Linné, Göteborg

Prinsgatan 4C

Budgivning pågår
Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
1 940 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
65 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 800 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 800 000 krBudgivare 12019-09-2119:19

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftestvåa högst upp i huset, öppen planlösning och en mycket låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Prinsgatan 4 C!. Prinsgatan 4C - Bjurfors
Välkomna till Prinsgatan 4 C!
Bostaden har en mycket social planlösning. Prinsgatan 4C - Bjurfors
Bostaden har en mycket social planlösning
. Prinsgatan 4C - Bjurfors
Planlösning. Prinsgatan 4C - Bjurfors
Planlösning
En halv trappa ner från bostaden finns den gemensamt balkongen och fyra trappor ner terrassen. Prinsgatan 4C - Bjurfors
En halv trappa ner från bostaden finns den gemensamt balkongen och fyra trappor ner terrassen
Ett stort fönster bjuder in ljuset i rummet. Prinsgatan 4C - Bjurfors
Ett stort fönster bjuder in ljuset i rummet

Beskrivning

Beskrivning

Underbar tvåa med låg avgift! På en av Linnés mest eftertraktade gator, där landmärken som Skansen Kronan och Oskar Fredriks slottsliknande kyrka reser sig på varsin sida, presenterar vi nu stolt denna sekelskiftestvåa på Prinsgatan 4 C. Den vackra tegelfasaden och den mystikfyllda entrén med en rundad port från det forna seklet avslöjar direkt att det är en fastighet med mycket själ och historik. In på den lugna, kullerstensbelagda innergården och följ det vackra trapphuset upp fem våningar där ni möts av ett hem med en härlig öppen planlösning och mycket karaktär.

Endast en halv trappa ner från bostaden finns en härlig gemensam balkong som ramas in av ett vackert smidesräcke och en trappa upp från innergården finns den rejäla terrassen som kan bokas av föreningens medlemmar. Terrassen kan användas till såväl grillkväll som kräftskiva eller födelsedagsfirande.

Alldeles runt hörnet ligger Linnégatans berikade restaurangutbud och på en kort promenad når ni Göteborgs gröna lugna, Slottskogen. Kommunikationsmöjligheterna är många och både hållplats för spårvagn och buss finns ett stenkast bort.

Här bor ni i en sann dröm mitt i hjärtat av Linné i en mycket välskött förening!

Interiör

Varmt välkomna till Brf Hejderidaren 4! Föreningen har en mycket stabil och god ekonomi. Denna fastighet bebyggdes år 1912 och har bevarats väl i föreningens ägo sedan år 1980. Kliv in genom den vackra porten och känn direkt atmosfären av en historisk och välbevarad fastighet. Vidare in på föreningens kullerstensbelagda innergård och fem trappor upp i ”C”-uppgången finner ni denna sociala och välbevarade sekelskiftesbostad.

Entré
Bakom den nyinstallerade säkerhetsdörren väntar den välkomnande hallen som är rymlig med avhängning för jackor och avställning av skor. Hallens yta ger möjlighet att möblera med en garderob eller en byrå. Redan här möts man av det framtagna och ljuspigmenterade plankgolvet, detta leder er vidare in i bostadens samtliga rum. Väggarna har en vacker William Morris tapet ”Willow Boughs”.

Kök
Rak fram i hallen öppnar bostadens kök upp sig direkt till höger. Här slås man av takhöjden om ca 3 meter och den vackra garderobsväggen direkt till vänster som har tidstypiska spegeldörrar och rymmer gott om förvaring och ett städskåp. Köket och vardagsrummet harmoniserar i en mycket social planlösning. Väggen har delvis tagit ned och ersatts av en marmorkomposit-skiva som fungerar som en perfekt arbetsyta eller en plats för vännerna att sitta vid i väntan på kvällens middag. Ett fönster står för ljusinsläppet i köket och intill det finns ett vackert gjutjärnselement. Köksluckorna går hela vägen upp till taket och är stilrent vitlackerade varav fyra luckor är i vitrin. Bänkskivan är i rostfritt och ovan sitter rektangulära vita kakelplattor. Den maskinella utrustningen består av en gasspis, fläkt, kyl/frys och en diskmaskin – allt i rostfri design. Väggarna är målade i en ljusgrön nyans ”Morning haze”, NCS-kod S6502-Y och på golvet ligger ett ljusgrått laminat i ett rektangulärt format.

