Välplanerad tvåa i hus anno 1929. Bo med vacker tjugotalscharm & Linnéstadens puls utanför dörren.

Linné, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 7 A

Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
3 404 kr
Antal rum
2
Boarea
49 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 2/7, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Välplanerad tvåa i hus anno 1929. Bo med vacker tjugotalscharm & Linnéstadens puls utanför dörren.

Ytterst välplanerad tvåa med framtagna plankgolv, stenbänkar, fönsterspröjs samt 3,4 meter till tak! Renoverat kök & badrum samt ypperlig förvaring.

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Bilder

Varmt välkommen till Nordenskiöldsgatans vackra tjugotalscharm!. Nordenskiöldsgatan 7 A - Bjurfors
Varmt välkommen till Nordenskiöldsgatans vackra tjugotalscharm!
Praktisk planlösning där vardagsrummet rymmer både matsalsbord och soffa. Nordenskiöldsgatan 7 A - Bjurfors
Praktisk planlösning där vardagsrummet rymmer både matsalsbord och soffa
Det välvda fönstret skapar unik karaktär som präglar hela rummet. Nordenskiöldsgatan 7 A - Bjurfors
Det välvda fönstret skapar unik karaktär som präglar hela rummet
. Nordenskiöldsgatan 7 A - Bjurfors
. Nordenskiöldsgatan 7 A - Bjurfors
. Nordenskiöldsgatan 7 A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På attraktiva Nordenskiöldsgatan, invid Sveaplans öppna piazza och omtyckta uteserveringar återfinns en charmig tjugotalstvåa med gott om plats för två. Här flyttar ni in i ett smakfullt renoverat hem med massvis utav tjugotalscharm. De vackra detaljerna från byggåret 1929 har bevarats i lägenhetens alla rum; munblåsta fönsterglas med spröjs, djupa fönsternischer med stenbänk, en otrolig takhöjd och fina trägolv. Den inbyggda förvaringen inkluderar skafferi och garderober med vackra dörrar, samt öppen förvaring i hallen. I vardagsrummet återfinns den så karaktäristiska, välvda formen på det stora fönstret som inte bara ger fint dagsljus utan karaktär till hela rummet och en fin avställningsyta, unikt i sitt slag! I vardagsrummet finns plats för att såväl hålla stora middagar med vänner som för en slapp fredagskväll i soffan. Både kök och badrum är omsorgsfullt renoverade under 2012, köket utrustat med gasspis och diskmaskin. I badrummet finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, inkaklade hyllplan och duschväggar i glas. Välkommen!

Många trivs i Linnéstaden och det är lätt att förstå varför. I kvarteren runt Sveaplan går det snabbt att göra sig hemmastadd. Här finns mysiga små butiker med allt från Italienska delikatesser och blomsterhandlare till surdegsbageri, populära brunchcaféer, sportbarer och restauranger. Den saliga blandningen av butiker och caféer i området gör detta till en pulserande stadsdel, full av liv och rörelse. I närheten hittar ni inte mindre än två Hemköp-butiker, postombud och apotek. Ett stenkast från lägenheten ligger Slottsskogen, stadens oas för promenader och rekreation. Åt andra hållet nås inom en tio minuters promenad de trendiga gatorna kring Magasinsgatan med sina inredningsbutiker och mysiga fik, två stora matbutiker och den omåttligt populära Feskekörkan.

Interiör

Hall
Välkomnande hall med god förvaring, tre garderober till vänster samt en nisch för avhängning till höger. Samtliga rum har slående 3,4 meter till tak, en rymd som präglar hela lägenheten och så även hallen. Fina plankgolv i mörkgrå nyans på golv och matchande ljusgrå väggar samt en dekorativ tapet i den del där jackorna hängs av. Vidare in mot köket finner vi en originalgarderob som fungerar fint som extra förvaring eller som skafferi.

Vardagsrum
Karaktäristiskt och unikt vardagsrum med ett vackert, välvt fönster i halvmåneform och bred nisch. Den breda nischen blir en fin avställningsyta för växter och ljus, och ger utblick över folkmyllret på Nordenskiöldsgatan utanför. Vackert spröjs delar in fönstret i dess olika delar med det vackra munblåsta glaset emellan. Tillsammans med parkettgolv och takhöjd på 3,4 meter bidrar fönstret till rummets unika atmosfär, ett vardagsrum som gjort för middagar tillsammans med goda vänner! Här finns plats för både matbord för 4-8 personer samt soffa, soffbord och tv-bänk. Väggarna är målade i klassiskt vitt.

