Mycket ljus och smakfull sekelskiftestvåa med social planlösning i populär förening.

Linné, Göteborg

Kastellgatan 8B

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
3 090 kr
Antal rum
2
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 5/4, KL 12:45 - 13:30

  Välkommen att boka din visningstid via hemsidan

 • måndag 6/4, KL 17:00 - 17:30

  Välkommen att boka din visningstid via hemsidan

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Mycket ljus och smakfull sekelskiftestvåa med social planlösning i populär förening.

Mycket ljus och smakfull tvåa med social planlösning. Stort vardagsrum med matsalsdel som enkelt går att göra till ett extra sovrum. Hiss finns!

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss
Planlösning
Alternativ planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en smakfullt renoverad sekelskiftestvåa högt upp i huset på attraktiva Kastellgatan, en av Linnéstadens mest populära adresser. Lägenheten ligger tyst placerad på innergården, där ni via hiss når bostaden som imponerar med stora ytor och ett mycket gott skick. Den väl tilltagna takhöjden finns genomgående i samtliga rum och bidrar till lägenhetens ljus och härliga rymd. Hjärtat av bostaden är den sociala sällskapsdelen där matsal och vardagsrum får smälta ihop, ett rum med generös takhöjd och två stora fönsterpartier som ger ett härligt flöde av dagsljus på de öppna ytorna. Här går det att enkelt dela av för dig som önskar skapa ett extra sovrum. Genomgående i lägenheten ligger ett vackert, vitlaserat furugolv som ramas in av höga fotlister. Vidare har köket smakfullt vita luckor gott om förvaring, samt en mysig matplats invid fönstret. Köket är fullt utrustat med diskmaskin och gott om förvaringslösningar. Även i sovrummet finns en härlig rymd med högt i tak och en väl tilltagen garderobsvägg med plats för allt ni kan tänkas önska. Badrummet renoverades 2016 med ljus, sober färgsättning, stor duschhörna och lyxig unidrain. Välkommen med intresse!

Linnéstaden är en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar, mycket tack vare sitt rika utbud av caféer, restauranger, butiker och mötesplatser. Närheten till Slottsskogen gör att morgonjoggning, kvällspromenad eller ren avkoppling blir enkelt för Linnéborna. Likaså är närheten till stan varför många väljer att bosätta sig här; med spårvagn och buss tar du dig enkelt till citykärnan på under tio minuter. I det direkta närområdet finner ni populära surdegsbageriet Alvar & Ivar, frukoststället Egg & Milk, blomsterbutiker och livsmedelsbutiker.

Interiör

Välkommen upp till våning 4.

Redan i hallen gör lägenhetens härliga sekelskifteskaraktär sig påmind genom en generös takhöjd och en framtagen tegelvägg som löper utmed högra sidan av hallen. Här finns en naturlig plats för avställning för skor och avhängning av ytterplagg. På golv löper ett vitlaserat, massivt furugolv och väggarna är vita. Säkerhetsdörr.

Via en spännande planlösning i etage tar vi oss mot det stora sällskapsrummet som idag är en väl tilltagen matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Rummets unika karaktär skänker en trivsam känsla, en plats att umgås på tillsammans med vänner och familj! Den generösa takhöjden gör att ljus och rymd fyller rummet, ackompanjerat av två stora fönster med djupa nischer. Den ena delen av rummet används idag som matsal, en perfekt yta att duka upp för festliga middagar med vänner. I den andra delen av rummet finner vi soffa, soffbord och tv-bänk, ett vardagsrum med plats för många. Runt om rummet löper höga fotlister som ramar in det det vackra, massiva furugolvet. Vita väggar. För dig som önskar dela av rummet för att skapa ett till sovrum så går det utmärkt att göra.

Lägenhetens kök är ett välplanerat kök med gott om arbets- och förvaringsytor. Invid fönstret placeras med fördel ett matbord för 4-6 personer. Även här skapar den väl tilltagna takhöjden en härlig rymd. Köket har ljusa ytskikt och vita skåpsluckor med ljus arbetsbänk och vitt kakel ovanför. En maskinpark bestående av Kyl/frys (Miele 2019), diskmaskin (Siemens 2019), induktionshäll (Bosch 2012), ugn (Bosch 2012) samt fläkt (kolfilter) och mikro (2012). Höga fotlister och klassiskt mönstrat golv i laminat.

Vidare in i det väl tilltagna sovrummet, där takhöjdens rymd imponerar tillsammans med goda förvaringsmöjligheter. I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och ett stort fönster med djup nisch ger fin utblick över innergårdarna nedanför. Här återfinns två stora garderober med skjutdörrar. Liksom i övriga rum ramas det vackra brädgolvet i furu in av höga fotlister.

Som pricken över "i" kliver vi in i ett renoverat badrum (2016) i sober färgskala, påkostat med vägghängd kommod, lyxig duschhörna med unidrain och takdusch. Här finns även wc och handdukshängare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kastellet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
39
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Kastellet förvärvade fastigheten Kommendantsängen 7:21 år 2000, och är belägen på attraktiva Kastellgatan mitt i hjärtat av Linné. Fastigheten uppfördes 1905 och föreningen upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 3 213 kvm varav 237 kvm utgör lokalyta. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Kastellet/Risken. Föreningens andel är 55,8 procent. Samfälligheten förvaltar soprummet och tvättstugan.

Historiska underhåll
Fastigheten är väl underhållen, står på berg och i gott skick.
2018 Se över trapphus, entréport, fönster och balkongdörrar
2018 Fönsterrenovering mot gård avser särskilt utsatta fönster
2017 Filmning av stammar
2016 Renovering av stuprör mot gården
2016 Ventilation OVK
2016 Pump VVC byte
2015 Slipning av trapphus
2013 Vattenblästring och målning av plåttaken
2012/2013 Fönsterrenovering mot gården samt renovering av samtliga fönster mot innergårdarna, vissa fönster byttes ut
2011 Trapphusrenovering i samtliga uppgångar
2010 Byte till säkerhetsdörrar samt OVK ventilationskontroll
2007 Utbyte av portar, omputsning av fasad, renovering av balkonger, samt genomfört en omfattande förstärkningsarbeten i
krypkällare under 8B och 10:an
2006 Gårdsrenovering och renovering av hyresgästernas badrum
2005 Uppgradering hiss
2003 Uppgradering av ventilation
2002 Uppgradering kabelnät
1979 Elstambyte och rörstambyte

TV/bredband

Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.
Bredband via Com Hem tecknas separat.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 090 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler

Ekonomi

Andel i föreningen
2,19%
Andel av årsavgiften är
2,22838%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
36
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
69 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som försäkringskostnad redovisar vi det s.k Bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i er hemförsäkring.
Hushållsel redovisas ej då det varierar efter förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1905

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Kastellgatan 8B

Kastellgatan 8B,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 101 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordostpassagen 17
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 427 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 6B
  Pris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 889 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 15 A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 874 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 41
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 416 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-04-19 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 56
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 888 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-04-13 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 22
  Prisidé
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 970 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Vegagatan 56
  Utgångspris
  4 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 853 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2020-04-05 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7A
  Prisidé
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 669 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 28
  Prisidé
  3 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!