Bekvämt boende för hela familjen

Länsmansgården, Göteborg

Solstrålegatan 20

På förhand
Avgift
5 334 kr
Antal rum
4
Boarea
93 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja

Bekvämt boende för hela familjen

Rymlig 3,5: a om ca 94 kvm med stor balkong i omtyckta Brf Solstaden. En utbyggd klädkammare/förråd som kan användas som ett extra sovrum.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Rymlig 3,5: a om ca 94 kvm med stor balkong i omtyckta Brf Solstaden. En utbyggd klädkammare/förråd som kan användas som ett extra sovrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 80:2, 730:730

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, källarförråd, cykelförråd, gym, tvåsamlingslokal, solarium, samlingslokal som kan hyras vid större fester eller dylikt, övernattningslägenhet samt tvättstugor.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem.

Fiber finns att tillgå, 100/10 Mbit/s

Parkering

Det finns 139 garageplatser och 29 parkeringsplatser. Garage ligger på 485 kr/månaden. P-platserna ligger på 300 kr/månaden.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 334 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,5155%
Andel av årsavgiften är
0,51784%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
157
Våningsplan
2 av 8*
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
93 kvm

* Våningsplan 2 av 8 (1 trappa).

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
400 kr
Försäkring
150 kr
Summa
550 kr

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
97

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solstaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
188
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1162*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1986 och innehåller 188 lägenheter med bostadsrätt fördelat på 2 huskroppar. Byggnadernas totalyta uppgår enligt taxeringsbesked till 19 555 kvm, varav 17 748 kvm utgör lägenhetsyta och 1 807 kvm utgör lokalyta. Fastighetsbeteckningen är Biskopsgården 80:2 och 730:730, dessa innehas med tomträtt.

Förvaltning: Lägenhetsförteckning samt ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadrättscentrum och den tekniska förvaltningen handhas av föreningen samt dess fastighetsskötare.

Brf Solstaden värnar om sina medlemmars trivsel och arbetar aktivt för god boendemiljö. Bland annat så har man under 2008 färdigställt ett gym, en trivsam uteplats, planterat nya växter och fräschat upp utemiljön.

Renoveringar - Utförda och planerade

1986 gjordes en stor renovering av husen där en översyn av det mesta gjordes. Relining av avloppsstammarna gjordes 2008.

Parkering

Parkeringsplats och garageplats går att hyra. Separat kö.

TV/bredband

Bredband och tv ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, gym, solarium, övernattningslägenhet, cykelförråd, festlokal och tvättstuga. Det finns även en nyrenoverad lekplats. Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd för den som önskar.

Byggnadssätt

Byggår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48