frontespis.

Parkera på den asfalterade uppfarten med plats för flera bilar. Här finns även villans dubbelgarage med separata portar samt en ingång till suterrängplanets stora hall. Integrerad med den granit som kommer i dagen på tomten finns en bred, nyskapad stentrappa som efter ett etage leder fram till trappan som löper upp längs villans långsida mot gatan. Trappan är inramad av grönska och räcken i stål. Uppe vid den höga entrén öppnar sig så den fria utsikten över skärgården och inloppet. Ljuden och doften av hav slår emot dig. Framför dig ser du början på de mycket stora trädäcken som i flera etage rundar i stort sett hela villan. Det skapar uteplatser i alla fyra väderstreck

En tidstypisk ekdörr med sidofönster i råglas leder in till den stora hallen. Ekparketten i fiskbensläggning sveper iväg åt flera håll, förbi den närmast ikoniska 60-talstrappan i ek och med tidstypiskat stålräcke. Däruppe skymtar ljuset på övre plan. Redan här i hallen möter du villans ljusa, lätta och vidöppna atmosfär. Låt gästerna hänga av sig till höger, i hallen finns ett gäst-wc med mosaikgolv och kakel i tidstrogen stil.

Några steg förbi trappan, bakom en glasdörr, överraskar villan med sina stora sällskapsytor där ekparketten får ta ut svängarna längs tidlöst rena arkitekturlinjer. Ljuset faller in i kaskader via omfattande glaspartier – känslan av stora och ljusa rumsvolymer är mycket stark. Det är lätt att föreställa sig stämningen på cocktailpartyt när villan var ny; med damernas taxklackar, herrarnas vita nylonskjortor och cool jazzmusik. En sommarkväll kan dina gäster mingla direkt ut i kvällssolen på det stora trädäcket i flera etage som vrider sig runt villans hörn. Luften är tung av dofterna från havet och den blommande trädgården. Spetsar gästerna sina öronen kan de ana vågorna som slår mot bryggan ca 70 meter ner, eller ljudet från ett och annat slag på tennisbanan i parken på andra sidan villan. En del av däcket ligger under tak och påminner en klassisk amerikansk porch.

Sällskapsytornas ekparkett fortsätter till höger och passerar en formren öppen spis i tegel, vitputs och med spiselkant i svart granit. Där knastrar björkveden en kulen höstkväll när västanvinden river i vågorna. Här öppnar sig nu villans matsal intill två stora glaspartier, här finns plats för stora middagar eller familjens långa söndagsbruncher.

Från matsalen finns en passage in till det mycket stora köket med fyra glaspartier i två väderstreck. Ett schackrutigt golv slår an tonen för ett toppmodernt kök med en liten hälsning till ursprungsmiljöns tidlöst rena ideal. Inredningen går i vitt med inslag av rostfritt i beslag och maskiner samt tilltagna arbetsytor. Intrycket är mycket smakfullt. Köket är centrerat runt en större köksö med induktionshäll med barhäng för väntande gäster eller barnens läxläsning före kvällsmaten. Härinne finns även gott om plats för familjens köksbord. Ovanför köksön tronar en imponerande spisfläkt med formren design i rostfritt. Ett glasparti leder ut till det stora trädäcket på kortsidan, här öppnar sig havsutsikten och de inte sällan dramatiska solnedgångarna över skärgården. Sällskapet sitter högt och skyddat för insyn.

Tillbaka vid entrén ligger en inre hall med platsbyggda bokhyllor. Här finns ett sobert, helkakaklat badrum med schackrutig klinker, dusch, wc och dubbla handfat. Där den inre hallen svänger av i 90° börjar en lite mer privat sovavdelning med tre sovrum i fil. Den vackra fiskbensparketten följer med in i samtliga rum. Det mellersta rummet är något mindre och känns lämpligt som barn- eller arbetsrum. Det sista rummet i raden är större med fönster i söder och utgång till trädäcket. Alla rum har bra med garderober och det största rummet har hel garderobsvägg.

