2:a med uteplats och låg avgift i Linné!

Linnéstaden, Göteborg

Nordostpassagen 19

På förhand
Avgift
2 363 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja

2:a med uteplats och låg avgift i Linné!

Praktisk bostad med låg månadsavgift i underbara Linné! Lummig uteplats och garage i fastigheten. Bredband och kabel-tv inkluderat i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Brf Nordostpassagen i Göteborg!. Nordostpassagen 19 - Bjurfors
Välkomna till Brf Nordostpassagen i Göteborg!
Lummig uteplats med begränsad insyn. Nordostpassagen 19 - Bjurfors
Lummig uteplats med begränsad insyn
. Nordostpassagen 19 - Bjurfors
Fantastiska Oscar Fredriks kyrka alldeles i närheten. Nordostpassagen 19 - Bjurfors
Fantastiska Oscar Fredriks kyrka alldeles i närheten
Interiörbild. Nordostpassagen 19 - Bjurfors
Knutpunkten Järntorget ger direktaccess till stadskärnan. Nordostpassagen 19 - Bjurfors
Knutpunkten Järntorget ger direktaccess till stadskärnan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett perfekt läge nära Linnégatan och Oscar Fredriks kyrka finns denna perfekt planerade bostad. Väl tilltagen uteplats med en insynsskyddad och lummig känsla. Låg månadsavgift och garage i fastigheten! Bostaden har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Praktiskt och rymligt kök med gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Helkaklat, rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Mycket goda förvaringsmöjligheter då ett stort förråd som hör till lägenheten är i nära anslutning till bostaden samt en klädkammare och inbyggd garderob innanför entrédörren.

Förening med god ekonomi, bredband och kabel-tv inkluderat i avgiften!

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen till denna härliga lägenhet i populära Brf Nordostpassagen. I underbara Linné med Slottsskogen helt nära och ett fantastiskt utbud av restauranger, caféer och butiker. Omtyckt förening med god ekonomi, låg avgift, garage och bredband inkluderat i avgiften.

Hall
I hallen finns det plats för avhängning av ytterkläder och skor samt förvaring i form av en stor klädkammare direkt till höger innanför entrédörren. På golvet finns ett grafitgrått klinkergolv som övergår i ett snyggt vitmålat golv som fortsätter ut i kök och vardagsrum. Väggarna är nytapetserade i en mönstrad tapet från Morris.

Badrum
Direkt till vänster i hallen finns badrummet. Stort helkaklat badrum med alla bekvämligheter. Väggarnas kakel är vitt och på golvet finns ett klinkergolv i en grå nyans med skön golvvärme. Badrummet är utrustat med toalett, dusch, handfat, badrumsspegel, vägghängd hylla, handdukstork med värme, tvättmaskin och torktumlare. Kort sagt allt man kan önska sig.

Kök
Efter hallen öppnar lägenheten upp sig med en välplanerad planlösning. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och ger en rymlig känsla. Här är väggarna målade i en fin grå nyans. Köket från Marbodal har mycket gott om förvaring och arbetsyta. Köksluckorna, arbetsbänken i komposit och kaklet ovan arbetsbänken harmonerar alla i en tidlös vit nyans. Dess maskinpark är i rostfri design och består av spis med ugn, fläkt, kyl, frys, vinkyl, mikro samt diskmaskin. Det finns en naturlig plats för matbord framför det stora fönsterpartiet.

Sovrum
Sovrummet är mitt emot köket. Här inne ligger en ekparkett och väggarna är ljusgrå. Här finns ett högt sittande fönster som vetter mot vardagsrummet.

Vardagsrum
I direkt anslutning till matplatsen med öppen planlösning finns vardagsrummet. Här får man enkelt plats med en större soffa och tv. Ljuset flödar in från de många fönstren och här tar man sig vidare ut till uteplatsen. Även här är väggarna målade i en grå nyans.

Uteplats
Uteplatsen känns insynsskyddad och rymmer både utemöbler samt blommor och odling.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplatsen hör ej till bostadsrätten utan hyrs ut till bostadsrättsinnehavaren till en kostnad om ca 400 kr/år (1% av prisbasbeloppet)

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Comhem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband. Ingår i avgiften.

