Sekelskiftesdröm med magnifik utsikt, två balkonger och fungerande kakelugnar!

Linné, Göteborg

Skanstorget 3A

Utgångspris
6 390 000 kr
Avgift
4 770 kr
Antal rum
3,5
Boarea
94 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 28/2, KL 11:00 - 15:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 1/3, KL 16:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Sekelskiftesdröm med magnifik utsikt, två balkonger och fungerande kakelugnar!

Sekelskiftesdröm högt upp i huset med magnifik utsikt och hiss hela vägen upp! 2 st balkonger i väst- och östläge. Fungerande kakelugnar.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Skanstorget 3A!. Skanstorget 3A - Bjurfors
Välkomna till Skanstorget 3A!
Vyn från köksfönstren sträcker sig långt över stadens takåsar. Skanstorget 3A - Bjurfors
Vyn från köksfönstren sträcker sig långt över stadens takåsar
Under sommarhalvåret grönskar Skansberget. Skanstorget 3A - Bjurfors
Under sommarhalvåret grönskar Skansberget
Köket rymmer många sittande middagsgäster. Skanstorget 3A - Bjurfors
Köket rymmer många sittande middagsgäster
. Skanstorget 3A - Bjurfors
. Skanstorget 3A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning 1
Planlösning
Alternativ planlösning 2

Beskrivning

Beskrivning

På Skanstorget 3A tar ni hissen till våning 5/6 till denna välkomnande sekelskiftesdröm!

Här slås man av en vidsträckt utsikt över stadens takåsar, hamnen och Skansen Kronan. Bostaden har två balkonger varav den ena i väster med utsikt och kvällssol, samt den andra i öster med morgonsol mot den lugna innergården med vy över grönska på vår och sommar. Denna bostad har två fungerande kakelugnar, en i vardagsrummet och en i sovrummet. Tack vare bostadens höga och fria läge är den insynsskyddad i samtliga rum. Rummet som idag används som kontor kan utan problem användas som barnrum, gästrum eller walk in closet.

Den vackra byggnaden från 1907 i klassisk jugendstil skänker charm och har fina originaldetaljer med högt i tak, stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar och två mycket vackra och fungerande kakelugnar. Det höga läget och fönster i två väderstreck, tillsammans med en ypperlig planlösning, gör lägenheten både ljus och hemtrevlig.

Brf Skanstorget är en attraktiv förening med god ekonomi som erbjuder ett trivsamt boende. Den engagerade styrelsen arbetar kontinuerligt med att lyfta standarden och bevara äldre stil. Föreningen upplåter 2 hyresrätter som vid framtida försäljning skapar stora intäkter, samt flertalet lokaler i bottenplan.

Med det perfekta läget i ett populärt område är det ett stenkast till Linnégatans rika café- och restaurangutbud, pittoreska Haga med alla dess butiker, samt Vasastaden med dess historia och arkitektur längs allén som för dig till Avenyn. Längs med gatan finner du trivsamma restauranger och caféer, såsom Spanska köket, Tre Indier, Burgersson, Benne Pasta, Egg and Milk, Alvar & Ivar samt anrika biografen Capitol. Ett par minuters promenad vidare förbi landmärket Skansen Kronan för dig till Slottsskogen som bjuder på sommarsköna grönområden och öppna ytor.

Närmaste kollektivtrafik finns med bussar på Pilgatan och spårvagn från Handelshögskolan. Via framtidsplanen Västlänken når man både Landvetter och Stockholm via tåg från Hagakyrkans station.

I föreningens tvättstuga kan man tvätta och torka 8 maskiner på 2 timmar med hjälp av 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och 2 torktumlare. Det finns bokning via internet och bra med lediga tvättider. Fastigheterna har även gemensamma utrymmen i form av vindar med förråd och källare.

Interiör

Entré och hall
Vacker och unik trappuppgång i original från det förra sekelskiftet med stora spröjsade fönster, räcken i smide, trappor i sten och golv i tvåfärgad klinkers. Från markplan tar man sig upp med hissen till våningsplan 5/6. I denna underbara bostad finns många vackra detaljer så som stuckatur, mer än 3 meter takhöjd, takrosetter, höga fotlister, brädgolv i original och två fungerande kakelugnar.

Innanför ytterdörren finns gott om utrymme. I hallen ligger ett praktiskt antracitgrått stengolv och väggarna är tapetserade med en mönstrad Morristapet. Hatthyllan som är direkt till höger innanför ytterdörren är platsbyggd och smälter in bra i övrig inredning och stil. Hallen i mitten av bostaden är möblerbar, har ett praktiskt och rymligt linneskåp och binder samman rummen samtidigt som den skapar en luftig känsla.

Vardagsrum
Direkt till höger i hallen nås bostadens vardagsrum som ligger i fil med köket. Rummet bjuder in till sociala tillställningar och rymmer en större soffgrupp och ytterligare förvaringsmöbler för den som önskar. Redan här slås man direkt av den underbara utsikten som sträcker sig över stadens takåsar, ner till hamnens kranar och över vackra Skansberget. Här återfinns en av de två vackra kakelugnarna, denna i ett vitt utförande (båda är fungerande). Tack vare det höga läget kan du sitta här ostört utan insyn och trafiken nere på gatan är inget man störs av här uppe. Här är väggarna ljust målade och här är originalbrädgolvet framtaget. En vacker pardörr från 1906 skiljer vardagsrum och kök åt. Från vardagsrummet tar man sig vidare ut till bostadens balkong i västerläge.

