Tvåa i Linné med balkong och hiss!

Linné, Göteborg

Nordostpassagen 13

På förhand
Avgift
2 747 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Tvåa i Linné med balkong och hiss!

Med ett populärt läge i närhet till Slottsskogen och Linnégatan erbjuds denna rymliga tvåa med inglasad balkong och låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nordostpassagen har en lummig och bilfri innergård. Nordostpassagen 13 - Bjurfors
Nordostpassagen har en lummig och bilfri innergård
På gården blommar det fint om våren. Nordostpassagen 13 - Bjurfors
På gården blommar det fint om våren
Interiörbild. Nordostpassagen 13 - Bjurfors
. Nordostpassagen 13 - Bjurfors
Vackra Oscar Fredriks kyrka. Nordostpassagen 13 - Bjurfors
Vackra Oscar Fredriks kyrka
Linnés sprudlande caféliv. Nordostpassagen 13 - Bjurfors
Linnés sprudlande caféliv

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett perfekt läge nära Linnégatan och Oscar Fredriks kyrka erbjuds en trevlig lägenhet om två rum och kök. Tack vare sina välplanerade kvadratmeter skapas en rymlig känsla i samtliga rum. Fint renoverat och rymligt kök med gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet nås den väl tilltagna inglasade balkongen som går att använda som ett extra rum under större delar av året.

På kort promenadavstånd nås Linnégatans rika café och restaurangutbud och pittoreska Haga med alla dess butiker. Ni bor granne med Slottsskogen och nära till en matbutik i området.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nordostpassagen i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Nordostpassagen bildades 2002 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1969-70 och består av 2 byggnader. Föreningen upplåter 216 lägenheter med bostadsrätt samt 20 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt enligt årsredovisning 2017. Hyresrätterna är en så kallad dold tillgång och kommer att upplåtas till bostadsrätt i takt med att de blir lediga. Byggnadens totala yta uppgår till 17 997 kvm, varav 15 491 kvm utgör lägenhetsyta och 2 506 kvm lokalyta.

Föreningen har gjort flertalet renoveringar sedan de ombildades. Exempel på detta är:
2003-2004: Installation av bredband, renovering av tvättstugor samt nya maskiner
2004-2007: Renovering av badrum
2006: Installation av utrustning för värmeåtervinning, installation för rörelsestyrd belysning, installation av styrsystem för ventilation och förstärkning av källardörr
2006-2007: Ommålning av trapphus
2007: renovering av gavlar
2007-2011: Renovering av alla hissar samt målning av källargångar
2011-2012: Rörelsestyrd belysning i källare samt anslutning av samtliga lägenheter till Com Hem där bredband o TV-grundutbud ingår i månadsavgiften
2013: Tilläggisolering på båda byggnaderna samt takrenovering
2013-2014: Balkongrenovering inkl. nya balkongfasader, fasadrenovering, tvättning, hydrofobering inkl. intersealing samt utbyte av fogar
2014-2015: Nytt nyckelsystem med taggar, ny belysning, nya entréer inkl. ytterdörrar, nya räcken, nya grillplatser, rabatter samt nya uteplatser i fasadliv
2015-2018: Relining av stammar
2017: OVK
2018: Ommålning av källargångar
2019-2020: Upprustning av befintliga cykelrum och färdigställande av ett nytt samt rensning och uppdatering av ventilationskanaler.

Föreningens omfattande renoveringar har dessutom inneburit en mycket trevligare utemiljö.

Föreningens byggnader har renoverats och underhållits genom självfinansiering. Under 2019 såldes två nyproducerade lägenheter samt en hyresrätt. Pengarna användes b.la. till att amortera ner 4,6 mkr av föreningens lån. Ekonomin i föreningen är mycket god med en belåningsgrad om ca 4 747 kr/kvm enligt årsredovisning 2019. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Några avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget.

För mer information vänligen kontakta någon i föreningens styrelse, läs senaste årsredovisningar och besök gärna föreningens hemsida: www.brfnordostpassagen.se

Parkering

Garaget under husen (med cirka 218 garageplatser) ägs av en samfällighet vilken föreningen är en del av. Platserna kostar cirka 800 kr/månad. Garageplatser med eluttag för elbilar finns.

Boendeparkering finns även att tillgå, för att se områdets sträckning och övrig information, se Göteborg stads hemsida.

TV/bredband

TV via Com Hem. Grundutbudet (analogt och cirka 12 kanaler) ingår i månadsavgiften.

Bredband via Com Hem (100/10). Detta ingår i månadsavgiften. Det finns även möjlighet till fiber via Bredbandsbolaget (100/100) men en sådan uppgradering bekostas av medlemmen själv.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har trevliga utemiljöer med växtligheter, uteplatser samt grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källaren. Denna är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Cykelförvaring finns likväl.

I föreningen finns även en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra.

Övrigt

Föreningens byggnader ligger skyddade i Linnéstaden, men på kort promenadavstånd nås matbutik, restauranger, speceriaffärer och apotek. Ett stenkast från bostaden finner du busshållplats för linje 60, som med täta turer (ibland så ofta som var 5:e minut) trafikerar området in och ut mot/från citykärnan. Även spårvagnshållplatsen Prinsgatan nås inom promenadavstånd.

TV/bredband

TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband via ComHem ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 220 garageplatser. Det finns några lediga garageplatser i vårt garage med infart med Vegagatan respektive kyrkbacken. Platserna är övervakade och garaget är låst för utomstående dygnet runt. Priset är 1000:-/månad, inkl. moms.
Boendeparkering finns även att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
2 747 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,37684%
Andel av årsavgiften är
0,42021%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
05046
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
60 kvm*

* Enligt förvaltare och säljare

Byggnadssätt

Byggår
1969-70

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2013-01-31

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordostpassagen 13

Nordostpassagen 13,
413 11 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Pris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  3 179 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 3B
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 42
  Pris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 484 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 11
  Utgångspris
  3 620 000 kr
  Månadsavgift
  2 788 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra långgatan 32
  Pris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 930 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2021-04-26 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Månadsavgift
  3 129 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 51
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 742 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 11
  Månadsavgift
  3 953 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 26B
  Pris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 388 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2021-04-25 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 5
  Månadsavgift
  3 926 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 41
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Plantagegatan 9
  Månadsavgift
  5 041 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  78,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-04-19 16.30 Boka här