Perfekt planerad bostad för hela familjen med stor balkong!

Linné, Göteborg

Olivedalsgatan 4

På förhand
Utgångspris
5 690 000 kr
Avgift
6 595 kr
Antal rum
4
Boarea
117 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja

Perfekt planerad bostad för hela familjen med stor balkong!

Rymlig fyra med stor söderbalkong om ca 8 kvadratmeter med ett perfekt läge mitt i Linné! Två nyrenoverade badrum. Bredband ingår i avgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Olivedalsgatan 4. Olivedalsgatan 4 - Bjurfors
Välkomna till Olivedalsgatan 4
Stor balkong mot den lugna innergården. Olivedalsgatan 4 - Bjurfors
Stor balkong mot den lugna innergården
Interiörbild. Olivedalsgatan 4 - Bjurfors
Interiörbild. Olivedalsgatan 4 - Bjurfors
Interiörbild. Olivedalsgatan 4 - Bjurfors
Stilrent kök. Olivedalsgatan 4 - Bjurfors
Stilrent kök

Beskrivning

Beskrivning

Med det perfekta läget i Linné endast ett stenkast från Slottsskogen finner ni denna välplanerade fyra med ett extra rum som idag använd som klädkammare. Två nyrenoverade badrum, den ena med en egen tvättstuga. Stilrent och välutrustat kök. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Välbesökta restauranger, charmiga kvartersbutiker och mysiga caféer. Bra förening med mysig innergård. Det perfekta boendet för barnfamiljen! Bredband och grundutbudet i tv ingår i avgiften.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong om ca 8 m²

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten finns ett förråd.

Föreningen har mycket goda gemensamhetsanläggningar i form av en föreningslokal (Linnéplatsen 6) som kan hyras för 200 kr/dygn, bastu (Linnéplatsen 6) dambastu/solarium/solaltan (Olivedalsgatan 8), herrbastu/solarium/solaltan (Olivedalsgatan 4), bordtennisrum (Övre Husargatan 29), motionsrum (Linnégatan 70), hobbyrum (Linnégatan 72-78), fyra övernattningsrum (Övre Husargatan 29, 31, 35 och 39) som kan hyras för 200 kr/natt, fyra tvättstugor (Linnégatan 70 i källaren, Linnégatan 72-74 i entréplan, Linnéplatsen 5-6 i källaren samt Övre Husargatan 31 plan 1) och garage.

Bra sopsortering och återvinningsrum på Linnégatan 78, Övre Husargatan 41 samt Olivedalsgatan 4.

TV/bredband

Telia digital-TV via fiber (kanalpaketet Lagom), samt Comhem via antennuttag (analoga kanaler ingår i avgiften)

Telia bredband 100/10

Parkering

Föreningen tillhandahåller ca 109 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 714 kr/mån samt 4 mc-platser som kan hyras till en kostnad om 100 kr/mån. Fn är det kö. För boende som är mantalsskrivna på adressen kan boendeparkeringskort nyttjas. För villkor och ansökan om boendekort kontakta Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift
6 595 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,44931%
Andel av årsavgiften är
0,44931%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 690 000 kr
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
117 kvm

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Slottsskogen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
315
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Slottsskogen är en stor förening belägen högst upp i Linné och föreningen bildades i samband med uppförandet av fastigheten i mitten på 1980-talet. Föreningen äger fastigheten Kommendantsängen 10:16 och fastigheten omfattar 25 143 kvm bostäder samt 2 186 kvm lokalyta. Antalet bostadslägenheter uppgår till 315 och antalet affärslokaler till ett 20-tal. Föreningens alla affärslokaler ger goda intäkter till föreningen. Ett garage finns i fastigheten samt flertalet mycket fina gemensamhetsanläggningar, läs mer om detta under övriga utrymmen samt bilplats.
Föreningen har tydliga kommunikationskanaler såsom egen tidning, bemannad reception och egen facebook-sida där man snabbt och enkelt kan få hjälp och svar.

Föreningen har under åren utfört många renoveringsarbeten på fastigheten, läs mer om det i årsredovisningen. Dem senaste åren mellan 2013-2017 har tak, fönster, fasader, balkonger och terrasser renoverats. 2018 spolades stammarna. Under 2018 fick gården ett ansiktslyft genom klippning av yviga häckar och plantering av nya växter. Entréerna har fått konstutsmyckning med belysning och en upprustning av klinkers i entréerna pågår. Föreningen planerar att inom några år byta hissar samt att se över stammar inom en tioårsperiod. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.
Föreningen har upphandlat ett gemensamt el-avtal med individuell mätning och debitering. Syftet är att få ner kostnaderna och skapa medvetenhet om förbrukning.

Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/.

Gå in på föreningens mycket informativa hemsida för ytterligare information: http://www.hsb.se/goteborg/slottsskogen

Parkering

Föreningen tillhandahåller ca 109 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 714 kr/mån samt 4 mc-platser som kan hyras till en kostnad om 100 kr/mån. Fn är det kö. För boende som är mantalsskrivna på adressen kan boendeparkeringskort nyttjas. För villkor och ansökan om boendekort kontakta Göteborgs Stad.

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 48
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  5 141 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  104 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 9
  Utgångspris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 571 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  105,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 57
  Pris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 241 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nilssonsberg 11
  Pris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  5 016 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2020-10-25 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 326 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra Långgatan 6B
  Pris
  5 150 000 kr
  Månadsavgift
  5 331 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  107 kvm

  Visning: 2020-10-26 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 39
  Prisidé
  7 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 950 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 30A
  Prisidé
  6 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 895 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  107 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Övre Djupedalsgatan 11B
  Utgångspris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 597 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2020-10-25 14.30 Boka här