Vardagsrum
I fil med köket ligger det ljusa och sociala vardagsrummet. Ett mycket stort fönster ger ett fint ljusinsläpp och här kan man se vyn över de vackra takåsarna och njuta av förmiddagssolen. Taket har välbevarad stuckatur och en takrosett. Rummet rymmer utan problem både matsalsbord och soffmöblemang, här kan alla vänner samlas och umgås. Där fotlisterna slutar tar de vitmålade väggarna vid. Intill fönstret finns ytterligare ett gjutjärnselement, likt det i köket. Golvet har samma vackra plankgolv som i övriga bostaden.

Sovrum
Till höger om hallen är sovrummet beläget. Här kan man verkligen få en god natts sömn tack vare det tysta och höga läget mot innergården där man kommer undan stadens brus och trafikljud. Den generösa takhöjden och det vackra vitpigmenterade plankgolvet är bara några av rummets positiva attribut. Rummet har en härlig rymd som ger en avslappnad och rofylld känsla, precis så som det ska vara i ett sovrum. Väggarna är fint målade i en mörkgrå nyans.

Badrum
Badrummet är helkaklat med ett vitt, rektangulärt kakel med ljusa fogar på väggarna och ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme på golvet. En duschhörna skiljs av med en sockel i golvet och ett duschdraperi. Här finns två spegelskåp, handduksvärmare samt wc.

Gemensam balkong
Endast en halv trappa ner finns den gemensamma balkongen. Den ramas fint i med ett smidesräcke och här kan man njuta av en förmiddagskaffe i solen.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olivedal 3:4

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hejderidaren 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
31
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hejderidaren 4 bildades 1980 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1912, och i föreningen finns det sammanlagt 31 lägenheter och 4 hyreslokaler. Lokalerna hyrs idag ut till en pizzeria, färghandel, sushi och ett café. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen för föreningen. Byggnadens totalyta är 3 377 kvm och består av 3091 kvm lägenhetsyta samt 286 kvm lokalyta. Föreningens byggnader står på berggrund, det kommer således inte att behöva grundförstärkas. ROT renovering utfördes i huset 1982 .
Föreningens ekonomi är att anses god och välsköttmed en låg belåning om 3993 kr/kvm.

Info om tidigare utförda renoveringar finns i årsredovisningen, det som eventuellt kommer att göras i närtid är en omläggning av taket. Detta kommer att finansieras av pengar som finns i kassan, det kommer således inte att tas upp några nya lån för detta.

Inga avgiftshöjningar är planerade.

Det råder en mycket god stämning i föreningen och varje år hålls b.la. en kräftskiva och glöggmingel.

Gårdsplats/innergård

Grönskande innergård med en gemensam terrass och gasolgrill, loungegrupp, parasoll bord för upp till 16 sittande personer och ett partytält som kan användas vid regn. Cykelförråd och soprum med sortering för färgat och ofärgat glas, papper, kartong, tidningar, plast, metall, kompost, batterier och lampor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i entréplan i "C" uppgången. Där finns två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, ett torkskåp och ett torkrum.

Uteplats/balkong

Gemensam balkong finns en trappa ner samt terrass som är gemensam på innergården

Övriga byggnader/utrymmen

Ett vindsförråd 1/2 trappa upp från lägenheten på ca 6 kvm.

Parkering

Boendeparkering gäller i området (beteckning M) och kostar ca 650 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret, Göteborgs Stad.
Nordhemsskolan kan man teckna två olika typer av parkeringskort, antingen "dagkort", vardagar 8-17, 900 kr/mån. Eller "Nattkort", vardagar 17-08 + helger, 350 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 940 kr

inkl värme, vatten och kabel-tv från Comhem.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,97%
Andel av årsavgiften är
1,97018%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
352
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
65 kvm*

* Areauppgift enl mätning SS 21054:2009. Enl föreningens uppgifter är lägenheten 62,5 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1912
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Prinsgatan 4C

Prinsgatan 4C,
413 05 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Värmlandsgatan 21
  Utgångspris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 321 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Visning: 2019-09-30 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23 B
  Utgångspris
  3 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 395 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2019-09-23 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nilssonsberg 21/ Västergatan 5
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  80 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Alfhemsgatan 1A
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 534 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2019-09-29 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 4
  Utgångspris
  4 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 29
  Utgångspris
  5 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 312 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  91 kvm

  Visning: 2019-10-03 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!