Stor och rymlig sekelskiftestvåa på populära Plantagegatan. Nyrenoverat badrum med tvättmaskin.

Linné, Göteborg

Plantagegatan 9A

Budgivning pågår
Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
4 993 kr
Antal rum
2
Boarea
77,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 145 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 145 000 krBudgivare 22020-09-2210:10
4 095 000 krBudgivare 12020-09-2209:58
4 045 000 krBudgivare 22020-09-2209:56
3 995 000 krBudgivare 12020-09-2209:42

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Stor och rymlig sekelskiftestvåa på populära Plantagegatan. Nyrenoverat badrum med tvättmaskin.

Rumsvolym blandas med sekelskiftescharm som djupa fönster, pardörrar och stuckatur.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

 • Extra kontaktperson

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Sekelskiftescharmen är total. Plantagegatan 9A - Bjurfors
Sekelskiftescharmen är total
Stora rum och högt i tak ger en otrolig rymd. Plantagegatan 9A - Bjurfors
Stora rum och högt i tak ger en otrolig rymd
. Plantagegatan 9A - Bjurfors
Ljuvligt kök med plats för större matbord för 6-8 personer. Plantagegatan 9A - Bjurfors
Ljuvligt kök med plats för större matbord för 6-8 personer
Takrosetten talar för sig själv. Plantagegatan 9A - Bjurfors
Takrosetten talar för sig själv
Köket erbjuder bra förvaring bakom vita skåpsluckor. Plantagegatan 9A - Bjurfors
Köket erbjuder bra förvaring bakom vita skåpsluckor

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Tillfälle att förvärva en charmfull tvåa på populära Plantagegatan. En trappa upp välkomnas du av pampig entré med pardörrar. Du finner en generös hall med gott om plats för avhängning samt för möbel. Bostaden har gott om bevarad charm i form av trägolv, stuckatur, pardörrar och mycket vackra fönsterpartier. Den generösa takhöjden ger lägenheten en otrolig rymd. Köket och vardagsrummet ligger i fil med läge mot Plantagegatan och ger den där härliga sekelskifteskänslan. Med access via pardörrar nås lägenhetens sovrum som ligger med ett lugnt läge mot gården. Lägenhetens badrum är smakfullt renoverat och tvättmaskin finns.
Välkommen till ett hem att trivas i!

Linnéstaden är ett populärt och levande område som erbjuder ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och mysiga affärer. Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Haga ligger alldeles intill Linné och är ett mycket charmigt område med vacker bebyggelse och kullerstensgator. Njut av en kaffe på något av de många mysiga caféerna eller strosa runt och titta in bland det rika utbudet av små och spännande butiker.

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta med både spårvagnar och bussar nere på gatan. Men framförallt promenerar eller cyklar du till det mesta i innerstaden på några minuter.

Interiör

Hall: Vi kliver in i en hall med avhängningsmöjligheter till vänster och ett bevarat linnéskåp längre in i hallen. Redan här möts vi av en härlig takhöjd som återfinns i alla bostadens rum och ger en rymlig känsla. Hallen är möblerbar och för den som jobbar hemifrån finns plats för skrivbord.

Sovrum: Till vänster efter hallen kommer en passage som leder in till sovrummet. Sovrummet har ett tyst och lugnt gårdsläge. Sovrummet rymmer dubbelsäng och sängbord samt förvaring och garderober. Rummet har en härlig sekelskifteskänsla mycket tack vare de vackra pardörrarna, fina stuckaturen och det pampiga fönsterpartiet. På golvet ligger ett brädgolv i original och väggarna är ljus målade.

Vardagsrum: Via massiva pardörrar nås lägenhetens härliga vardagsrum. Pampiga rumsvolymer blandas med vacker stuckatur, trägolv och höga lister. Två höga fönster med djup nisch släpper igenom ljuset från Plantagegatan. Enkelt möblerbart med soffa, soffbord och övrigt möblemang. Väggarna är målade i vitt.

Kök: Även lägenhetens gedigna arbetskök vetter mot Plantagegatan och här återfinnes de höga fönsterna med djup nisch. Mycket charm är bevarad även här. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl/frys och diskho.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fregatten nr 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Fregatten 3 registrerades hos Bolagsverket år 1989. Föreningen äger fastigheten Masthugget 1:16 och består av 18 lägenheter som är bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt för affärsverksamhet.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

Trapphusstädning utförs av de boende.

Renoveringar - Utförda och planerade

Stambyte utfördes i slutet på 80-talet, i samband med detta utfördes en vindsbyggnation. Under hösten 2007 byggdes ett nytt soprum och tvättstuga samt källaren renoverades. Port och trappuppgång renoverades efter grundförstärkningen 2008-2009. Under 2014-2015 gjordes en mycket omfattande fasad och balkongrenovering pga skador på bärande delar upptäckts från en tidigare vattenskada (2005). Under samma tid lades nytt plåttak på huvudhuset. Under 2020 har föreningen renoverat och målat plåttaket på gårdshuset och bytt vissa fönster och balkongdörrar på vindsplanet. Man har också gjort små renoveringar i lokalerna för att åtgärda fuktproblem. Dessa renoveringar har finansierats med eget kapital.

I dagsläget finns inga större renoveringar planerade men sannolikt behöver alla fönster mot Plantagegatan målas inom något år men de ligger under löpande underhåll och skall inte innebära några större kostnader.

De finns i dagsläget inga avgiftsförändringar planerade.

Parkering

I området finns boendeparkering med taxa "M". Gå gärna in på goteborg.se för mer information.

TV/bredband

Föreningen har ett avtal via Com Hem där man kan teckna avtal för tv-kanaler samt bredband. Även fiber finns indraget i alla lägenheter genom IP Only.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård där de även finns cyckelparkering att tillgå.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan renoverades våren 2008 och den är belägen i bottenplan. Det finns en tvättmaskin, en torktumlare samt en mangel.

Månadsavgift

Avgift
4 993 kr

I avgiften ingår värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
5,37%
Andel av årsavgiften är
5,36957%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
00012
Våningsplan
2*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
77,8 kvm**

* 1 trappa

** Enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1905

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2013-05-05

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Plantagegatan 9A

Plantagegatan 9A,
413 05 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

 • Extra kontaktperson

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 20
  Utgångspris
  3 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-04 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordhemsgatan 48
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  4 687 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Olivedalsgatan 7 B
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 936 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Värmlandsgatan 24A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 432 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!