Sekelskiftestvåa med balkong och kakelugn!

Linné, Göteborg

Nordhemsgatan 16 A

Utgångspris
3 690 000 kr
Avgift
3 441 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
58 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftestvåa med balkong och kakelugn!

Sekelskiftestvåa med balkong mot den lugna innergården och fungerande kakelugn. Takhöjd om ca 3 meter, stuckatur och takrosetter i samtliga rum.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Nordhemsgatan 16 A!. Nordhemsgatan 16 A - Bjurfors
Varmt välkomna till Nordhemsgatan 16 A!
I vardagsrummet finns en vacker fungerande kakelugn. Nordhemsgatan 16 A - Bjurfors
I vardagsrummet finns en vacker fungerande kakelugn
Två stora fönster ger ett fint ljusinsläpp i rummet. Nordhemsgatan 16 A - Bjurfors
Två stora fönster ger ett fint ljusinsläpp i rummet
Furuplankgolvet är nyslipat. Nordhemsgatan 16 A - Bjurfors
Furuplankgolvet är nyslipat
Vacker stuckatur är en av de många sekelskiftesdetaljerna. Nordhemsgatan 16 A - Bjurfors
Vacker stuckatur är en av de många sekelskiftesdetaljerna
Vacker stuckatur i samtliga rum. Nordhemsgatan 16 A - Bjurfors
Vacker stuckatur i samtliga rum

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till en ljus sekelskiftestvåa med fönster i två väderstreck. Lägenheten är full av bevarad charm från förra sekelskiftet; vacker stuckatur, takrosetter, en fungerande kakelugn, djupa fönsternischer och brädgolv. Lägenheten har ett härligt läge högst upp i huset. Rejäl smidesbalkong mot den lugna innergården. Kök och vardagsrum i fil mot Nordhemsgatan, sovrum in mot gården samt badrum. Alldeles runt hörnet ligger Linnégatan och Långgatorna med sina breda sortiment av butiker, restauranger och barer samt Järntorget som är en perfekt knutpunkt för att ta sig vidare i stan kollektivt. Bara några kvarter bort öppnar natursköna Slottsskogen upp sina mysiga promenadstråk.

Interiör

Varmt välkomna till Brf Nordhemsgatan 16-20. Denna fastighet bebyggdes mellan år 1879-1889 och har bevarats väl i föreningens ägo. Kliv in genom den vackra porten till Brf Nordhemsgatan 16-20 och känn direkt atmosfären av en historisk och välbevarad fastighet. Fyra trappor upp finner ni denna härliga och insynsskyddade bostad med den perfekta planlösningen och en smidesbalkong mot den lugna innergården.

Entré
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder direkt till vänster. På golvet ligger en praktisk mörkgrå klinker. Väggarna är målade i en grå nyans och där väggen slutar tar de vita listerna vid.

Kök
Rak fram i hallen öppnar bostadens kök upp sig. Här slås man av takhöjden om ca 3 meter och den vackra stuckaturen och takrosetten i taket. Två fönster står för ljusinsläppet och intill dem är den naturliga matplatsen för ca 4 sittande matgäster. Det finns även möjlighet att sitta vid förlängningen av köksbänken. Köksluckorna är stilrent vita spegelluckor som passar bra in i bostadens karaktär. Fem av luckorna är i vitrin. Bänkskivorna är i massivt trä och ovan sitter rustika skifferplattor. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, kyl/frys, diskmaskin och en inbyggd mikro – allt i rostfri design. Väggarna är målade i en grå nyans och där det nyslipade furuplankgolvet slutar tar en fin skiffersten vid intill bänkskåpens sockel.

Vardagsrum
I fil med köket ligger det vackra vardagsrummet. Två rejäla fönster mot väster bjuder in ljuset i rummet. Taket har välbevarad stuckatur och en takrosett. I hörnet finns den mycket vackra kakelugnen som är fungerande och används flitigt, speciellt under de kallare månaderna på året. Där fotlisterna slutar tar de gråmålade väggarna vid. Golvet har samma vackra och nyslipade furuplankgolv som köket. Här finns plats för en stor soffa med tillhörande soffbord samt tv-möbel, här kan alla vänner samlas och umgås.

Sovrum
Till höger om hallen är sovrummet beläget. Här kan man verkligen få en god natts sömn tack vare det tysta läget mot innergården där man kommer undan stadens brus och trafikljud. Den generösa takhöjden, stuckaturen och glasdörren mot balkongen är bara några av rummets positiva attribut. Rummet har en härlig rymd som ger en avslappnad och rofylld känsla, precis så som det ska vara i ett sovrum. Förvaringen är inget man behöver oroa sig över, här finns tre garderober som ger bra klädförvaring. Väggarna är fint målade i vitt och här ligger samma vackra och nyslipade furuplankgolv som i övriga bostaden.

Badrum
Badrummet är helkaklat med beigt och vitt kakel på väggarna och ett kakaofärgat klinker på golvet. En duschhörna skiljs av med glasdörrar som går att vika in så att man får mer utrymme när duschen inte används. Här finns även ett stort spegelskåp, en rymlig kommod samt wc.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nordhemsgatan 16-20
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 28 lägenheter samt 5 lokaler. Föreningen äger sin egen mark och kommer därför inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen har två tvättstugor. Cykelställ och sopsortering med tak på gården. Fastigheterna köptes av föreningen 2003. Ekonomisk förvaltare är SBC.

Senaste åren har flera av uppgångarnas lägenheter fått möjlighet att bygga balkonger.

Tidigare renoveringar av fastigheten:
Huset renoverades 1980 då stammarna byttes och fönstren renoverades. 2004 gjordes en grundbevarande åtgärd, borifiltration och omputsning fasad
2006 renoverades fastighetens trapphus och nya portar sattes in
2012 renoverades tak och fönster och fasad 16 gården
2013 Relining avloppsrör under mark 20 huset
2014 Byte av undercentral och renovering av entréer
2014 Grundkontroll och sättningsmätning
2015 Återgärder fuktskador källare 20B och fönsterbytte ytterfasad
2015 Tvätt och målning av fasad mot 18 gården och OVK utfördes
2016 OVK återgärder
2017/2018: Gjordes relining av avloppsstammarna under 16 fastigheten

Planerade renoveringar:
Fönsterbyte mot innergård
Liten renovering av nederdel av fasader
Renovera innergårdar och trapphus

På sikt kommer tvättstugorna att renoveras

Det finns inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat med styrelsen 2019-08-23)

Föreningens ekonomi

Inga inplanerade avgiftsförändringar.

TV/bredband

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören.

ComHem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband via ADSL.

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 441 kr

inkl värme, vatten och grundutbudet i kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
3,51%
Andel av årsavgiften är
3,37366%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 690 000 kr
Lägenhetsnummer
166
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1879-1889
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
208
Energideklarationsdatum
2010-08-30

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Nordhemsgatan 16 A

Nordhemsgatan 16 A,
413 06 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 30B
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  5 820 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Seminariegatan 20
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 083 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje långgatan 39
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  3 026 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 32A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 942 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!