Linné, Göteborg

Kastellgatan 13b

På förhand
Pris
2 695 000 kr
Avgift
1 620 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Boarea
38 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp i ett vackert sekelskifteshus ligger denna fantastiska etta med mycket charm. Låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Bilder

Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Magiskt fönsterparti. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Magiskt fönsterparti
Rymligt vardagsrum med plats för soffa och säng. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Rymligt vardagsrum med plats för soffa och säng
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Vackra fönsterbleck. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Vackra fönsterbleck
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Vardagsrum mot kök. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Vardagsrum mot kök
Renoverat kök med plats för matbord. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Renoverat kök med plats för matbord
Stort fönster släpper in rikligt med ljus till köket. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Stort fönster släpper in rikligt med ljus till köket
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Naturlig plats för matbord invid fönstret. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Naturlig plats för matbord invid fönstret
Stilrent badrum med vitt kakel och grå klinker. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Stilrent badrum med vitt kakel och grå klinker
Kastellgatan 13B. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Kastellgatan 13B
Gemensam gård. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Gemensam gård
Välkommen till Kastellgatan 13. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Välkommen till Kastellgatan 13
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Alva & Ivar. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Alva & Ivar
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Egg & Milk. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Egg & Milk
Grönskande Slottsskogen. Kastellgatan 13b - Bjurfors
Grönskande Slottsskogen
Interiörbild. Kastellgatan 13b - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i ett vackert sekelskifteshus ligger denna fantastiska etta som med sina väldisponerade 38 kvm skapar en oslagbar charm. Förutom många bevarade originaldetaljer strömmar dagsljuset in från de stora fönstren som samtidigt ger en fri vy över den lugna och lummiga innergården. Detta är ett hem perfekt för dig som vill bo i det lugna och rofyllda och ändå ha närhet till allt! Alldeles runt hörnet ligger Linnégatan och Övre Husargatan med sina breda sortiment av restauranger och barer. Bara några kvarter bort öppnar natursköna Slottskogen upp sina mysiga promenadstråk och bredvid finns Olivedalsgatan som smidigt tar dig iväg med lokaltrafiken. Ett stort plus för den som tycker om att köpa sig ett gott frukostbröd är att ha surdegsbageriet Alvar och Ivar som granne. Mycket välskött och stabil förening! Varmt välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Genom den vackra lägenhetsdörren öppnas en social atmosfär som välkomnar dig direkt. Den öppna och varma känslan kryddas extra med vackra sekelskiftesdetaljer så som trevlig takhöjd, stort ljusinsläpp från spröjsade fönster och karaktärsfulla listverk som verkligen ger själ till hela lägenheten. Till höger finns avhängningsmöjligheter på den rundade väggen som går efter trapphuset och från hallen når du direkt det rymliga köket.

Kök
Lägenheten är mycket kvadratsmart vilket framförallt syns i köket som med sin rymd naturligt blir bostadens hjärta och nav. Till vänster finns köksinredningen (2012) med skåpsluckor i vit kulör som ger ett stilrent intryck mot den matchande bänkskivan och det liggande kakaobruna kaklet. Både underskåpen och överskåpen rymmer gott om förvaring och den utbyggda bänkskivan bildar en avlastningsbänk som också skapar god arbetsyta. Höjden är perfekt för att också kunna sitta och använda det som en frukostvrå eller sällskapsyta. I övrigt finns induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt och diskho. Matplatsen rymmer enkelt sällskap på fyra personer eller mer. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vackert ekparkett (2012). Taket har inbyggda spotlights som ger rikligt med ljus tillsammans med det vackra fönstret som lutar mot den djupare fönsternischen i vacker marmor.

Allrummet
Från hallen når du allrummet som med sin rektangulära form gör det lättmöblerat för både vardagsrumsmöbler och säng med tillhörande förvaring om så önskas. Likt köket har ett nytt parkettgolv lagts in (2012) och väggarna går i en ljus ton. Den underbara takhöjden återfinns även här och avslutas med en fantastisk stuckatur som ramar in taket. Rummet erbjuder många detaljer från husets historia så som vacker takrosett, trevlig takhöjd, breda listverk, stuckatur och det stora spröjsade fönstret som ger rummet rikligt med dagsljus. Allt detta tillsammans med den sociala planlösningen bildas en oslagbar charm och en kontinental känsla som går rakt in i hjärtat.

Passage
Vidare in i lägenheten når du en passage som idag nyttjas som förvaringsutrymme - en "walk-through-closet". Ett praktiskt Elfa-system är installerat (2013) och täcker hela ena väggen.

Badrum
Längst in ligger det fräscha badrummet (2005) som med vita helkaklade väggar och ljusgråa klinkergolv får plats med handfat, spegelskåp, wc, handdukstork och ett naturligt duschutrymme.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kastellgatan 13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Kastellgatan 13 förvärvade fastigheten år 1999 och äger fastigheten Kommendantsängen 5:4, byggt 1908. Föreningen upplåter totalt 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.
Lägenhetsfördelningen är följande:
1 rok, 10st
2 rok, 6 st
3 rok, 1 st
4 rok, 4 st
Byggnadens totala bostadsarea är 1324 kvm och den totala lokalytan är 108 kvm.
Föreningen har en mycket god ekonomi och 2016 sänktes avgifterna med 8,4%. Föreningens totala lån ligger på ca 2 900 000 MSEK vilket ger den låga belåningsgraden på ca 2 52kr/kvm. Föreningen äger marken.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större renoveringar är inplanerade inom de närmaste åren.
De senaste åren har följande underhåll utförts.
2005 Badrum och stammar
2006 Ny porttelefon.
2007 Fasad mot gården och renovering av butik
2008 Målning av trapphus
2011 Nytt plåttak, två nya vindslägenheter, Hiss, Renovering av gatufasad och de befintliga balkongerna samt nybyggnation av 12 balkonger.
2013 Kompletteringsmålning av trapphus samt nybyggnation av 3 balkonger

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga och vindsförråd.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som 39 kvm enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1929

TV/bredband

Notera obligatorisk tillägg om 264 kr/månaden för TV, IP-telefon och bredband via Bredbandsbolaget.

Parkering

I området finns boendeparkering med taxa "M". Gå gärna in på goteborg.se för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 620 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,05231%
Andel av årsavgiften är
3,05267%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
38 kvm**

* Våningsplan 5/5.

** Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
125

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 9
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 762 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 18
  Utgångspris
  3 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 078 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Västergatan 16
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 830 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2018-05-02 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Pris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 315 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Masthuggstorget 5 - lgh 307
  Pris
  3 360 000 kr
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Masthuggstorget 5 - lgh 506
  Pris
  3 705 000 kr
  Månadsavgift
  3 645 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm