Hoppa till innehåll
Här bor ni bekvämt och bra på hörnet av huset med läge mot Linnégatan. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors

Välplanerad tvåa högt upp i huset med inglasad balkong!

  • På förhand
  • 55,6 kvm
  • 2 rum
  • 3 290 000 kr

Linné, Göteborg

Olivedalsgatan 5B

Pris:
3 290 000 kr
Avgift:
3 706 kr
Antal rum:
2
Boarea:
55,6 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
7 av 9
Hiss:
Ja

Välplanerad tvåa högt upp i huset med inglasad balkong!

Här presenteras en välplanerad tvåa på 7e våningen som nås med hiss. Bostaden erbjuder inglasad balkong mot föreningens trevliga innergård.

Beskrivning

Med ett trivsamt läge i Linné och i en trevlig förening, välkomnas ni till en ljus och inbjudande tvåa. Lägenheten nås på våning 7 med hjälp av hissen. Med den praktiska planlösning blir varje rums kvadratmeter väl disponerade. Ett kliv ut från bostadens rymliga kök finner vi den inglasade balkongen som vetter mot föreningens lummiga innergård. Tack vare att balkongen är inglasad går den utmärkt att använda som ett extra rum, även under de kallare delarna av året. Köket är från HTH och är av stilrena färgval tillsammans med vitvaror från välkända märken.

Lägenheten är belägen i en modern och välskött fastighet med tillgång till gästlägenheter som kan hyras när man får besök. Ett toppenläge mitt i Linné med alla restauranger och caféer runt hörnet samt endast ett stenkast från Slottsskogen, Botaniska trädgården och Haga.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

  • Här bor ni bekvämt och bra på hörnet av huset med läge mot Linnégatan
  • Välkommen till HSB:s Brf Linné och en välskött förening i hjärtat av Linnéstaden
  • Långgatanorna har blivit ett självklart inslag på Linnéstadens restaurang och nöjesscen
  • Bo i en pulserande stadsdel som erbjuder såväl stora grönytor som rikt restaurangliv
  • Gott om fik och kaféer längst Linnégatan
  • Knutpunkten Järntorget ger direktaccess till stadskärnan

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Linné i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Linné är en stabil, populär och mycket välskött HSB-förening bildad 1984. Föreningen har 270 lägenheter med bostadsrätt samt 92 garageplatser, 8 mc-platser och 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgifter. Under hösten 2014 renoveras innergården. Under 2013 bytte föreningen ut 3 st hissar i byggnaderna. Fasadarbeten mot gata och innergård samt renovering av tak utfördes mellan 2010-13. Föreningens ambition är att hålla byggnaden i mer eller mindre nyskick. Årsskiftet 2012-13 höjdes avgiften för första gången på 12 år, avgiften höjdes då med 4%.

Inga planerade avgiftshöjningar finns i dagsläget. (Kontrollerat med styrelsen 2021-03-30)
Kommande renoveringar se årsredovisning.

För mer information se föreningens hemsida
https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne

Byggnadssätt

Byggår
1984

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2020-10-06

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem ingår i avgiften

Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften

Parkering

Föreningen har 92 garageplatser. Till garaget är det separat kö. Det finns även ett antal MC-platser. I övrigt kan mantalskrivna medlemmar ansöka om boendeparkering, för mer information kontakta Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 706 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,26602%
Andel av årsavgiften är
0,26602%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 290 000 kr
Lägenhetsnummer
121
Våningsplan
7 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
55,6 kvm*

*Enligt förvaltare och säljare

Om Linné

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Olivedalsgatan 5B

Olivedalsgatan 5B

413 10 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Olivedalsgatan 5B

Liknande bostäder