Bo högst upp med terrass och utsikt över takåsar!

Linné, Göteborg

Övre Husargatan 23A

Utgångspris
6 190 000 kr
Avgift
4 815 kr
Antal rum
3
Boarea
95 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Bo högst upp med terrass och utsikt över takåsar!

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Övre Husargatan 23 A. Övre Husargatan 23A - Bjurfors
Välkomna till Övre Husargatan 23 A
Fönster i söderläge med en vacker utsikt. Övre Husargatan 23A - Bjurfors
Fönster i söderläge med en vacker utsikt
. Övre Husargatan 23A - Bjurfors
Grönskande Seminarieparken och Slottsskogen i blickfånget. Övre Husargatan 23A - Bjurfors
Grönskande Seminarieparken och Slottsskogen i blickfånget
. Övre Husargatan 23A - Bjurfors
. Övre Husargatan 23A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till högst upp i huset (hiss finns) till denna vindstrea med högt privat läge, utsikt över takåsar och grönska i ett fritt läge. Genomgående bostad med fönster i syd- och väst-läge. Mycket vackert tornrum, takbjälkar och en magisk terrass i västerläge är bara några av bostadens positiva attribut! Ljusa väggar i hela bostaden och genomgående ljusa och nyrenoverade brädgolv. Fint helkaklat badrum och stilrent kök med köksö och utgångs till terrassen. Utanför entrédörren till bostaden finns tvättstugan och vindförrådet på bekvämt avstånd. Bredband ingår i avgiften!

Lägenheten har ett mycket populärt och attraktivt läge med närhet till både Linnégatans stora utbud av caféer och restauranger, Slottsskogens trevliga grönområden samt goda kommunikationer.

Interiör

Genom en vacker rundad träport möts du av en stor entréhall i husets markplan. En halv trappa upp och hissen upp till våning 6/6 välkomnar sedan det sista våningsplanet där endast denna bostad, förråden och tvättstugan är belägna. Väggarna i bostaden är genomgående målade i vitt (2019) och golvet är ett massivt trägolv i furu som är hårdvaxat i vitt (2019).

Hall
Bakom entrédörren öppnar sig en ljus entré med gott om plats för förvaring och avhängning. Här ligger ett vackert och praktiskt marrakech klinkers på golvet som återfinns i badrummet.

Kök
Köket ligger i rofyllt gårdsläge med en hänförande utsikt över hela Linnéstadens takåsar, Skansen Kronan och hamnens kranar. Här bjuds det in till både matlagning och umgänge, den naturliga platsen för att äta är i vardagsrummet men även möjlighet ges att sitta vid köksön. Tack vare det höga läget och flertalet fönster får köket en härlig rymd och rummet fullkomligen badar i ljus. Köket har en stilren design med vita, släta underskåp och svarta skjutbara överskåp. Bänkskivan är en massiv, svart granitsiva med en stänkskiva ovan samt spotlights i överskåpen. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och mikro (Siemens), induktionshäll (Siemens), kolfilterfläkt (Siemens), integrerad diskmaskin samt kyl och frys (Whirlpool med is- och sodamaskin).

Terrass
Från köket tar man sig vidare ut till den underbara terrassen. Under vår och sommarmånaderna är den rymliga terrassen en härlig förlängning av köket, och här njuter man av eftermiddags- och kvällssolen och den magnifika utsikten. Här kan man njuta av den vackra vyn när solen går ner över hela Linnéstadens takåsar och Skansen Kronan. På terrassen ryms utan problem en loungegrupp, blommor och odling för den som önskar.

Vardagsrum/matsal
Till vänster i hallen öppnar bostadens vardagsrum upp sig. Takhöjden, takbjälkarna och de brutna vinklarna i våningens svagt välvda väggar skapar tillsammans en stark atmosfär. Dagsljuset färdas fritt via de många fönsternischerna och härifrån kan man se blomstrande Seminarieparken och ända bort mot Slottsskogen. Känslan av att vara högt upp, i ett totalskyddat läge är påtagligt - utsikten är ständigt närvarande. Det här är platsen för allt från fester med många gäster till fridfulla vardagskvällar när höstregnet slår mot takfönstren. Rummet rymmer utan problem ett större matsalsbord samt en soffgrupp.

Sovrum/tornrum
Till vänster om vardagsrummet finns det rummet som kan vara ett av de mest unika rummen i Linné. Känslan av att vara högst upp finns hela tiden med, och här är takhöjden påtaglig och de många takbjälkarna påminner åter igen om att du befinner dig högst upp. Detta rum används idag som sovrum och rymmer utan problem en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring. Detta rum kan även användas som lounge-del till vardagsrummet.

Sovrum
Till höger om vardagsrummet finns det andra sovrummet. Idag används det som ett barnrum och gästrum. Rummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord om rummet önskas användas som master bedroom. Även här inne gör vindskänslan sig påmind genom det välvda taket och takbjälkar. Här finns bra förvaring i form av en klädkammare.