Kök
Vidare in i köket som rimmar så väl med lägenhetens fina, bevarade charm. Här har man tänkt till och renoverat köket i tidsenlig stil med vackra gråa skåpsluckor (lackade 2017), öppna hyllplan och gasspis! En massiv arbetsbänk löper längst hela långsidan av köket och ger kocken gott om utrymme att arbeta på. Fönstret ger en utblick över föreningens innergård och erbjuder samma fina, breda nisch som i vardagsrummet samt vacker spröjs. Matbordet rymmer 2-4 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis, fläktkåpa (-17) och varmluftsugn. På golv har man målat på de framtagna plankorna och väggarna har en ljusgrå nyans.

Sovrum
Det rofyllda sovrummet har ett tyst innergårdsläge, ett stort fönster med vacker stenbänk undertill och gott om plats för en dubbelsäng. Takhöjden bidrar till en rymlig, drömlik känsla! Här finns inbyggd förvaring i klädkammare med fin spegeldörr samt plats för byråer och ytterligare förvaring. Samma fina plankgolv och en ombonad, beige ton på väggarna.

Badrum
Badrummet renoverades 2012 och har sällsynt god disponering! Här finns kombinerad tvättmaskin/torktumlare, tre inkaklade hyllplan, wc, handfat, spegel med belysning samt en glasvägg som avgränsar duschdelen. Spotlights i taket samt värmande golvvärme i golvet.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Sveagatan Nordenskiöldsgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
65
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
6
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan bildades 2003 och är en bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Föreningen äger fastigheterna Kommendantsängen 4:8 och 4:9 med adresserna Nordenskiöldsgatan 7 A, B samt Sveagatan 23 A, B Husen stod klara 1929, och i föreningen finns det sammanlagt 65 st lägenheter och 6 st lokaler. Av dessa 65 lägenheter upplåts 62 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en dold intäkt, när någon av dessa sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att stärka föreningens redan goda ekonomi. Den totala lägenhetsytan är 3 641 kvm och lokalytan är 264 kvm.

De senaste åren har huset genomgått stora renoveringar och är i gott skick. Fastigheten är energideklarerad 2009 och ROT-renoverades i slutet av 70-talet. Fasaden mot gården renoverades 2004 och taket målades 2006. Fönstren är renoverade mellan 2004-2007 och trapphusen renoverades år 2010. Översyn av hissarna samt ommålning av taket är gjort. Grundförstärkning av fastigheten gjordes 2012/2013. 2013 renoverades fasad och tak. Under hösten 2017 renoverades fasaden mot Sveagatan likt föreningen tidigare gjort på Nordenskiöldsgatan. Man uppdaterade under 2018 hissen med ny elektronik och ny innerdörr.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2043.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och teknisk förvaltning sköts av Esplanad. För mer information se föreningens årsredovisning.

Ingen avgiftsjustering är planerad (kontrollerat med styrelsen 2019-05-11).

TV/bredband

Com Hem. Basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.
Internet ingår inte i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Härlig gård som är gemensam med de andra föreningarna i kvarteret. Här finns odlingslådor, cykelparkering samt sittmöbler under sommarhalvåret.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga med fyra olika stationer i gårdshuset på innergården. På gården finns också ett miljöhus samt cykelparkering.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 404 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler

Ekonomi

Andel i föreningen
1,42%
Andel av årsavgiften är
1,4163%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
30028
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
49 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Som försäkringskostnad redovisas endast kostnad för bostadsrättstillägg. Detta kan ingå i er hemförsäkring. För vidare information hör med ditt försäkringsbolag.

Byggnadssätt

Byggår
1929

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Nordenskiöldsgatan 7 A

Nordenskiöldsgatan 7 A,
413 09 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 9
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,1 kvm

  Visning: 2019-07-01 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 17
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2019-06-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 4
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,4 kvm
 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 32A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 942 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 72B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-26 17.00