Stor tvåa på våning 4/5 med härlig utsikt över prunkande trädgård. All charm bevarad. Hiss finns!

Linné, Göteborg

Rosengatan 3A

Budgivning pågår
Utgångspris
4 190 000 kr
Avgift
2 255 kr
Antal rum
2
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor tvåa på våning 4/5 med härlig utsikt över prunkande trädgård. All charm bevarad. Hiss finns!

Tvåa på vån 4/5, härligt ljusinsläpp genom munblåsta fönster & egen balkong. Välskött fastighet med låg avgift & internet inkluderat i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Bilder

Äntligen en välbevarad tvåa till salu på Rosengatan. Rosengatan 3A - Bjurfors
Äntligen en välbevarad tvåa till salu på Rosengatan
Med vacker balkong på våning 4/5. Rosengatan 3A - Bjurfors
Med vacker balkong på våning 4/5
Lägenheten ligger i en välskött förening med vacker, prunkande innergård. Rosengatan 3A - Bjurfors
Lägenheten ligger i en välskött förening med vacker, prunkande innergård
Här finns oräkneliga detaljer bevarade såsom skafferi, vackra spegeldörrar och plankgolv. Rosengatan 3A - Bjurfors
Här finns oräkneliga detaljer bevarade såsom skafferi, vackra spegeldörrar och plankgolv
. Rosengatan 3A - Bjurfors
Umgås på balkongen eller vid matbordet under tiden middagen puttrar färdigt. Rosengatan 3A - Bjurfors
Umgås på balkongen eller vid matbordet under tiden middagen puttrar färdigt

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns ett drömmigt boende på Linnéstadens mest attraktiva adress till salu. Rosengatan är en lugn & eftertraktad adress, en bred gata som kantas av Slottsskogens grönska. Föreningens fastighet är mycket välskött, vackra rosenrabatter på husets framsida och en prunkande trädgård med sittplatser på innergården. Högt upp i huset återfinns en stor tvåa om 66 kvadratmeter full av charm och vackra 20-tals detaljer. Breda fönsterbänkar i sten, gjutjärnsradiatorer, munblåsta fönsterglas, bevarad originalförvaring med spegeldörr och serveringsskåp. Lägenheten ligger på våning 4/5 med hiss och har en genomgående planlösning som ger ett härligt ljusinsläpp. Den egna balkongen ligger vänd mot en lummig innergård där fågelkvittret hörs hela sommarhalvåret och ackompanjerar dagens första kopp kaffe i morgonsolen. Ett stort vardagsrum bjuder in till middagar i goda vänners lag, allt till utsikt över Slottsskogens trädtoppar. Köket är bekvämt utrustat med diskmaskin och gasspis.

Föreningen har en god och välskött ekonomi vilket återspeglas i de låga avgifterna. För er som då och då har övernattande gäster finns möjlighet att hyra föreningens övernattningsrum. Till lägenheten hör dessutom två förråd; ett vindsförråd och ett källarförråd. Föreningen har även 6 garageplatser.

På Rosengatan bor ni med Linnégatans puls och dess rika restaurangliv alldeles runt hörnet. Bland de populäraste ställena i området återfinns Bönor & Bagels, Little Meats Taqueria och Linnéterrassen. På Rosengatan är det begränsad trafik och ett lugnt tempo på gatorna runtomkring. Slottsskogen och Botaniska Trädgården finns på promenadavstånd från bostaden med sina promenadstråk, grönytor och lekplatser.

Interiör

Lägenheten återfinns på våning 4/5. Ett välskött trapphus erbjuder även vädringsbalkonger som nyttjas av de boende som komplement till den egna balkongen.

Hall
Hallen har en praktisk planlösning med mycket goda förvaringsmöjligheter. Avhängning på krokar och avställning för skor. Det vackra plankgolvet som är framtaget löper genom lägenhetens alla rum, så även i hallen. Vita väggar. Ett steg vidare in i lägenheten återfinns även en rymlig klädkammare med hyllplan och möjlighet till hängande förvaring upp till tak.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och öppet och imponerar med det höga läget mot Rosengatan. Den första delen av vardagsrummet ger plats för ett skrivbord eller matbord, en bra yta för extra möblemang utefter behov. Härifrån finns enligt originalritningen en dörröppning mot badrummet, vilket möjliggör en öppning till ett gäst-wc för dig som önskar (se alternativ planskiss). Vidare in i rummet som har ett härligt ljusinsläpp och stenbänk under spröjsade fönster- helt insynsskyddat! Här blickar ni ut över Slottsskogens trädtoppar och de pampiga fastigheterna utmed Rosengatan samt maffiga kyrktorn längre bort. Plats för soffmöblemang och större matbord för många gäster. Plankgolv och vita väggar.