Badrum
Stilrent badrum med vita helkaklade väggar samt likadant marrakech-klinkers som i hallen. Bakom en duschvägg i glasblock

Fakta

Uteplats/balkong

Terrass

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 815 kr

inkl värme, vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
3,67%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 190 000 kr
Lägenhetsnummer
1061
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
95 kvm*

* Areauppgifter enl uppmätning enl SS 21054:2020

Byggnadssätt

Byggår
1896
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sveaborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Sveaborg är en mycket välskött och stabil förening som består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. I dessa lokaler bedrivs ett café, en lunchrestaurang och en fotobutik. Dessa lokaler är en bra tillgång till föreningen och inbringar årligen ca 22% av intäkterna. Brf Sveaborg förvärvade fastigheten Kommendantsängen 5:9 redan år 1987 som bebyggdes 1896. Byggnadens bostadsyta uppgår till 2 222 kvm och lokalytan till 279 kvm.

Föreningen har god grannsämja och några gånger om året anordnas städdagar för gemensamma utrymmen och innergården. Föreningen har lagt ut löpande fastighetsskötsel och trappstädning.

Kabel-TV och 100 Mbits bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Opalen. I övrigt är det styrelsen själva som driver den tekniska förvaltningen av fastigheten med hjälp av externa konsulter.

Ekonomin i föreningen är stabil med ett aktivt engagemang i styrelsen som vill ta ett långsiktigt ansvar för underhållet av fastigheten. Intäkterna till föreningen sker till 22 % utav hyra för lokaler. År 2015 beslutade man att höja avgiften med 5 % samt 2,5 % 2016. Detta på grund av de nya redovisningsreglerna och för att säkerställa hälsosamma avsättningar till yttre underhållsfond inför kommande renovering. Föreningen har inga planer på att förändra avgiften under 2020.

Historiska händelser:
Föreningen har en underhållsplan framtagen av en konsult under 2009, uppdaterad 2013, och modifierad 2015.
1985- ROT-renovering där bla. El- och vattenstammar byttes.
2009- Fastigheten energideklarerades.
2010- Grundlig fasadbesiktning genomfördes och vissa delar av fasaden har även renoverats till följd av detta.
2014- Anlitades Tellstedt Byggkonstruktion för att påbörja nya sättningsmätningar, då man tidigare på 1900-talet anmärkt sättningar i huset. Resultatet var en låg och jämn sättningstakt och föreningen fortsätter att övervaka så att det inte förändras.
2014- Förstärktes och förbättrades trappan i trapphuset på Övre Husargatan 23B.
2014- Alla låscylindrar till entrédörrar och gemensamhetsanläggningar byttes ut.
2015- Stammarna spolades.
2016- Entréportarna målades om.
2017- Installerades säkrare lås på alla ytterportar och brytskydd på gemensamma dörrar invärtes.
2017 - Genomfört OVK.
2017/2018 - Fasadrenovering som omfattat fasad, fönster, balkonger och tak.

Föreningen kommer att påbörja en mätning för att se om och hur huset rör sig, denna mätning utförs en gång i kvartalet. På sikt kan en grundförstärkning komma att bli nödvändig och föreningen har undersökt delfinansiering av ett sådant projekt genom upptagande av lån eller eventuellt exploatering av vinden. Detta ligger dock ett antal år fram i tiden.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2013-2028. Under år 1987 genomfördes en ROT-renovering då bland annat el- och avloppsstammar byttes.

2004-2006 Renovering av föreningens tvättstuga samt byte av maskiner
2009-2010 Fasadrenovering
2011 Upprättande av miljöhus
2014 Renovering av trapphus i 23 B
2015 Spolning av avloppsstammar
2018 OVK-besiktning och renovering av samtliga fasader, fönster, balkonger och tak

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Parkering

Boende på Övre Husargatan 23 är berättigade till boendeparkering. Se www.goteborgstad.se för mer information och områdestäckning.

TV/bredband

Kabel TV (grundutbudet ingår i avgiften)
Bredband från Bredbandsbolaget, 100 Mbit (ingår i avgiften)

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med sittmöbler, buskar & träd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns att tillgå.
Goda möjligheter till sopsortering och återvinning finns i föreningens miljöhus.

Övrigt

Till bostaden tillhör ett vindsförråd.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Övre Husargatan 23A

Övre Husargatan 23A,
413 14 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 49
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 335 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 10
  Utgångspris
  7 990 000 kr
  Månadsavgift
  7 482 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 39
  Prisidé
  7 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 950 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 30A
  Prisidé
  6 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 895 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  107 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 4
  Utgångspris
  5 690 000 kr
  Månadsavgift
  6 595 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 2C
  Utgångspris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 46
  Utgångspris
  4 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 856 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!