Penthousevåning med två terrasser och braskamin

Linné, Göteborg

Västergatan 22

Utgångspris
7 475 000 kr
Avgift
4 389 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 25/2, KL 16:00 - 19:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • söndag 28/2, KL 12:30 - 15:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Penthousevåning med två terrasser och braskamin

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen upp på taket. Västergatan 22 - Bjurfors
Välkommen upp på taket
Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Västergatan 22 - Bjurfors
Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp
På terrassen ryms flera sittgrupper. Västergatan 22 - Bjurfors
På terrassen ryms flera sittgrupper
En underbar plats att vara på vår och sommar. Västergatan 22 - Bjurfors
En underbar plats att vara på vår och sommar
Slänt med värmande braskamin. Västergatan 22 - Bjurfors
Slänt med värmande braskamin
Plats för större soffa. Västergatan 22 - Bjurfors
Plats för större soffa

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en unik penthousevåning med härliga terrasser och en fin utsikt över takåsarna. Här bor ni med ett ypperligt läge där ni har innerstadens rika utbud runt knuten. Generös sällskapsdel med vardagsrum och kök i öppen planlösning, som bjuder in till matlagning och trevliga middagar med många vänner. Ett underbart rum där ljuset flödar in från stora fönsterpartier. Om vinterhalvåret kan ni njuta av braskaminens sprakande ljud och härliga värme. Interiört är vindskaraktären genomgående med generös takhöjd och infällda spotlights, golvvärme i hela bostaden ger skön komfort. Stilrent kök från HTH med hög standard, som ger gott om plats för den matlagningsintresserade. Helkaklade badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Gästtoalett som nås ifrån hallen. Tre bra sovrum med två av dem har utgång till terrasserna. Bra förvaring i klädkammaren. Hiss finns.

Linnéstaden är ett populärt och levande område som erbjuder ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och mysiga affärer. Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Haga ligger alldeles intill Linné och är ett mycket charmigt område med vacker bebyggelse och kullerstensgator. Njut av en kaffe på något av de många mysiga caféerna eller strosa runt och titta in bland det rika utbudet av små och spännande butiker. Dessutom finns det bra kommunikationer och servicen är väl utbyggd i området

Interiör

Välkomna till ett boende utöver det vanliga. En fantastisk penthousevåning som är producerad 2010, med påkostade materialval. Ett hus på taket. Två härliga takterrasser, här kan du njuta av många soltimmar.

Via hissen upp till våning 7, nås lägenhetens entré. Redan här är vindskaraktären påtaglig med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp ifrån takfönstren. Väggarna är vita och på golvet ligger en grå klinker som mynnar ut i ekparketten som är genomgående i hela bostaden. Underliggande golvvärme ger skön komfort.

I anslutning till entrén nås en gästtoalett. Helkaklat i ljusa toner. Inrett med vägghängd toalett och stilrent handfat med spegel ovan.

Från hallen nås ett av de tre sovrummen, detta passar bra som gästrum eller arbetsrum.

Hallen mynnar ut i den stora, öppna och generösa sällskapsdelen. Kök och vardagsrum har en social och öppen planlösning som inbjuder till middagstillställningar. Ljuset flödar in från stora fönsterpartier i väster. Här finns gott om plats för soffgrupp och matsalsbord för många gäster. Den generösa takhöjden ger en härlig vindskaraktär. Braskaminen har en naturlig plats i rummet, som värmer gott de kalla vinterdagar.

Från vardagsrummet nås den underbara terrassen om ca 24 kvm. Utgång både ifrån köksdelen och vardagsrumsdelen. Njut av ett soligt läge med utsikt över takåsarna. Bekväm trätrall på golvet och markiser ger en ombonad känsla. I ena delen finns ett förråd.

Modernt kök från HTH i vitt med svart stenbänkskiva. Här finns gott om förvaring i köksskåp och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen är i svart utförande. Här finns induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Inbyggd varmluftsugn och mikro i arbetshöjd. En trevlig köksö som ger goda arbetsytor och sittplatser.

Vidare via en skjutdörr till den inre hallen nås tvåa av sovrummen här finns flera garderober och bostadens stora badrum.

