Stor och praktiskt planerad tvåa med solig balkong! Stabil brf med trivsam och lugn innergård.

Linné, Göteborg

Andra Långgatan 28

På förhand
Prisidé
3 300 000 kr
Avgift
2 696 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja

Stor och praktiskt planerad tvåa med solig balkong! Stabil brf med trivsam och lugn innergård.

På Andra Långgatan 28 återfinns en praktisk tvåa med generösa ytor och balkong i soligt söderläge. Bredband inkluderat i den mycket låga avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Andra Långgatan 28 - Bjurfors
Brf Skonarens fastigheter ligger på centrala adresser i Linnéstaden. Andra Långgatan 28 - Bjurfors
Brf Skonarens fastigheter ligger på centrala adresser i Linnéstaden
Bo centralt i Linné med ett härligt solläge på balkongen. Andra Långgatan 28 - Bjurfors
Bo centralt i Linné med ett härligt solläge på balkongen
. Andra Långgatan 28 - Bjurfors
Populära Tredje Långgatan blir gågata sommartid. Andra Långgatan 28 - Bjurfors
Populära Tredje Långgatan blir gågata sommartid
Långgatanorna har blivit ett självklart inslag på Linnéstadens restaurang och nöjesscen. Andra Långgatan 28 - Bjurfors
Långgatanorna har blivit ett självklart inslag på Linnéstadens restaurang och nöjesscen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Snart till salu: fin tvåa om 60 kvadratmeter med lugnt gårdsläge och balkong med många soltimmar. Lägenheten har en praktisk planlösning där varje rum är väl tilltaget och enkelt att möblera upp efter tycke och smak. Lägenheten har fina ytskikt och riktigt bra förvaringsmöjligheter då det finns gott om garderober. Ett lättarbetat kök utrustat med diskmaskin och en trivsam matplats invid fönstret. Rymligt vardagsrum med plats för stor soffa, en extra matplats eller skrivbordshörna för den som så önskar. Balkongen ligger i ett soligt söderläge, något som garanterar många soltimmar stor del av året. På balkongen finns plats för ett balkongset samt växter & planteringar.

Välkommen till ett trivsamt hem med närhet till stans mest populära restauranger, caféer och barer.

Brf Skonaren på Masthugget 6:8 är en trygg, stabil förening. Bredband ingår i avgiften för alla medlemmar. Till förfogande står en trevlig och grönskande innergård med sittgrupp samt en lekplats för barnen. Strax utanför porten finner ni snabbt ett café eller en restaurang i er smak: långgatorna kryllar av populära matställen som snabbt blir favoriter! Ett stenkast bort finner ni Masthuggstorget med gym, apotek och mataffär. Slottsskogen nås på en kort promenad från lägenheten.

Välkomna!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skonaren på Masthugget 6:18
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
165
Antal lokaler
11
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Skonaren på Masthugget 6:18 bildades 2003 och är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1979, och i föreningen finns 153 bostadsrätter samt 14 hyresrätter och 12 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen har ett gott engagemang för det goda boendet och har redovisat ett stort, positivt resultat de senaste åren vilket genererar en stark kassa, stor avsättning till underhållsfond och amortering på lån. Att föreningen har hyresrätter kvar utgör en dold tillgång som kommer att förstärka den redan goda ekonomin den dagen de ombildas och säljs.

Just nu håller föreningen på att renovera portarna och balkongerna på gårdssidan, detta arbete är i slutskedet. Efter det kommer de att renovera balkongerna mot gatan vilket kommer ske under våren 2020.
Föreningen har också fått bygglov för att installera solceller på taken samt utforma en miljö på taket med odlingslådor och ytor att umgås. I samband med detta arbete får taket även ny papp samt nya takpannor.
Ytterligare information om detta sker löpande via föreningens hemsida under våren 2020.
Butiken Netto på entréplanet kommer under 2020 byta till Coop.

Tidigare reparationer/underhåll:
2006-2007 Samtliga badrum i föreningen renoverades. I samband med detta kontrollerades alla stammar och de som bedömdes vara i behov av det byttes ut.
2007/2008 har ett flertal lokaler byggts om till nya bostäder och även upplåtits med bostadsrätt. Takavrinningen förbättrades med nya stuprännor samt terrasserna på översta våningen har renoverats. Omläggning tak.
2009 så stod den stora renoveringen av innergården klar samt ombyggnation av sophanteringssystem.
2010 Genomfördes en översyn av ventilationen samt ommålning av trapphusen.
2011 Spolning värmesystem, byte pumpar värmesystem, installation av säkerhetsdörrar.
2012 Fönsterrenovering, termostatbyte.
2013 Installation av fibernät samt injustering av ventilation i lokaler.
2014 Spolning av avloppssystem.
2016 Fönsterbyte.
2017 Skapat hobbyrum för föreningens medlemmar samt vidare förfarande kring modernisering av balkonger. Samtliga balkonger ska få räcken av smide för ett luftigt utseende med mer ljusinsläpp än dagens lösning i plåt.
2018 Ny leverantör av bredband (Bahnhof 1000/1000) som från 1 november 2018 ingår i avgiften för samtliga medlemmar.

Föreningen har inte diskuterat eller beslutat några avgiftsförändringar. Avgiften sänktes 2019 med 10% samtidigt som man inkluderade bredbandet i hyran.

Mycket matnyttig information finns att läsa på föreningens hemsida http://skonarenpamasthugget.se/

Denna del av Göteborg genomgår en stor förändring där södra älvstranden är ett av Västsveriges hetaste framtidsområden. Här planeras för en ny mötesplats med ett tydligt kajstråk, en levande och tät stadsdel med plats för bostäder, butiker, restauranger och arbetsplatser. Södra älvstranden består av områdena Masthuggskajen och Skeppsbron (se https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/sodraalvstranden/)

I samband med detta kommer föreningen att ansöka om att bygga igen arkaderna på Andra Långgatan.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi och en stark underhållsfond och kassa.
Amortering sker på föreningens lån.

Parkering

Garage i huset Värmlandsgatan 17-19. Garaget samägs av Brf Galeasen Linnéstaden, Brf Jakten och Brf Skonaren på Masthugget 6:18 genom Långgatornas samfällighetsförening, LSF. P-plats i garaget Värmlandsgatan 17-19 kostar (dygnetruntparkering) 850 kr/mån. För att ställa sig i kö till en parkeringsplats vänligen kontakta förvaltare av garagesamfälligheten: lsfgbg.se
Det finns flera närbelägna parkeringshus och parkeringsplatser.

TV/bredband

Kabel-tv via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Internet via Bahnhof (1000/1000). Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum, sopsorterings samt mycket trevlig och barnvänlig innergård.

Parkering

Garage i huset (separat kö). Garaget samägs av Brf Galeasen Linnéstaden, Brf Jakten och Brf Skonaren på Masthugget 6:18 genom Långgatornas samfällighetsförening, LSF. P-plats i garaget Värmlandsgatan 17-19 kostar (dygnetruntparkering) 850 kr/mån.
Garagets kösystem administreras av Andreassens Fastighetsförvaltning, vid frågor kontakta aff@andreassen.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 696 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv-kanaler och internet

Ekonomi

Andel i föreningen
0,52294%
Andel av årsavgiften är
0,53773%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
3 300 000 kr
Lägenhetsnummer
842
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
60 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Vi redovisar endast det s.k. bostadsrättstillägget i din hemförsäkring som driftskostnad.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
111

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Andra Långgatan 28

Andra Långgatan 28,
413 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 49
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 335 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  2 514 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 10B
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  2 449 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 6B
  Pris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 889 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 28
  Pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 493 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!