Inre hall
En inre hall leder vidare till kök och till sovrum. Här ligger samma fina plankgolv och väggarna är vita. Ett bevarat serveringsskåp kompletterar köksutrustningen och rymmer all tänkbar förvaring av porslin, linne och övrigt.

Kök
Lägenhetens kök är otroligt charmigt, bevarat och funktionellt. Skåp i över och underdel, vita skåpsluckor och vackert brädgolv. Här finns en gasspis, ugn, fläkt och diskmaskin. Ett bevarat skafferi bakom en vacker speglad dörr. Invid de dubbeldörrar som leder vidare ut mot balkongen möbleras med fördel upp med en matplats för flera; en frukost med utblick över balkongen eller en mysig middag tillsammans med ett par vänner.

Balkong
Välkommen ut på den högt belägna balkongen! Här blickar ni ut över innergårdens grönska, föreningens prunkande trädgård och njuter av morgonsolens strålar. Plats för balkongset, krukor och planteringar. Smidesräcken löper runt balkongen.

Sovrum
Innanför köket finner vi lägenhetens sovrum, även detta rofyllt placerat mot innergården. Här finns två garderober i original, ett stort fönster med vackra detaljer och en stenbänk undertill. Plats för en dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaring. Framtagna plankgolv och ljusa väggar.

Badrum
Väl tilltaget badrum med kaklad duschhörna, handfat, wc och spegel. Klinkers på golv och halvkaklade väggar. Här är det förberett för tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong med morgonsol.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns till lägenheten ett källarförråd ca 7 kvm och ett vindsförråd om ca 6 kvm.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 255 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv- kanaler samt internet

Ekonomi

Andel i föreningen
4,5%
Andel av årsavgiften är
4,68481%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 190 000 kr
Lägenhetsnummer
1402
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
66 kvm**

* Våningsplan 4 av 5.

** Area enligt faktisk uppmätning 180412

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Schablonberäkning för bostadsrättstillägg. Detta kan ingår i er hemförsäkring.

Byggnadssätt

Byggår
1928

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
193

Om föreningen

Namn
Brf Rosengatan n:r 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Rosengatan 3 övergick från bostadsaktiebolag till bostadsrättsförening år 2005 och är en mycket välskött och attraktiv förening. Föreningen äger fastigheten Olivedal 1:16 som är en gedigen fastighet från 1928 som präglas av stram arkitektur. Både interiört och exteriört återfinns bevarade detaljer från 1920- talet. Föreningen har 21 bostadsrätter samt ett fåtal garage som hyrs av föreningens medlemmar. Den totala ytan är 1 423 kvm varav 1 323 kvm utgör lägenhetsyta.

Föreningens fastighet är väl underhållen genom åren och de renoveringar som genomförts har utförts med varsam hand för att bevara det tidstypiska från 1920-talet. Avloppsstammarna och taket har renoverats och fönstren har genomgått en omsorgsfull renovering. Även tvättstugan har renoverats och en otroligt charmfull innergård har anlagts. Under 2008 har föreningen undersökt standarden på husets pålning och tagit beslut om att genomföra en grundbevarande åtgärd i förebyggande syfte. Föreningen gjorde 2010 en borinjektion av de befintliga pålarna. Regelbunden översyn görs av hissarna. Fastigheten energideklarerades 2009. Trappuppgångarna renoverades 2012. Föreningen har byggt balkonger in mot gården.
Föreningen följer en 10-årig underhållsplan. Kommande underhåll (ca fem års sikt) inkluderar en fasadrenovering mot Rosengatan. Entreprenör för arbetet är inte upphandlad ännu och därför vet föreningen inte om detta påverkar avgifterna.

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi vilket avspeglas i de låga månadsavgifterna. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen i föreningens egen regi.

Trappskötsel och tyngre trädgårdsskötsel är utlagd på entreprenör. Föreningen har också trivselgrupp och trädgårdsgrupp som engagerar sig ffa i rabatter och skötsel av buskar och träd.

Parkering

Föreningen har 6 garageplatser (2 dubbelgarage och 2 singelgarage). Till platserna är det separat kö. Det finns även boendeparkering att tillgå i området.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i avgiften.
Bredband via Telenor ingår i avgiften, 250mbit.

Gårdsplats/innergård

Mycket trivsam och lummig gård med sittgrupp.

Gemensamma utrymmen

Cykelställ finns på innergården under tak.
Tvättstugan återfinns finns källarplan.
Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra. i gästlägenheten finns även gratis wifi.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Rosengatan 3A

Rosengatan 3A,
413 10 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 104 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 17
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2019-06-25 17.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 4
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7 A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 404 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 37
  Utgångspris
  5 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 832 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 33
  Pris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  6 224 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  100 kvm

  Visning: 2019-06-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 72B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-26 17.00