Ljuvlig tvåa med massvis av 20-talscharm och modern öppen planlösning

Linné, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 7A

Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
3 574 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 29/11, KL 14:30 - 15:00

  Välkommen att boka din visningstid via Bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ljuvlig tvåa med massvis av 20-talscharm och modern öppen planlösning

Nyrenoverad tvåa med öppen planlösning och bevarad charm, stenbänkar, fönsterspröjs och generös takhöjd. Balkong med läge mot grönskande innergård

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Kvarterets innergård är en grön oas, med odlingslådor för dig som har gröna fingrar. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Kvarterets innergård är en grön oas, med odlingslådor för dig som har gröna fingrar
. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På attraktiva Nordenskiöldsgatan, invid Sveaplans öppna piazza och omtyckta uteserveringar återfinns en nyrenoverad tjugotalstvåa med gott om plats för två. Här flyttar ni in i ett smakfullt renoverat hem i vacker tjugotalsfastighet. De vackra detaljerna från byggåret har bevarats; munblåsta fönsterglas med spröjs, djupa fönsternischer med stenbänkar undertill, en generös takhöjd. Den moderna planlösningen skapar ett socialt hem med öppna ytor. Köket ligger i direkt anslutning till vardagsrum och balkong, tillsammans bildar de en trivsam och social del av bostaden. På balkongen njuter ni av ett fint läge och utsikt över den stora gården och grönskan som frodas där. Lägenhetens sovrum är vidare ett väl tilltaget rum med plats för en dubbelsäng och tillhörande möblemang. I det nyrenoverade badrummet finns alla tänkbara bekvämligheter såsom värmande golvvärme och tvättmaskin.

Många trivs i Linnéstaden och det är lätt att förstå varför. I kvarteren runt Sveaplan går det snabbt att göra sig hemmastadd. Här finns mysiga små butiker med allt från Italienska delikatesser och blomsterhandlare till surdegsbageri, populära brunchcaféer, sportbarer och restauranger. Den saliga blandningen av butiker och caféer i området gör detta till en pulserande stadsdel, full av liv och rörelse. I närheten hittar ni inte mindre än två Hemköp-butiker, postombud och apotek. Ett stenkast från lägenheten ligger Slottsskogen, stadens oas för promenader och rekreation. Åt andra hållet nås inom en tio minuters promenad de trendiga gatorna kring Magasinsgatan med sina inredningsbutiker och mysiga fik, två stora matbutiker och den omåttligt populära Feskekörkan.

Interiör

Hall/vardagsrum
Välkommen in i en trivsam, öppen & ljus tvåa som genomgående har ljusa golv och smart belysning i takskenor med dimbara spotlights. Det finns stora garderober i anslutning till hallen för avhängning av jackor och avställning för skor. Hall och vardagsrum harmoniserar och bildar en öppen yta. Vardagsrummet erbjuder plats för soffa, soffbord och övrigt möblemang. Balkongdörrarnas helglasade fönsterpartier bidrar med gott om dagsljus. Plats för tv på den del av väggen som vetter mot köket.

Balkong
Dubbla dörrar öppnar upp mot balkongen. Här ute njuter ni av utblicken över den stora innergården och av det tysta läget. Balkongen har plats för balkongset och krukor och planteringar. Smidesräcke.

Kök
Även köket ligger öppet mot vardagsrummet och erbjuder gott om bänkyta, ett kök utrustat med diskmaskin, ugn, spis och fläkt (kolfilter) samt kyl/frys. Matplatsen invid köket rymmer med enkelhet 4-6 personer och kan byggas ut i vardagsrummet när ni blir fler middagsgäster. Köket har ett stort fönster med djup nisch och bevarad stänganordning samt vackert, munblåst fönsterglas med spröjs.

Sovrum
Öppet och ljust sovrum med gott om plats för en stor säng, sängbord och skrivbord. Här finns stora garderober för enkel förvaring. Samma vackra fönster öppnar upp mot Nordenskiöldsgatan utanför, munblåst fönsterglas med bevarad stänganordning och spröjs. I taket finns dimbara spotlight på skenor och väggarna är ljust målade.

Badrum
Smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin, kommod och handfat med spegelskåp ovanför och duschhörna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sveagatan Nordenskiöldsgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
65
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
6
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan bildades 2003 och är en bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Föreningen äger fastigheterna Kommendantsängen 4:8 och 4:9 med adresserna Nordenskiöldsgatan 7 A, B samt Sveagatan 23 A, B.

Huset uppfördes i tjugotalsklassicistisk stil efter ritningar av arkitekt Karl M. Bengtsson (1878-1935) som även ritade bland annat Lorensbergsteatern, Sjöfartsmuseet och Engelska radhusen i Änggården. I föreningen finns det sammanlagt 65 st lägenheter och 6 st lokaler. Av dessa 65 lägenheter upplåts 62 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en dold intäkt, när någon av dessa sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att stärka föreningens redan goda ekonomi. Den totala lägenhetsytan är 3 641 kvm och lokalytan är 264 kvm.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och teknisk förvaltning sköts av Esplanad. För mer information se föreningens årsredovisning.

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% från och med 2021.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2043.

De senaste åren har huset genomgått stora renoveringar och är i gott skick. Fastigheten är energideklarerad 2009 och ROT-renoverades i slutet av 70-talet. Fasaden mot gården renoverades 2004 och taket målades 2006. Fönstren är renoverade mellan 2004-2007 och trapphusen renoverades år 2010. Översyn av hissarna samt ommålning av taket är gjort. Grundförstärkning av fastigheten gjordes 2012/2013. 2013 renoverades fasad och tak. Under hösten 2017 renoverades fasaden mot Sveagatan likt föreningen tidigare gjort på Nordenskiöldsgatan. Under 2020 genomfördes relining i fastigheten.

Tack vare de stora insatser som är gjorda har huset litet, kommande planerat underhåll. Under 2021 ska man låta renovera balkongerna som vetter mot Nordenskiöldsgatan (i uppgång 7B) samt framöver se över taket på samma del av huset.

TV/bredband

Com Hem. Basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.
Internet ingår inte i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Härlig gård som är gemensam med de andra föreningarna i kvarteret. Här finns odlingslådor, cykelparkering samt sittmöbler under sommarhalvåret.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga med fyra olika stationer i gårdshuset på innergården. På gården finns också ett miljöhus samt cykelparkering.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
3 574 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 93kr/mån för balkongtillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,42%
Andel av årsavgiften är
1,45198%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
30031
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt uppmätning. 1
1 Lägenheten står registrerad hos föreningen som 49 kvadratmeter.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som driftskostnad redovisar vi det s. k bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i föreningens försäkring eller i din hemförsäkring. Utöver försäkring tillkommer kostnad för hushållsel efter egen förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1929

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordenskiöldsgatan 7A

Nordenskiöldsgatan 7A,
413 09 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-11-29 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djupedalsgatan 6
  Pris
  4 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Skanstorget 5B
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 643 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 13b
  Utgångspris
  2 900 000 kr
  Månadsavgift
  1 620 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Olivedalsgatan 16
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 37B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2020-12-01 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 776 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.20 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!