Parkering

Totalt förfogar föreningen över ca 218 st garageplatser samt mc-parkering. Garageplatserna kostar 800 kr/mån och i dagsläget är det ingen kö till platserna. Boendeparkering finns även att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
2 363 kr

inkl värme, vatten, grundutbudet i kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,33%
Andel av årsavgiften är
0,36147%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
6003
Våningsplan
-1 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54 kvm**

* Våningsplan -1 av 6.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Lägenheten är registrerad som en 1:a

Byggnadssätt

Byggår
1969-70

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
125

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nordostpassagen i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Nordostpassagen bildades 2002 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1969-70 och består av 2 byggnader. Föreningen upplåter 212 lägenheter med bostadsrätt samt 24 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt enligt årsredovisning 2017. Hyresrätterna är en så kallad dold tillgång och kommer att upplåtas till bostadsrätt i takt med att de blir lediga.

Lägenhetsfördelningen är 57 st 1 rok, 91 st 2 rok, 61 st 3 rok, 13 st 4 rok, 9 st 5 rok och 5 st som är större än 5 rok.

Föreningen har gjort flertalet renoveringar sedan de ombildades. Exempel på detta är:
2003-2004: Installation av bredband, renovering av tvättstugor samt nya maskiner
2004-2007: Renovering av badrum
2006: Installation av utrustning för värmeåtervinning, installation för rörelsestyrd belysning, installation av styrsystem för ventilation och förstärkning av källardörr
2006-2007: Ommålning av trapphus
2007: renovering av gavlar
2007-2011: Renovering av alla hissar samt målning av källargångar
2011-2012: Rörelsestyrd belysning i källare samt anslutning av samtliga lägenheter till Com Hem där bredband o TV-grundutbud ingår i månadsavgiften
2013: Tilläggisolering på båda byggnaderna samt takrenovering
2013-2014: Balkongrenovering inkl. nya balkongfasader, fasadrenovering, tvättning, hydrofobering inkl. intersealing samt utbyte av fogar
2014-2015: Nytt nyckelsystem med taggar, ny belysning, nya entréer inkl. ytterdörrar, nya räcken, nya grillplatser, rabatter samt nya uteplatser i fasadliv
2015-2018: Relining av stammar
2017: OVK
2018: Ommålning av källargångar

Föreningens omfattande renoveringar har dessutom inneburit en mycket trevligare utemiljö.

Föreningens byggnader har renoverats och underhållits genom självfinansiering. Inga lån har tagits upp de senaste åren enligt årsredovisning 2017. Ekonomin i föreningen är mycket god med en belåningsgrad om 5 089 kr/kvm enligt årsredovisning 2018. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Några avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget.

För mer information vänligen kontakta någon i föreningens styrelse, läs senaste årsredovisningar och besök gärna föreningens hemsida: www.brfnordostpassagen.se

Parkering

Garaget under husen (med cirka 218 garageplatser) ägs av en samfällighet vilken föreningen är en del av. Platserna kostar cirka 800 kr/månad. Garageplatser med eluttag för elbilar finns.

Boendeparkering finns även att tillgå, för att se områdets sträckning och övrig information, se Göteborg stads hemsida.

TV/bredband

TV via Com Hem. Grundutbudet (analogt och cirka 12 kanaler) ingår i månadsavgiften.

Bredband via Com Hem (100/10). Detta ingår i månadsavgiften. Det finns även möjlighet till fiber via Bredbandsbolaget (100/100) men en sådan uppgradering bekostas av medlemmen själv.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har trevliga utemiljöer med växtligheter, uteplatser samt grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källaren. Denna är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Cykelförvaring finns likväl.

I föreningen finns även en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra.

Övrigt

Föreningens byggnader ligger skyddade i Linnéstaden, men på kort promenadavstånd nås matbutik, restauranger, speceriaffärer och apotek. Ett stenkast från bostaden finner du busshållplats för linje 60, som med täta turer (ibland så ofta som var 5:e minut) trafikerar området in och ut mot/från citykärnan. Även spårvagnshållplatsen Prinsgatan nås inom promenadavstånd.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordostpassagen 19

Nordostpassagen 19,
413 11 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 44
  Månadsavgift
  2 599 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!