Det helkaklade badrummet erbjuder maximal lyx. Inrett med vägghängd toalett, tvättställ med kommod, duschhörna och tvättmaskin. Här finns en handukstork och spotlights i taket ger trivsam belysning. Här ifrån finns utgång till den ena terrassen.

Längst in i den privata delen är bostadens stora sovrum beläget. Plats för en dubbelsäng med sängbord och en byrå för den som önskar. Här finns en flera garderober som ger bra förvaring. Väggarna är vita med ett parkettgolv. Från sovrummet nås den härliga terrassen, njut av solen till morgonkaffet.

Det tredje sovrummet rymmer både säng och kontorshörna för den som önskar. Väggarna är vita och på golvet ligger ett parkettgolv. Härifrån nås en klädkammare.

Fakta

Uteplats/balkong

Två härliga terrasser, en i öster ca 8 kvm och en i väster ca 24 kvm.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem som ger medlemmar och hyresgäster 100 Mbit/s bredband och basutbud för TV.

Månadsavgift

Avgift
4 389 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-tv och bredband

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 475 000 kr
Lägenhetsnummer
2281
Våningsplan
7 av 7*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
101 kvm**

* Våningsplan 7 av 7.

** Areauppgifter enligt mätning. 95 kvm i föreningens register.

Byggnadssätt

Byggår
1975

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västergatan 16-22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
157
Antal hyresrätter
8
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Västergatan 16-22 bildades 2006. Det är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1975 och i föreningen finns det sammanlagt 157 lägenheter varav 149 med bostadsrätter, 8 hyresrätter samt 1 lokal. Föreningen säljer hyresrätterna löpande efter att de sägs upp och ger ett bra tillskott i föreningens kassa. Föreningen har nyligen sålt en av hyresrätterna. Föreningen gjorde om lokaler i bottenvåningen under 2017 till fem lägenheter som såldes för snittpriser om 76,000kr/kvm. Föreningen har amorterat ca 12 miljoner på sina lån tack vare det tillskottet i kassan under december 2017. Bostadsyta 9174 kvm. Föreningen har en gästlägenhet samt en gemensamhetslokal som medlemmarna kan hyra (ca 300 kr/natt för gästlägenheten).

Föreningens ekonomi är god och välskött. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen:
2008 Byte av balkongdörr och fönster till vita med 3-glas.
2010 Byggnation av taklägenheter. Renovering av trapphus inklusive övre och undre entré: nya golv, nya innertak, ny belysning, nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, nya hissar, ommålning, nya räcken i trapporna, nya postfack. Stamrenovering: Nya stammar till badrum och till kök samt renovering av samtliga badrum. Under 2011 har föreningen bytt alla balkongsidor, målat undersidan av alla balkonger. Föreningen har iordningställt rabatterna och området runt husen samt satt in nya entrédörrar och renoverat tvättstugorna. Föreningen följer en underhållsplan och en OVK besiktning har gjorts.
Gästlägenheten har nyligen renoverats.

2018 sänkte föreningen avgifterna.
2020 sänktes månadsavgiften med 20%.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfvastergatan.se

Parkering

Föreningen disponerar 44 garageplatser i en samfällighet och det finns flera garagemöjligheter i Linnéområdet. Till föreningens platser är det i dagsläget kö. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.
Primär förvaltning har platser på Brunnsgatan 1 och 3 samt Carl Grimbergsgatan 7-11, Robin Iholin håller i uthyrningen och nås på 031-709 10 00.
För plaster i närheten via Göteborgsstad kontakta: Kristoffer Tedenhag <kristoffer.tedenhag@fastighet.goteborg.se>
Amanda Lindström <amanda.lindstrom@fastighet.goteborg.se>

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd som nås via hissen och tvättstuga med både torktumlare och torkrum.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Västergatan 22

Västergatan 22,
413 13 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 21B
  Utgångspris
  4 725 000 kr
  Månadsavgift
  4 240 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  80 kvm

  Visning: 2021-02-25 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Skanstorget 3A
  Utgångspris
  6 390 000 kr
  Månadsavgift
  4 770 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2021-02-28 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16A
  Utgångspris
  4 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 1
  Pris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  5 430 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2021-03-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djupedalsgatan 6
  Pris
  4 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 2C
  Utgångspris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!