Väldisponerad tvåa med balkong

Linné, Göteborg

Tredje Långgatan 38

På förhand
Utgångspris
2 990 000 kr
Avgift
2 975 kr
Antal rum
2
Boarea
48,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja

Väldisponerad tvåa med balkong

I attraktiva Linné ligger denna väldisponerade tvåa med balkong. Renoverade ytskikt, kök och bad. Balkong! Stabil brf.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens innergård med uteplats och grill. Tredje Långgatan 38 - Bjurfors
Föreningens innergård med uteplats och grill
Trevliga Tredje Långgatan. Tredje Långgatan 38 - Bjurfors
Trevliga Tredje Långgatan
Saluhallen Briggen med alla delikatesser ett stenkast från lägenheten. Tredje Långgatan 38 - Bjurfors
Saluhallen Briggen med alla delikatesser ett stenkast från lägenheten
Närhet till mysiga Linnégatan med dess folkvimmel. Tredje Långgatan 38 - Bjurfors
Närhet till mysiga Linnégatan med dess folkvimmel
och en kort promenad bort finner man gröna Slottsskogen!. Tredje Långgatan 38 - Bjurfors
och en kort promenad bort finner man gröna Slottsskogen!
Interiörbild. Tredje Långgatan 38 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vill man bo med ett centralt läge mitt i charmiga Linné är detta den perfekta lägenheten. Här bor man i en levande stadsdel med tillgång till ett rikligt utbud av restauranter, caféer o små boutiquer. Tre trappor upp finner ni denna väldisponerade 2:a med balkong. Lägenheten är i mycket gott skick med renoverat kök och badrum. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en trivsam känsla. Breda fönsterpartier i fil och balkong i gör att ljuset flödar in. Helkaklat badrum med dusch och förberett för tvättmaskin. Välskött Brf med stabil ekonomi.

Rumsbeskrivningar

Välkomnande hall med öppen vy in mot lägenheten. Här finns plats för förvaring och avgängning. Till vänster finns ingången till badrummet och till höger nås sovrummet. Ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Renoverat badrum med vitt kakel och grått klinker. Badrummet är inrett med handfat, duschkabin, handdukshängare och förberett för tvättmaskin.

Öppet härligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den härliga balkongen. Balkongen blir som ett extra rum med lugnt och lummigt läge. Vardagsrummet rymmer både stor soffgrupp samt matplatsmöbler. Köket ligger i öppen social planlösning och är inrett med vitt kök med mörkt snyggt kakel ovan bänkskiva.

Lugnt sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet rymmer också god förvaring i form av skjutdörrsgarderob.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Galeasen Linnéstaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
216
Antal hyresrätter
23
Antal lokaler
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Galeasen Linnéstaden förvärvade fastigheten Masthugget 5:11 år 2000. Föreningen har adress Tredje långgatan 36, 38, 40, 42, Fjärde Långgatan 17, 19, 23, 25 och Värmlandsgatan 21. Två byggnader ingår i föreningen som har totalt 210 lägenheter med bostadsrätt samt 29 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt. Belåningsgraden per kvm är 2600kr/kvm.

Inga planerade avgiftsförändringar. December 2016 och 2017 samt januari 2018 har varit avgiftsfri. Angående avgiftsfri månad är det något som föreningen tar ställning till varje år.

Förening har ekonomisk förvaltning via SBC och teknisk förvaltning via HSB. Det är en välskött och aktiv förening med god ekonomi.
Föreningen står för bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Föreningen har en mycket omfattande och informativ hemsida:
www.brfgaleasen.se

Tidigare renoveringar:
2020 Relineing
2019 Byttes förrådsdörrarna
2018 Ommålning av trapphus och byte av armaturer
2016 Belysning i trappor och korridorer
2015 Fiber har installerats
2013/2014 Gården har rustas upp och gjorts ännu trevligare med tre stycken grillplatser, buskar och blommor.
2012 Fönsterprojektet genomförs. Alla fönster byts. Underhåll av balkongplattor och fasader.
2011 Totalrenovering av porttelefonsystemet. Nyckelbrickor (taggar) införs.
2008/2009 Avfallsåtervinningen kompletteras med fraktioner för kartong och glas. Renovering av hisskorgarna: byte till nya korgdörrar och nytt dörrmaskineri; nya ytskikt, ny belysning; installation av nödtelefon.
Totalrenovering av trapphusen samt byte till säkerhetsdörrar och postboxar. Byte av lås. Ny lekplatsutrustning. Lekkonstverket "Galeasen" skrotas.
2007 För att höja standarden byts en del av tvättutrustningen ut samt utökas till tre tvättmaskiner i varje tvättstuga + två torkskåp.
Renovering av källargångarna utförs, med bla. nya ståldörrar.
2006 Särskilda avfallsfraktioner för biologiskt avfall och tidningsåtervinning.
Sopnedkasten stängs.
2005 Staket med grindar sätts upp mot Tredje Långgatan och Fjärde Långgatan.
2002/2003 Badrumsrenovering: byte av golvbrunn förutom på entréplan eller där det är bytt tidigare, läggning av klinkergolv, helkakling av väggar, samt målning av tak. Värmeinjustering.
2001 Nya spisar, spiskåpor och kyl/frys i samtliga lägenheter. Genomgång av ventilationen med installation av nya frånluftsfläktar på vinden.
2000 Byte av styrsystem för hissarna.

Kommande renoveringar
Stambyte 2028
Byte av elsystem 2028
Byte av hissar 2038

Pågående renoveringar
Underhåll yttre UH

Parkering

Föreningen har tillsammans med Brf Jakten och Brf Skonaren på Masthugget 6:18 ett garage. Ingång till garaget från Värmlandsgatan 17. En plats i garaget kostar 850 kr/mån för dygnet-runt-parkering och 650 kr/mån för dag-parkering (exkl moms). Platserna handhas av Andreassen fastighetsförvaltning som nås på 0707 78 92 75. Boendeparkering finns att tillgå. För vidare information se www.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband via fiber.

Gårdsplats/innergård

Stor innergård med grönska och bra grillmöjligheter. Gården är privat och mycket barnvänlig. För de mindre finns en trevlig lekplats.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller tvättstugor med vardera tre tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare, cykelförråd och barnvagnsförråd.

Till lägenheten hör ett källarförråd i bra storlek.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem där ett analogt grundutbud ingår i avgiften.

Ansluten till ComHem, ingår ej i avgiften.

Parkering

Föreningen har tillsammans med Brf Jakten och Brf Skonaren på Masthugget 6:18 ett garage. Ingång till garaget från Värmlandsgatan 17. En plats i garaget kostar 850 kr/mån för dygnet-runt-parkering och 640 kr/mån för dag-parkering. Platserna handhas av Andreassen fastighetsförvaltning som nås på 0707 78 92 75. Boendeparkering finns att tillgå. För vidare information se www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
2 975 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,328%
Andel av årsavgiften är
0,37872%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 990 000 kr
Lägenhetsnummer
03832
Våningsplan
3 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
48,6 kvm**

* Våningsplan 3 av 8.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
1978
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
101

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Tredje Långgatan 38

Tredje Långgatan 38,
413 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 20
  Utgångspris
  3 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-04 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 37B
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nilssonsberg 16
  Pris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 564 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,3 kvm

  Visning: 2020-09-27 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordhemsgatan 48
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  4 687 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Olivedalsgatan 7 B
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 936 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordhemsgatan 48
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 604 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  30 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!