Underbar bostad med terrass och balkong högst upp i huset med fritt läge!

Länsmansgården, Göteborg

Solstrålegatan 26

På förhand
Avgift
4 851 kr
Antal rum
2
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Underbar bostad med terrass och balkong högst upp i huset med fritt läge!

Underbar bostad med terrass samt balkong högst upp i huset med fri utsikt över grönskan. Här bor du i en stor 2,5 med stora sällskapsytor.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Henrik Björnbäck

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-73 74 58
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds en rymlig 2,5:a om ca 82 kvm med fantastisk terrass samt balkong högst upp i huset. Den stora terrassen vetter mot ett soligt västerläge och går att möblera efter eget tycke. Här erbjuds du en fantastisk utsikt över grönskan. Därtill har du också en fantastisk balkong i soligt läge.
Bostaden är belägen högst upp i huset och innehåller förutom rymligt vardagsrum, nytt och modernt kök, ett stort sovrum och badrum med tvättavdelning. Lägenheten har även ett praktiskt extra rum som du kan möblera efter eget tycke och smak. Det fungerar lika bra som en sovalkov så som en stor klädkammare eller arbetsrum.

Ett fantastiskt boende i mycket populära och omtyckta Brf Solstaden. Området är ett lugnt och barnvänligt område med bilfria innergårdar och direkt närhet till naturen. Här bor du precis intill kommunikationer som tar dig in till staden, service, skolor och förskolor. Du bor precis intill Svarte Mosse med sitt friluftsliv, Klare Mosse, Kättilsröd och Hisingens naturreservat.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Terrass och balkong

Månadsavgift

Avgift
4 851 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband 1 000 mbit.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4679%
Andel av årsavgiften är
0,47016%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 467 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
218
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
82 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
320 kr
Försäkring
150 kr
Summa
470 kr

Byggnadssätt

Byggår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
93
Energideklarationsdatum
2019-12-19

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solstaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
188
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1986 och innehåller 188 lägenheter med bostadsrätt fördelat på 2 huskroppar. Byggnadernas totalyta uppgår enligt taxeringsbesked till 19 555 kvm, varav 17 748 kvm utgör lägenhetsyta och 1 807 kvm utgör lokalyta. Fastighetsbeteckningen är Biskopsgården 80:2 och 730:730, dessa innehas med tomträtt.

Förvaltning: Lägenhetsförteckning samt ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadrättscentrum och den tekniska förvaltningen handhas av föreningen samt dess fastighetsskötare.

Brf Solstaden värnar om sina medlemmars trivsel och arbetar aktivt för god boendemiljö. Bland annat så har man under 2008 färdigställt ett gym, en trivsam uteplats, planterat nya växter och fräschat upp utemiljön.

Renoveringar - Utförda och planerade

1986 gjordes en stor renovering av husen där en översyn av det mesta gjordes. Relining av avloppsstammarna gjordes 2008.
2019 - Hissrenovering
2020 - Byggt tak på de översta balkongerna

Planerade renoveringar:
Byte av takpapp pågår.

Parkering

Parkeringsplats och garageplats går att hyra. Separat kö.

TV/bredband

Bredband och tv ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, gym, solarium, övernattningslägenhet, cykelförråd, festlokal och tvättstuga. Det finns även en nyrenoverad lekplats. Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd för den som önskar.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Läsmansgården, Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Solstrålegatan 26

Solstrålegatan 26,
418 43 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Henrik Björnbäck

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-73 74 58
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Länsmansgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Barometergatan 13
  Månadsavgift
  3 380 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!