Charmfull sekelskiftesfyra med låg avgift på attraktiv adress

Linné, Göteborg

Sveagatan 2C

På förhand
Utgångspris
5 850 000 kr
Avgift
2 696 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Boarea
84 kvm

Charmfull sekelskiftesfyra med låg avgift på attraktiv adress

Charmfull sekelskifteslägenhet på attraktiva Sveagatan i vacker fastighet anno 1903! Låg avgift och belåningsgrad! Tvättmaskin och torktumlare finns.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Den pampiga fasaden. Sveagatan 2C - Bjurfors
Den pampiga fasaden
Varmt välkommen på visning!. Sveagatan 2C - Bjurfors
Varmt välkommen på visning!
Pampig entré. Sveagatan 2C - Bjurfors
Pampig entré
Mysig innergård. Sveagatan 2C - Bjurfors
Mysig innergård
Interiörbild. Sveagatan 2C - Bjurfors
Interiörbild. Sveagatan 2C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Sveagatan och denna vackra fastighet med pampig entré som ligger på hörnet Sveagatan/Risåsgatan, välkänd med sin nyckelhålsentré.
Bostaden är belägen två trappor upp med ljusinsläpp från öster och väster vilket skapar en ljus och luftig känsla. Solen flödar in morgon och eftermiddag. Välplanerad genomgångslägenhet på 84 kvadratmeter disponeras på 4 rum och kök. Bostaden karakteriseras av fina detaljer som takrosetter, genomgående vitmålade brädgolv, högt i tak samt djupa och stora fönster som skänker ljus till lägenheten.

Ni välkomnas in i hallen som ger dig en överskådlig blick över lägenheten. Det ena sovrummet och köket vetter ut mot den tysta innergården. På andra sidan är vardagsrummet, matsalen samt ytterligare ett sovrum beläget som har mysiga Sveagatan utanför sina fönster Rummet har en garderobsvägg som sträcker sig ända upp till taket och döljer både tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet kan fördelaktigt disponeras som sovrum och matsalen blir då vardagsrum med plats för soffa och matsalsbord. Här finns bevarade golv, kakelugn och charmiga gjutjärnselement.

Föreningen har en mycket god ekonomi och belåningsgrad på blygsamma 742 kr/kvm. Styrelsen har nyss beslutat att sänka avgiften ytterligare 18% från 1 april. Efter avgiftssänkningen kommer avgiften för bostaden att vara 2 876 inkl bredbandstillägget.

Bo i en levande stadsdel med närhet till allt city kan erbjuda. Linnégatan med dess rika restaurangutbud har du runt hörnet och grönskande Slottskogen når du på några minuters promenad. På en kort promenad tar du dig även till Vasastan och nedför backen till charmiga Haga.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kommendantsängen 3:1

Månadsavgift

Avgift
2 696 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 180kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,02%
Andel av årsavgiften är
3,67066%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 850 000 kr
Lägenhetsnummer
28
Våningsplan
3*
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
84 kvm**

* Två trappor upp

** Enl uppmätning . 82 kvm enl föreningens register

Byggnadssätt

Byggår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nyckelhålet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
3
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Nyckelhålet förvärvade fastigheten Sveagatan 2 1994. Föreningens namn syftar på välkända fastighetens ikoniska entréport. Adressen är mycket eftertraktad och föreningen lika välskött som fastigheten. Utöver de 12 vindslägenheter som nu skapas har föreningen 33 lägenheter varav 31 bostadsrätter, 2 hyreslägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Ekonomin är stabil med endast ca 1,7 miljoner i långfristiga skulder. Detta ger en belåningsgrad om blygsamma 742 kr per kvm, något som självklart avspeglas i de låga medlemsavgifterna. Föreningen äger dessutom sin egen mark. Framtiden ser ljus ut för föreningen som planerar en amortering på ca 700 000 kr och kommer då endast ha 1 miljoner kr i lån. Med nytt tak och nya fönster spås minskade värmekostnader och därmed god potential för ytterligare framtida avgiftssänkningar.

Till de gemensamma utrymmena hör cykelförråd under huset samt en tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett stort torkrum, mangel mm. Föreningens innergård är trivsam och välskött, precis som den trekantiga förträdgården. Under sommarhalvåret finns trädgårdsmöbler och grill till medlemmarnas förfogande. Innergården har även cykel- och barnvagnsparkering samt ett sophus med viss källsortering.

Bland genomförda renoveringsprojekt kan nämnas: El- och vattenstammar 1978. Balkonger 2008. Förträdgård 2009. Putsning av fasad 2008–2009. OVK 2014. Relaining av stammar i källarna 2017. Under 2021 kommer innergården att rustas upp och trapphusen få en uppfräschning.

Projektet att exploatera föreningens vindar är i full gång. Entreprenör är 4D Bygg och byggstart planeras till 2020. Byggnationen av de 12 lägenheterna beräknas ta ca 9 månader. I samband med projektet kommer taket att läggas om och alla fönster bytas ut. Nya, öppningsbara träfönster har med omsorg valts ut för att passa den vackra byggnaden och alla kommer var öppningsbara. Projektet kommer dessutom att energieffektivisera byggnaden. Läs mer på www.brfnyckelhalet.se.

Gårdsplats/innergård

På föreningens innergård finns utemöbler, cykelställ och soprum med källsortering samt växter. Det finns två grillar som kan disponeras av de boende i huset.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Sveagatan 2C

Sveagatan 2C,
41314 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djupedalsgatan 6
  Pris
  4 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7A
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 574 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 48
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  5 141 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  104 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 9
  Utgångspris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 571 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  105,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 3A
  Prisidé
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 164 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 57
  Pris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 241 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 53
  Pris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  4 241 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-11-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra Långgatan 6B
  Pris
  5 150 000 kr
  Månadsavgift
  5 331 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  107 kvm

  Visning: 2020-10-26 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!