Linné, Göteborg

Nilssonsberg 11

På förhand
Avgift
2 489 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
46,4 kvm

Välplanerad tvåa med balkong i härligt västerläge. Här bor ni nära allt ni kan tänkas önska och behöva. Låg avgift och möjlig garageplats.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna välplanerade tvåa. Nilssonsberg 11 - Bjurfors
Varmt välkomna till denna välplanerade tvåa
Njut av eftermiddagssol och vacker utsikt över Skansen Kronan och Haga. Nilssonsberg 11 - Bjurfors
Njut av eftermiddagssol och vacker utsikt över Skansen Kronan och Haga
Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. Nilssonsberg 11 - Bjurfors
Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp
Interiörbild. Nilssonsberg 11 - Bjurfors
. Nilssonsberg 11 - Bjurfors
Lummig utsikt från balkongen. Nilssonsberg 11 - Bjurfors
Lummig utsikt från balkongen

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kvadratsmart tvåa med stora sociala ytor mitt emellan Linné och Vasa. Balkong i härligt västerläge, stora fönsterpartier och gott om förvaring är bara några av denna bostadens positiva attribut. En trevlig Brf med mycket god ekonomi, lugn och skyddad innergård. Möjlighet till garageplats om så önskas.

Här trivs ni som flyttar till Linné för att få gångavstånd till det stora restaurangutbudet, goda kommunikationer och stadens oas Slottsskogen. Läget är ett kapitel för sig och erbjuder det bästa av två världar. Dels bor ni med lugnt läge någon minut från Slottsskogens och Botaniska Trädgårdens prunkande grönska. Ett stenkast bort väntar folklivet på Linnégatan med dess restauranger, kaféer och shopping. Stadsdelen är levande och full av aktivitet, men på de fridfulla innergårdarna eller i de grönskande parkerna är kontrasten total.

Interiör

Via hissen tar vi oss till denna väldisponerade bostad om två rum och kök. Hallen ger god överblick över lägenheten och ger direkt tillgång till badrum och vardagsrum. I hallen erbjuds goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg.

Fortsätter vi in i bostaden når vi vardagsrummet som med ett stort fönsterparti fyller både vardagsrum och hall med ljus. Vardagsrummet är rymligt och bjuder in till umgänge med familj och vänner. Här ryms enkelt en stor soffa med tillhörande bord, en tv-möbel och matbord med plats. Väggar och tak vitmålade och på golv ligger ett parkett golv i ek. Från vardagsrummet nås även balkongen i härligt västerläge med utsikt över vackra Skansen Kronan och mysiga Haga. Njut av eftermiddagssolen på den väl tilltagna balkongen.

Vidare in i köket som har gott om arbetsytor och förvaring, ett riktigt arbetskök som går i vita toner. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, spis och goda förvaringsmöjligheter.

Innanför kök finner vi sovrummet. Ett stort fönster skänker ljus till rummet med enkel mörkläggning och plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även plats för förvaring om så önskas.

Återvänder vi till hallen så finner vi bostadens fräscha badrum. Väggarna är klädda med ljusblått kakel och på golvet ligger en ljusgrå våtrumsmatta. Badrummet är inrett med handfat med kommod, spegel och handdukstork samt duschhörna med vikbara glasväggar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Körsbäret 19-21
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Körsbäret äger fastigheterna Annedal 23:19-21 och består av 374 lägenheter och 6 uthyrningslokaler samt förrådsyta. Den totala lägenhetsytan är 30 352 kvm och fördelas enligt följande:
1 rok - 58 st
2 rok - 55 st
3 rok - 143 st
4 rok - 87 st
5 rok - 19 st
6 rok - 12 st

Fastigheten är försäkrad i IF med fullvärdesgaranti. Vänligen läs mer i årsredovisningen och vad den innefattar.

Exempel på historiska renoveringar:
2018 - Entréer
2016 - Korridorer
2015 - Nytt inpassagesystem med nya porttelefoner
2015 - Nytt elektroniskt bokningssystem för tvättider
2015 - OVK av samtliga lägenheter och lokaler
2011/12 - Tvättstugorna renoverades
2010/12 - Lägenheternas yttre dörrar byttes ut till säkerhetsdörrar
2011 - Innergård
2010/11 - Fasad
2008/09 - Tak
2000-05 - Balkonger

Föreningen har även utfört besiktning av varje bostad.

Föreningen har en anställd vaktmästare som sköter om gemensamma utrymmen och föreningsgemensamma faciliteter.

Exempel på kommande underhåll (exakt tidsplan ej garanterad):
Projektera byte av undertaksplattor i korridorer
2018-2021 Fasad, fönster och tak
2025 - Stamrenovering
Föreningen utför löpande kontroll av brandskydd, hissar, portar m.m. Se vidare i föreningens detaljerade underhållsplan.

Föreningens ekonomi är att anses som mycket god med en låg belåning om cirka 1300 kr/kvm. Föreningen har tagit beslut om att göra normala avgiftshöjningar med cirka 3 % årligen under ett antal år framöver, med start från år 2015. Månadsavgifterna har tidigare varit oförändrade sedan 2004.

Föreningen förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB.

För mer information gällande föreningen vänligen besök: www.korsbaret.se.

Parkering

Föreningen disponerar 239 garageplatser i Annedalsgaraget där medlemmar kan hyra garageplats om så önskas. En garageplats kostar 950 kr/månaden och garageplats finns att få omgående. Föreningen har även MC-platser som hyrs för 375 kr/månaden.
Boendeparkering gäller ej för boende i Brf Körsbäret 19-21.

TV/bredband

Ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband via Com Hem alternativt öppen fiber (valbar leverantör upp till 1000/1000Mbit). Bredband ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Stor och lummig innergård med sommarmöbler och sittplatser för föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder även samlingslokal som kan hyras för 500kr/dygn och övernattningslägenhet som kan bokas till en kostnad om 250 kr/natt. Cykelrum finns. Det finns även barnvagnsförråd.
Föreningen har ett flertal tvättstugor samt grovtvättstuga.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 489 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1695%
Andel av årsavgiften är
0,17%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
0802
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
46,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2012-10-10

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra Långgatan 32
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 306 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-06-08 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Pris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 273 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2020-06-11 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 29
  Månadsavgift
  1 568 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nilssonsberg 10
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 644 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,4 kvm

  Visning: 2020-06-08 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 10B
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  2 449 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vegagatan 9
  Månadsavgift
  2 707 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 924 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!