Ljuvlig, totalrenoverad sekelskiftestvåa med massvis av bevarad charm. Stabil brf med låga avgifter!

Linné, Göteborg

Risåsgatan 5

På förhand
Prisidé
4 150 000 kr
Avgift
2 686 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Boarea
60 kvm

Ljuvlig, totalrenoverad sekelskiftestvåa med massvis av bevarad charm. Stabil brf med låga avgifter!

Klassisk sekelskiftestvåa med ljuvliga detaljer på Risåsgatan 5! Totalrenoverad under 2019 med smakfulla val. Bo i attraktiv brf invid Skansen Krona.

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Brf Riskens pampiga fastighet invid Skansen Kronan. Risåsgatan 5 - Bjurfors
Brf Riskens pampiga fastighet invid Skansen Kronan
Köket är signerat Kvik med extra djup arbetsbänk, induktionshäll och diskmaskin. Risåsgatan 5 - Bjurfors
Köket är signerat Kvik med extra djup arbetsbänk, induktionshäll och diskmaskin
Den ljuvliga tegelväggen dolde sig bakom gipsskivorna i köket. Risåsgatan 5 - Bjurfors
Den ljuvliga tegelväggen dolde sig bakom gipsskivorna i köket
Genomgående i lägenheten ligger ett vackert trägolv. Risåsgatan 5 - Bjurfors
Genomgående i lägenheten ligger ett vackert trägolv
Badrummet håller hög standard med golvvärme och tvättmaskin. Risåsgatan 5 - Bjurfors
Badrummet håller hög standard med golvvärme och tvättmaskin
Även i sovrummet finns den vackra tegelväggen framtagen och ger rustik karaktär. Risåsgatan 5 - Bjurfors
Även i sovrummet finns den vackra tegelväggen framtagen och ger rustik karaktär

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Risåsgatan 5 och ett vackert sekelskiftesboende. Här erbjuds en välplanerad tvåa som under 2019 genomgått en noggrann renovering med fokus på detaljerna från 1900-talets början, med både charm och funktion tillgodosett! Det stora vardagsrummet återfinns mitt i lägenheten och har en djup nisch mot fönstret, en praktisk yta som ger plats för ett hemmakontor eller loungedel med fåtölj. Från vardagsrummet nås både kök och sovrum. Köket är smakfullt signerat Kvik, med matta vita luckor och en vacker, framtagen tegelvägg samt extra djup arbetsbänk. Matplatsen invid fönstret ger plats åt 4-6 personer och den välvda väggen intill matplatsen har en extra utgång varifrån en snabbt kommer ner till gården och ut på gatan. Det härliga sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och innanför sängen återfinns en praktisk klädkammare med gott om förvaringsytor. Badrummet är även det renoverat under 2019 med golvvärme, dusch med taksil och tvättmaskin. Hela lägenheten har ny el med Renovauttag och dimmerfunktion i de flesta rum. Dessutom ger takhöjden om 3,20m en oerhört trivsam rymd! Hela bostaden andas charm och funktion och passar perfekt för två.

Brf Risken är en välskött och trivsam förening mitt i Linné, med Skanstorgets grönska strax utanför porten. Föreningen bekostar och installerar just nu säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.

Här trivs du som flyttar in till Linné för att få gångavstånd till det stora restaurangutbudet, goda kommunikationer och stadens oas Slottsskogen. Läget är ett kapitel för sig och erbjuder det bästa av två världar. Dels bor ni med lugnt läge någon minut från Slottsskogens och Botaniska Trädgårdens prunkande grönska. Runt hörnet väntar folklivet på Linnégatan med dess restauranger, caféer och shopping. Atmosfären i dessa kvarter känns internationell, med sina breda gator kantade av höga sekelskifteshus. Stadsdelen är levande och full av aktivitet, men på de fridfulla innergårdarna eller i de grönskande parkerna är kontrasten total.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Risken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Risken förvärvade fastigheten 2000 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1900, och föreningen upplåter 28 lägenheter varav 28 bostadsrätter och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomi anses vara stabil och välskött.

Genomförda renoveringar. Föreningens stora renoverings år var 1978 då rör- och elstammar byttes, nytt gårdsbjälklag, nya balkonger installerades, omputsning av fasad och omläggning av tak gjordes. 2001 skedde ommålning av tak samt trapphus, köksingångar renoverades. Målning av fönster gjordes 2002. Fuktisolering av husgrunden mot gatan gjordes 2005. Energideklaration upprättades 2008. Nya balkonger 2010 samt renovering av trapphus och portar samt fläktbyte. Under 2014 färdigställdes en helt ny innergård där föreningen höjt upp nytt bjälklag i syfte att skapa en källaryta nedtill samt en plats för planteringar, sittgrupper och lekplats. Här finns också möjlighet att parkera cykeln. Man gjorde också en inspektion av stammarna samma år och en OVK. 2015 gjordes en stor renovering av portar och fönster, tegel och putsfasad, balkonger, köksuppgångar, portgång och trapphus av Kastellgatan 12B. 2016-2017 bytte 8 medlemmar ut balkongräcken till smide och man renoverade fd cateringlokalen. 2017 byttes 3 stycken entrédörrar mot gården. 2018 gjordes en ny uppdatering av energideklarationen och fönster mot gården målades om. 2019 gjordes kompliteringsmålning av fönster mot gata och gård samt en inspektion av VA stammar. Under hösten har man genomfört injusteringar i ventilationssystemet och fått en godkänd OVK. Alla lägenheter har fått nya säkerhetsdörrar och i skrivandes stund pågår en "försköning" full restaurering av trapphusen vilket innefattar polering av stentrappor, reparation samt uppsättning av nya snickerier och lister, uppsättning av gipsstuckatur, ny armatur samt ommålning.

Man har en pågående diskussion i föreningen om man skall sälja av vindsutrymmet på ca 400 kvadratmeter. Förra året lyfte stadsbyggnadskontoret tidigare byggförbud och beviljar ombyggnad från förråd till lägenheter. Inget bygglov ligger i dagsläget och frågan måste utredas av styrelsen innan man kan presentera något för medlemmarna.

Huset står på berg.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2046.

Parkering

För folkbokförda i området gäller boendeparkering. Besök Göteborg Stads hemsida för mer information och ansökan.

TV/bredband

Bredbandsbolaget levererar både internet (fiber) och tv till fastigheten och ett obligatoriskt tillägg för detta tillkommer på avgiften om 165kr.

Gårdsplats/innergård

Ombonad innergård med plattor och trall, planteringar och en lekplats för de små.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelförvaring och tvättstuga. Till lägenheten hör ett förråd.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd.

Månadsavgift

Avgift
2 686 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 165kr/mnd tillkommer för tv, bredband och telefon.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,48%
Andel av årsavgiften är
2,42021%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
4 150 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Nej*
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
60 kvm**

* Ej hiss.

** Enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som försäkringskostnad redovisar vi endast det så kallade bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i er hemförsäkring. Utöver försäkring tillkommer hushållsel.

Byggnadssätt

Byggår
1900

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
110

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Risåsgatan 5

Risåsgatan 5,
411 22 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djupedalsgatan 6
  Pris
  4 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Skanstorget 5B
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 643 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7A
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 574 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2020-12-08

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 13b
  Utgångspris
  2 900 000 kr
  Månadsavgift
  1 620 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Olivedalsgatan 16
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 37B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 776 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm
 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!