Balkong västerläge
Här sitter man skyddat med en fantastisk utsikt för att ta ett glas i eftermiddagssolen och njuta av solnedgången. Från denna balkong kan man med fördel även följa Göteborgsvarvet eller korka upp champagnen vid tolvslaget på nyårsafton!

Kök
Rymligt och ljust kök med plats för större middagar med fantastisk utsikt genom de två stora höga fönstren. Vid middagsbjudningen sitter man på första parkett med Skansen Kronan i blickfånget! Här sitter man utan problem 8 personer runt matbordet. Det höga läget och två höga fönster gör att rummet fullkomligen badar i ljus. Köket går i ett vitt och stilrent utförande med arbetsbänk i mörkt trä och ett grått rektangulärt kakel ovan. Vitvarorna består av ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Köket har gott om arbetsytor och förvaring med över- och underskåp. Väggarna är målade i en vit nyans och på golvet ligger ett schackrutigt golv med troligen ett brädgolv under.

Sovrum
Det större sovrummet är väl tilltaget och även detta rum smyckas av en vacker kakelugn som är i bruk. Insynen är mycket begränsad tack vare det höga gårdsläget. Utanför fönstret ges en vacker vy mot grönska under sommarhalvåret. Rummet rymmer enkelt både dubbelsäng, byråer och arbetshörna. Den före detta jungfrukammaren har byggts om till ett kontor och nås via vackra pardörrar. Härifrån nås balkongen som ligger mot gården. På sommaren skiner solen harmoniskt in på morgonen och man kan beundra utsikten från sängen. Rummet innanför sovrummet som idag används som kontor kan inredas till barnrum, eller varför inte en lyxig walk in closet! Väggarna är målade i en ljus nyans och golvet har det framtagna brädgolvet i original.

Balkong österläge
Denna balkong som vetter mot innergården nås från de båda sovrummen. På våren och sommaren grönskar det vackert bland träd, buskar och syrener och man kan i morgonsolen njuta av lugnet och fåglarnas kvitter.

Andra sovrummet
Bostadens andra sovrum är även det beläget mot den fridfulla innergården. Sovrummet är ljust tack vara det höga läget och har ett högt fönsterparti. Här är väggarna målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett brädgolv. Bra förvaring bakom ett draperi.

Badrum
Badrummet är renoverat av fackmän under 2018. Här finns allt man kan önska sig, tvättmaskin, kommod, spegelskåp, wc, inbyggt badkar samt en handduksvärmare. Väggarnas kakel är i ett klassiskt vitt utförande och harmoniserar bra med den vackra carraramarmorn med underliggande golvvärme. I taket finns inbyggda och dimbara spotlights.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:28

Övriga byggnader/utrymmen

Större vindsförråd

Månadsavgift

Avgift
4 770 kr

inkl värme, vatten och grundutbudet i digital-tv. 100 kr tillkommer för 1000 mb/s fibernätverk (avgiften debiteras i samband med månadsavgiften).

Ekonomi

Andel i föreningen
2,0207%
Andel av årsavgiften är
2,01373%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 390 000 kr
Lägenhetsnummer
62
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
3,5
Boarea
94 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Övrigt
100 kr
Summa
100 kr

Kostnaden avser ett obligatoriskt tillägg om (100 kr/mån) för bredband.

Byggnadssätt

Byggår
1887-1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 12 lokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler med attraktivt läge kan medlemsavgifterna hållas låga. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband (1000 Mbit) som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har en belåningsgrad per kvm på ca 4700 kr, snittet i centrala Göteborg är ca 6000 kr/kvm. I nuläget finns beslut på att amortera 20.000kr/månad.

Under nästa år konverteras ett förrådsutrymme på över 100 kvm till kontor för att öka intäkterna för föreningen.

Under början av 2020 sänktes avgifterna med 5%.

Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick en större renovering inklusive rörstambyte 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar. Fasaderna mot gårdarna renoverades (ny puts och färg).
2017 nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang
2019 Nya energisnåla tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugorna. Trapphus har målats om.
2020 OVK

Under 2021 planerar man en del målningsarbeten och att se för framtiden vem som kommer att utföra en grundförstärkning när det blir aktuellt. Skanstorget 3 och 4 är redan grundförstärkta och gårdshuset Skanstorget 5B och 6B står på berg.

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, Linnéområdet samt Vasa och Lorensberg. På Skanstorget kan man stå dygnet runt och det är mycket sällan problem att få en plats.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

TV/bredband

I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Bredbandsbolaget samt 100 kr läggs på avgiften för 1000 Mbit internet från Ownit.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar. Det pågår ett projekt i föreningen för att utreda hur bäst nyttja dessa gårdar, samt föreningens råvindar och källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga kan bokas alla dagar i veckan och återfinns i det gårdshus som ligger mellan 4:ans och 5:ans gård. Här finns fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Boka tvättid görs enkelt genom tagg när man går in i ett av föreningens alla trapphus, eller via bokningssida på internet.

Föreningens medlemmar kan även använda återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier och övrig grov återvinning och sortering.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Skanstorget 3A

Skanstorget 3A,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 21B
  Utgångspris
  4 725 000 kr
  Månadsavgift
  4 240 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  80 kvm

  Visning: 2021-02-25 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 68B
  Pris
  4 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 193 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  7 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 389 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2021-02-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 6
  Pris
  4 390 000 kr
  Månadsavgift
  5 216 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16A
  Utgångspris
  4 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 1
  Pris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  5 430 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2021-03-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djupedalsgatan 6
  Pris
  4 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!