Omsorgsfullt renoverad sekelskiftestvåa med välbevarade detaljer

Linné, Göteborg

Skanstorget 6B

På förhand
Pris
4 300 000 kr
Avgift
2 889 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Boarea
56 kvm

Omsorgsfullt renoverad sekelskiftestvåa med välbevarade detaljer

Smakfullt renoverad sekelskiftestvåa med välbevarade detaljer såsom stuckatur, takrosett, brädgolv och kakelugn. Balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna charmiga sekelskiftespärla. Skanstorget 6B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna charmiga sekelskiftespärla
Stor balkong i härligt söderläge. Skanstorget 6B - Bjurfors
Stor balkong i härligt söderläge
Från vardagsrummet nås balkongen. Skanstorget 6B - Bjurfors
Från vardagsrummet nås balkongen
Den generösa takhöjden skapar tillsammans med det stora fönsterpartierna en rymlig känsla. Skanstorget 6B - Bjurfors
Den generösa takhöjden skapar tillsammans med det stora fönsterpartierna en rymlig känsla
En vacker kakelugn bidrar till rummets trivsamma känsla. Skanstorget 6B - Bjurfors
En vacker kakelugn bidrar till rummets trivsamma känsla
Lägenheten smyckas av sekelskiftesdetaljer såsom stuckatur, höga fotlister och brädgolv. Skanstorget 6B - Bjurfors
Lägenheten smyckas av sekelskiftesdetaljer såsom stuckatur, höga fotlister och brädgolv

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett tyst och rofyllt gårdsläge, välkomnas ni till en luftig och tilltalande sekelskiftestvåa. Ett ljust och attraktivt boende med tre pampiga rum i fil mot söder där ljuset flödar in genom generösa fönsterpartier. Lägenheten smyckas genomgående av bevarade detaljer från förra sekelskiftet, så som stuckatur, takrosett, brädgolv och kakelugn. En rymlig balkong med söderläge erbjuder plats för både sittgrupp och grill. Bostaden är renoverad med smakfulla och exklusiva materialval i såväl kök som badrum. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här erbjuds all maskinell bekvämlighet såsom diskmaskin och tvättmaskin. Brf med god och stabil ekonomi.

Interiör

På Skanstorget 6B välkomnas ni till denna trivsamma tvåa. På kort promenadavstånd nås Linnégatans rika café och restaurangutbud, pittoreska Haga med alla dess butiker och Vasagatan. Ni är även granne med Skansen Kronan och oasen Slottsskogen är bara ett par minuter bort.

Lägenheten har ett tyst och rofyllt gårdsläge och innerstadens puls känns avlägsen. Ni välkomnas ni av en rymlig hall där ni genast slås av den väl tilltagna takhöjden samt det tidstypiska brädgolvet som är genomgående för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring.

Köket är renoverat med smakfulla materialval och är ett välutrustat kök som tilltalar dig som uppskattar matlagning. Här erbjuds gott om förvaring i stilren köksinredning i vitt som nyttjar takhöjden och generösa arbetsytor på den mörka granitskivan. Köket är utrustat med en häll, fläkt, ugn, diskmaskin, kyl/frys samtliga vitvaror från Smeg. Rummet smyckas även av ett stort fönster med djup nisch samt en gjutjärnsradiator. Väggen mellan köket och vardagsrummet är nedtagen vilket skapar en social och öppen planlösning.

Vardagsrummet besitter en stor charm och utöver tidigare nämnda originaldetaljer finns här vacker stuckatur, takrosett, höga golvlister och en kakelugn. Det väl tilltagna rummet bjuder in till socialt umgänge och gör det enkelt att bjuda in både vänner och familj på mysiga middagar. Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp och bidrar tillsammans med den generösa takhöjden till en rymlig och luftig känsla. Rummet är lätt att möblera och rymmer en soffgrupp och matplats.

Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen där ni kan njuta av ett ljuvligt söderläge med plats för odling och grönska. På balkongen ryms enkelt en sittgrupp för 4–6 personer och grillplats, vår och sommartid utgör balkongen ett extra rum.

Sovrummet nås via en vacker spegeldörr och här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbler, en rejäl garderob samt skrivbordshörna om så önskas. Även detta rummet smyckas utav detaljer från förrförra seklet.

Badrummet är smakfullt renoverat med stilfullt marmorklinker och vitt kaklet på väggarna. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch med vikbara väggar samt tvättmaskin. Här finns även golvvärme.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 12 lokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler med attraktivt läge kan medlemsavgifterna hållas låga. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband (1000 Mbit) som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har en belåningsgrad per kvm på ca 4700 kr, snittet i centrala Göteborg är ca 6000 kr/kvm. I nuläget finns beslut på att amortera 20.000kr/månad.

Under nästa år konverteras ett förrådsutrymme på över 100 kvm till kontor för att öka intäkterna för föreningen.

Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick en större renovering inklusive rörstambyte 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar.
2017 nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang
2019 Nya energisnåla tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugorna

Under 2020 planerar man endel målningsarbeten och att se för framtiden vem som kommer att utföra en grundförstärkning när det blir aktuellt.

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

TV/bredband

I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Bredbandsbolaget samt 1000 Mbit internet från Ownit.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar. Det pågår ett projekt i föreningen för att utreda hur bäst nyttja dessa gårdar, samt föreningens råvindar och källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga kan bokas alla dagar i veckan och återfinns i det gårdshus som ligger mellan 4:ans och 5:ans gård. Här finns fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Boka tvättid görs enkelt genom tagg när man går in i ett av föreningens alla trapphus, eller via bokningssida på internet.

Föreningens medlemmar kan även använda återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier och övrig grov återvinning och sortering.

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 889 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,18173%
Andel av årsavgiften är
1,17752%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 300 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
56 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1887-1907

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Skanstorget 6B

Skanstorget 6B,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 20B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 003 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-06-01 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nilssonsberg 10
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 644 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,4 kvm

  Visning: 2020-06-08 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 37
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 908 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 10B
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  2 449 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Alfhemsgatan 1A
  Utgångspris
  6 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 685 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!