Välplanerad etagefyra med två badrum högt upp i huset.

Linné, Göteborg

Andra Långgatan 6B

På förhand
Avgift
5 331 kr
Antal rum
4
Boarea
107 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3

Välplanerad etagefyra med två badrum högt upp i huset.

Unik etagelägenhet med sekelskiftescharm högt upp i huset. Fyra med två badrum och chansen att skapa din drömbostad.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en unik etagelägenhet om hela ca 107 kvm. På nedre plan finns de sociala ytorna samlade, här finns kök, toalett och ett väl tilltaget vardagsrum. Här finns detaljer som sätter sin prägel på bostaden så som generös takhöjd, stora fönsterpartier med djupa fönsternischer och vackra parkettgolv. Den övre våningen bjuder på tre möjliga sovrum goda förvaringsytor och ett badrum. Här finns förutsättningarna för att med enkla medel skapa er drömbostad. Det härliga gårdsläget gör att stadens brus känns avlägset.

Linnégatan stora utbud av restauranger, caféer och shopping i kombination med lugnet och grönskan i Slottsskogen eller Botaniska trädgården ett litet stycke bort. Atmosfären i dessa kvarter känns internationell, med sina breda gator kantade av höga sekelskifteshus. Stadsdelen är levande och full av aktivitet, men på de fridfulla innergårdarna eller i de grönskande parkerna är kontrasten total.

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta med både spårvagnar och bussar nere på Järntorget. Men framförallt promenerar eller cyklar du till det mesta i innerstaden på några minuter.

Interiör

Gå in genom porten till gårdsentrén och föreningens lugna gård. Här är känslan av innerstadspuls avlägsen men ändå bara en fasadvägg bort. Tre trappor upp finner ni denna unika och välbevarade etagefyra.

Kliv in i en välkomnande hall där detaljer från sekelskiftet direkt sätter karaktären till detta hem. Den imponerade takhöjden bidrar till den rymliga känslan och här finns gott om plats för avhängning. Från hallen nås alla rum på den nedre våningen, där alla sociala ytor ligger samlade.
Rakt in i lägenheten ligger vardagsrummet med två höga fönsterpartier med djupa fönsternischer som erbjuder ett härligt ljusinsläpp. Det vackra parkettgolvet i Holländskt mönster breder ut sig längs vita väggar och känslan av stor rumsvolym är påtaglig tack vare den ansenliga takhöjden. Här finns gott om plats för både större soffgrupp och matsalsbord för många middagsgäster.

I anslutning till vardagsrummet ligger köket. Med enkla medel kan man här skapa sitt drömkök. Rummet är rymligt och kan inredas på flera olika sätt. Här finns gott om arbetsyta och förvaring bakom de vita skåpsluckorna. En praktisk köksö erbjuder arbetsyta och en socialplats att umgås under matlagning. Utrustningen består av kyl/frys, spris, fläkt och diskmaskin.

Till vänster om hallen ligger bostadens gästtoalett. Väggarna klädda med vitt kakel med en blå bård och på golvet ligger en grå våtrumsmatta. Inredningen består av toalett, handfat och tvättmaskin.

Från hallen nås även trappan som tar er upp till det övre planet. Här ligger tre rymliga rum och ett badrum. Här finns också möjlighet att vidare utreda möjligheten att bygga en egen terrass in mot gården. Föreningen ställer sig positiv till att sälja det översta planet i trapphuset som i så fall kan göras om till terrass. Det som är avgörande för att huruvida det är möjligt att bygga terrass eller ej är ett godkänt bygglov.

Mittemot trappan nås det största sovrummet med gott om förvaring och utsikt över de vackra takåsarna från samtliga fönster. Till vänster om rummet nås ytterligare två rum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrummet på det övre planet har även det vita kakelplattor på väggarna med en blå bård och en grå våtrumsmatta. Här finns badkar, handfat med kommod och toalett. Här finns även ett praktiskt vädringsfönster.

Fakta

Uteplats/balkong

Som köpare har man möjlighet att utreda vidare om möjligheten till eventuellt terrassbygge. Föreningen ställer sig positiv till att sälja det översta planet i trapphuset som i så fall kan göras om till terrass. Det som är avgörande för att hur vida det är möjligt att bygga terrass eller ej är ett godkänt bygglov.

Parkering

Boendeparkering gäller i området. Det finns även garage i närheten där man kan hyra fristående parkeringsplatser.

Månadsavgift

Avgift
5 331 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
9,61%
Andel av årsavgiften är
10,99521%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
3012
Våningsplan
3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
107 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1890

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Näcken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1

Allmänt om föreningen

BRF Näcken är en nybildad förening sedan år 2019 då man köpte loss fastigheten Göteborg Masthugget 8:4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen består av adresserna Andra Långgatan 6 som utgör ett bostadshus som byggts i slutet av 1890-talet.

Föreningens skulder uppgår till 8 476kr/kvm.
Föreningen består av 15 lägenheter. Två hyresrätter finns kvar i föreningen vilket kommer ge föreningen goda intäkter när dom säljs.

Lägenheterna är uppdelade enligt följande:
9st 2:or, 3st 1:or, 2st 3:or och 1st 4:or.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten rot-renoverades 1994. Då byggdes även gårdshuset. I samband med att föreningen bildades så genomfördes en teknisk besiktning av fastigheten och man upprättade en ekonomisk plan. Det finns en plan för kommande renoveringar och det har man i den ekonomiska planen tagit höjd för. Närmast ska en grundundersökning göras under 2020.

Parkering

Boendeparkering gäller i området. Det finns även garage i närheten där man kan hyra fristående parkeringsplatser.

TV/bredband

Bredband från ComHem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen förfogar över en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
Cykel/barnvagn förvaring finns.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-12-05

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Andra Långgatan 6B

Andra Långgatan 6B,
413 03 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Månadsavgift
  2 776 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Plantagegatan 9A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 993 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  77,8 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Olivedalsgatan 7 B
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 936 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 18
  Månadsavgift
  5 582 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 10
  Utgångspris
  7 675 000 kr
  Månadsavgift
  7 482 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Visning: 2020-10-01 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 39
  Prisidé
  7 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 950 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 30A
  Prisidé
  6 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 895 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  107 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23A
  Månadsavgift
  3 061 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!