Följ den klassiska ektrappan med tidstypiska originalräcken i trä och vitt smide. Trappan slutar i en ljus och härlig övre hall med 60-talets svagt sluttande taklinjer och snedställda takfönster i kupa. Här finns även ett wc med originalmosaik och handfat.

Till höger öppnar sig ett allrum med skiljevägg. Härinne öppnar sig havsutsikten om möjligt ännu mer och via glaspartier som leder ut till en balkong. Allrummet känns perfekt för fredagsmysiga kvällar med tevespel eller idolfinaler.

På andra sidan om den övre hallen finns ett stort och harmoniskt sovrum med garderobsvägg och fönster med utsikt över det grönskande villakvarteret.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 855:784

Ombyggnad, Renoveringar

Löpande underhållet och renoverat, se frågelista och bilaga till frågelista.

TV/bredband

Via öppen fiber

Via öppen fiber

Parkering

Dubbelgarage med plats för 2 bilar samt garageuppfarten med plats för 2 bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 481 000 kr
Byggnadsvärde
3 544 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 900 000 kr
Rum
9
Sovrum
9
Boarea
216 kvm*
Tomtarea
750 kvm
Biarea
110 kvm

* Areauppgifter enligt mätbevis

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med sluttningsvåning
Byggår
1962
Fasad
Tegel och träfasad
Grund
Grundsulor och mellangjutet betonggolv
Stomme
Träregelstomme
Bjälklag
Mellanbjälklag av trä och mellanbjälklag av betong
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Skifferplattor och kopparplåt
Ventilation
Självdragsventilation
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
Isolerglaskassetter / kopplade fönster
Grundmur
Grundmurar av betongsten

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Flera härliga trädäck runt stora delar av huset med sol från tidig morgon till sena kvällen. Större trädäck i soligt söderläge som nås från vardagsrummet och ytterligare ett stort trädäck i underbart västerläge med härlig utsikt över hav och skärgård.

Tomt

Tomtarea 750 m² (friköpt).

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:149

Förmån: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM1-76/7843.1
Förmån: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 1480K-2006F338.1

Övrigt

Läget får anses tillhöra ett av Långedrags bästa i en av landets mest stadsnära skärgårdsmiljöer.
Villans ligger utmärkt i rofylld marin miljö. Här bor och lever ni med havet som fond, med magisk utsikt över havet och Göteborgs inlopp. Härifrån är det aldrig långt ut till havs.

En kort promenad tar dig till GKSS småbåtshamn eller LSS i Långedrags gamla hamn. Här kan ni njuta av skärgårdsmiljön och inta en kvällssupé på utmärkta Långedrags Värdshus eller Seglarkrogen.

Strax intill ligger Vässingsö bryggförening där den båtintresserade har möjlighet att förvärva andel och egen båtplats.

Vill du tvärtom lämna stan för en dag tar du bara skärgårdsbåten ut till Göteborgs vackra södra skärgård, kanske för en dans på Brännö brygga eller natursköna promenader och härliga bad.

Förskolor, skolor och utbyggda kommunikationer - med buss eller spårvagn - finns i din direkta närhet. Här finns väl ansedda skolor, bland annat Långedragsskolan, Påvelundsskolan, samt Skäret och den internationella Engelska skolan.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
38 947 kr
Försäkring
5 424 kr
Renhållning
2 584 kr
Vatten/Avlopp
3 365 kr
Summa
50 320 kr

I angiven kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel, nätavgifter och skatter.

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 435 195 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2021-02-17

Området

Mäklaren om Långedrag

Långedrag har allt – ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, lugna, kuperade villagator, förstklassiga restauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av de mest omtyckta områdena, faktiskt inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

OMRÅDET
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. För väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

FRITID
Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Saltholmen, Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Styrbordsgatan 8

Styrbordsgatan 8,
426 76 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Per Ris

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 78