Skärgårdsidyll

Långedrag - Tångudden, Göteborg

Tånguddsbacken 23

På förhand
Avgift
2 745 kr
Antal rum
4
Boarea
103 kvm
Typ
Bostadsrättsvilla
Terrass/uteplats
Ja

Skärgårdsidyll

Arkitektritad skärgårdsidyll om 103 kvm. Generös altan med grönskan och havet som närmsta granne. Låg avgift i omtyckt HSB-förening.

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Unik skärgårdsmiljö, där husen slingrar sig ner till vattnet. Tånguddsbacken 23 - Bjurfors
Unik skärgårdsmiljö, där husen slingrar sig ner till vattnet
På sluttningen av Stora Billingen bor man med havet och grönskan som närmsta granne. Tånguddsbacken 23 - Bjurfors
På sluttningen av Stora Billingen bor man med havet och grönskan som närmsta granne
Till huset hör en privat carport och en bod för utmärkt förvaring. Tånguddsbacken 23 - Bjurfors
Till huset hör en privat carport och en bod för utmärkt förvaring
Här ligger de läckra trähusen uppradade som i de gamla kustsamhällena. Tånguddsbacken 23 - Bjurfors
Här ligger de läckra trähusen uppradade som i de gamla kustsamhällena
. Tånguddsbacken 23 - Bjurfors
. Tånguddsbacken 23 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Brf Valö Fyr har det perfekta läget mellan skärgård och storstadpuls. Här slingrar sig de charmiga husen längs naturens terräng, med havet och hamninloppet på första parkett. Huset i massivträ är energisnålt och karaktäriseras av det gamla bohusländska kustsamhället vilket också genomsyrar bostadens gedigna naturmaterial. Utan att göra avkall på det praktiska erbjuds här ett friliggande 1,5-plans hus om 103 kvm med genomgående moderna färg- och materialval. Öppna ytor samt ett tveklöst attraktivt läge på sluttningen av Stora Billingen. Rejäl uteplats med grönskan och havet som närmsta granne. Perfekt för er som vill bo i hus men med alla de fördelar en stabil bostadsrättförening har att erbjuda.

Från Tångudden har man nära till goda kommunikationer samt välskötta gång- och cykelleder som med lätthet tar dig in mot city. Här bor man idealiskt i skarven mellan den idylliska skärgården och det charmiga Nya Varvet med dess välbesökta fik och promenadstråk. På nära avstånd finns också matbutik, skolor och inte minst Frölunda Torg med dess stora utbud av shopping och övrig allmän service.

Fakta

Uteplats/balkong

Stort altandäck

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett fristående förråd/bod i angränsning till bostadens entré.

I föreningen finns också en stor gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet. Perfekt för studenter, större kalas eller bara påhälsande släktmedlemmar.

TV/bredband

Föreningen har tecknat avtal med Telia avseende bredband, TV samt IP- telefoni. Bredbandet är 100 Mbit/s. Paketet heter "Telia Lagom"

Parkering

En carport, alldeles intill huset, ingår i avgiften. Utöver det har föreningen ett flertal p-platser, carportar samt garage som man kan hyra.

Flertal avgiftsbelagda besöksparkeringar finns runtom i området och en avgiftsbelagd besöksparkering finns vid infarten till området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 745 kr

inkl. Tv, bredband, IP-telefoni, Sophämtning och privat carport

Ekonomi

Andel i föreningen
1,90104%
Andel av årsavgiften är
1,83%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättsvilla
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
103 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnader som tillkommer är hushållsel inklusive nätavgift samt Fjärrvärme. Kostnader kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Nuvarande ägare betalade år XXX kr för uppvärmning genom fjärrvärme.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Valö Fyr
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
49
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Välkommen till brf Valö Fyr, där god förvaltning, tryggt boende samt bra boendegemenskap är föreningens signum. Föreningens 49 huskroppar färdigställdes löpande under september -08 till juli -10.

Trähusen med karaktär av det gamla bohuslänska fiskesamhället, är ritade av arkitekten Anders Landström och ligger på toppen av Stora Billingen. Samtliga hus är utformade i ett och ett halvt plan och varierar mellan storlekarna 103 kvm, 123 kvm samt 136 kvm.

Husen är placerade likt de gamla skärgårdsbyarna där naturen med dess terräng fått bestämma dess placering. Stommen är av stabil konstruktion och byggd i massivträ. Taken består av lertegel och blir en läcker detalj till den liggande träpanelen i diskret grå kulör. Uppvärmning sker med fjärrvärme med undercentral samt individuell mätning för varje hus.

I dessa lättskötta samt energisnåla hus förenas fördelarna med villa och bostadsrätt- det bästa av två världar. Här bor man också med bergen och skogen i ryggen samt Göteborgs hamninlopp på första parkett- en svårslagen kombination!

Dess slingrande placering kring bergssluttningen är typiskt för de bohuslänska kustsamhället, vilket också medför en känsla av att man är betydligt längre från citykärnan än endast tio minuter. Här är också mycket barnvänligt med närhet till lekplatser, förskolor och skolor i Hagen och Nya Varvet. En kort promenad bort nås hållplatser för både buss- och spårvagnar som smidigt tar dig till Göteborgs olika stadsdelar.

Via den välskötta strandpromenaden nås inom ett par minuter Nya varvet med dess välbesökta utbud av fik, restauranger och inte minst promenadstråk. Väl värt ett besök!

För båt- och fiskeintresserade finns Tånguddens småbåtshamn inom räckhåll samt möjlighet till fiske strax nedanför klipporna. När vädret tillåter tas här gärna också en picknick eller ett par lata timmar på klipporna för att bara andas in den härliga frihetskänslan.

Detta är en stabil och välskött bostadsrättsförening med mycket hjärta och gemenskap. Medlemmarna är flitiga arrangörer av diverse gemensamma aktiviteter och området har även en trevlig boulebana.

Övrigt

Föreningen har ordnat farthinder i området med en hastighetsbegränsning på 10 km/h. Man har även byggt ett skyddsstaket kring dammen.

Byggnadssätt

Byggår
2008-2010
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Långedrag

Långedrag har allt – ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, lugna, kuperade villagator, förstklassiga restauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av de mest omtyckta områdena, faktiskt inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

OMRÅDET
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. För väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

FRITID
Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

Köpa eller sälja bostad i Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tånguddsbacken 23

Tånguddsbacken 23,
426 72 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09