Högt läge, stor inglasad balkong i bra förening!

Linné, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 4

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
4 564 kr
Antal rum
3
Boarea
71,4 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 17/6, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Högt läge, stor inglasad balkong i bra förening!

Välkomna till denna väldisponerade trea på sjunde våningen. Fint renoverat kök. Badrum med badkar och tvättmaskin. Stor inglasad balkong i söderläge!

Bilder

Mycket stor inglasad balkong med högt läge. Nordenskiöldsgatan 4 - Bjurfors
Mycket stor inglasad balkong med högt läge
Plats för både soffgrupp och sittgrupp. Nordenskiöldsgatan 4 - Bjurfors
Plats för både soffgrupp och sittgrupp
Skönt söderläge ger mycket sol. Nordenskiöldsgatan 4 - Bjurfors
Skönt söderläge ger mycket sol
Som ett extra rum stora delar av året. Nordenskiöldsgatan 4 - Bjurfors
Som ett extra rum stora delar av året
Fint renoverat kök med mycket stilrena val. Nordenskiöldsgatan 4 - Bjurfors
Fint renoverat kök med mycket stilrena val
Balkongen nås från köket. Nordenskiöldsgatan 4 - Bjurfors
Balkongen nås från köket

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna upp till byggnadens sjunde våning och denna underbara bostad om tre rum och kök. Bostaden erbjuder rymliga ytor för sociala sammankomster och den stora samt inglasade balkongen om ca 12 kvm blir snabbt ett ”favoritrum”. Balkongen gränsar mot föreningens lugna innergård vilket skapar en harmonisk känsla trots att bostaden ligger på en av Göteborgs mest centrala adresser. Stilrent och socialt kök. Badrum med badkar och tvättmaskin. Gott om förvaring i flera garderober samt klädkammare.

I Linné bor ni i en charmig stadsdel med närhet till allt vår vackra stad har att erbjuda. Direkt utanför dörren finner ni restauranger och uteserveringar. Samtidigt är Slottsskogen och dess vackra parknatur endast ett stenkast bort.

Interiör

Välkommen till denna ljusa och smakfullt renoverade lägenhet belägen mitt i populära Linné. Ett lugnt boende med närhet till Linnéstadens rika utbud av restauranger och caféer. Slottsskogen ligger runt hörnet likaså matbutiker och gymkedjan Nordic wellness. Mycket välskött förening med bra ekonomi ger ett tryggt boende.

Ni möts av en trevlig hall med stor skjutdörrsgarderob och plats för avhängning. Väggarna är målade i vitt och genomgående ekparkett.

I anknytning till hallen ligger vardagsrummet med fönsterpartier och bra om utrymme för soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås det lilla sovrummet som har gott om förvaring.

Köket renoverades nyligen mycket smakfullt med släta vita luckor och en bänkskiva i ek. Väggen mellan skåpen pryds av ett vitt kakel som smälter in i den övrigt ljusa inredningen. Här finns goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, fläkt, inbyggd ugn och spishäll.
Matplatsen ligger vid fönstret. Plats för flera middagsgäster för sociala tillställningar och många timmar av varandras sällskap avnjuts här.

Härifrån nås även den rymliga och möblerbara inglasade balkongen med ett soligt söderläge. På balkongen som vetter mot gården kan ni njuta hela dagen och blicka ned över föreningens innergård. Balkongen har rejäla ytor och här får man plats med matgrupp och loungedel. En underbar plats att sitta och njuta på både dag som kväll. Inglasningen gör balkongen till ett extra rum och förlänger sommaren.

I anknytning till köket ligger det stora sovrummet med klädkammare i anslutning. Rymligt med plats för dubbelsäng. Sovrummet har en fin tapet på väggarna.

Det rymliga badrummet går i vitt och är utrustat med badkar, wc, tvättställ med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin som underlättar vardagen.

I föreningen har man även en gästlägenhet med tre rum och pentry, där varje rum är utrustat med dubbelsäng. Perfekt att hyra för en billig peng när man får besök!

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i högt söderläge!

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.

Föreningen har tecknat gruppavtal för bredband och telefoni med bredbandsbolaget och ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 564 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband (250/100) och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,32737%
Andel av årsavgiften är
0,32737%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
247
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
71,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1984

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
109

Om föreningen

Namn
HSB:s Brf Linné
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Linné (org. nr. 716408-6634) är en mycket välskött och populär HSB-förening. Fastigheten bebyggdes 1984 och rymmer enligt senaste årsredovisning 270 lägenheter samt 8 kommersiella lokaler. Lägenhetsfördelningen är 3 st 1 rok, 101 st 2 rok, 103 st 3 rok, 48 st 4 rok och 15 st 5 rok. Föreningen tillhandahåller även 92 st garageplatser för bil och 8 st garageplatser för MC.

Föreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 och påverkas således inte av höjda tomträttsavgifter.

På fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6, 10, Sveagatan 25, 27, 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 5B, 7A, 7B, 9 och Linnégatan 64-66.

Under 2015 målades och justerades bl.a. delar av föreningens fönster. OVK-kontroll genomfördes och en del brister åtgärdades. Maskindelar för värme och ventilation byttes ut eller kompletterades. Lägenheterna kompletterades med temperaturgivare. Del av fasad på Sveagatan 29 kläddes in med plåt. Fontänens belysning byttes m.m. Under hösten 2014 renoverades bl.a. innergården. Under 2013 bytte föreningen bl.a. ut tre hissar. Fasadarbeten mot gata och innergård samt renovering av tak utfördes mellan åren 2010-13.

Föreningens ständiga ambition är att hålla byggnaderna i mer eller mindre nyskick och löpande underhåll utförs kontinuerligt. Under 2018 har föreningen t.ex. nedanstående projekt:
- Komplettering av målningsarbeten gällande fönster, ränndalar och tak
- Hissrenovering, Nordenskiöldsgatan 6 är klar.
- Spolning av avloppstammar.
- Under 2018/2019 byts styrenheter och motorer ut i hissarna, totalt 10st.

Förenings ekonomi är mycket god. Årsskiftet 2012/13 höjdes avgiften för första gången på över tio år, då med ca 4%. Därefter har avgifterna hållits oförändrade. Inga bestämda avgiftshöjningar finns i dagsläget.

För mer information om föreningen vänligen läs deras senaste årsredovisningar, kontakta någon i föreningens styrelse alt. besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne. För er som är intresserade av denna bostad bör uppgifter som är av särskild vikt kontrolleras med föreningen.

TV/bredband

Kabel-Tv ingår i avgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Nordenskiöldsgatan 4

Nordenskiöldsgatan 4,
413 09 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 104 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-06-16 10.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 17
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2019-06-17 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7 A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 404 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 37
  Utgångspris
  5 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 832 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 33
  Pris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  6 224 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  100 kvm

  Visning: 2019-06-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Rosengatan 3A
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 255 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2019-06-16 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 72B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-26 17.00