Sekelskiftestvåa med stor västerbalkong

Lorensberg - Heden, Göteborg

Västgötagatan 7

På förhand
Utgångspris
4 390 000 kr
Avgift
3 227 kr
Antal rum
2
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Sekelskiftestvåa med stor västerbalkong

Välkomna till Västgötagatan 7 och en rymlig sekelskiftestvåa med stor balkong i soligt västerläge. Stabil Brf där fiberbredband ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljuvligt gårdsläge. Västgötagatan 7 - Bjurfors
Ljuvligt gårdsläge
. Västgötagatan 7 - Bjurfors
Interiörbild. Västgötagatan 7 - Bjurfors
Vacker fastighet anno 1888. Västgötagatan 7 - Bjurfors
Vacker fastighet anno 1888
Ljuvliga omgivningar. Västgötagatan 7 - Bjurfors
Ljuvliga omgivningar
Interiörbild. Västgötagatan 7 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Västgötagatan är en fridfull och kanske lite hemlig gata, ett vristskott från Hedens vidsträckta ytor eller en forehand från Ullevis tennisbanor. Kvarteret är inbäddat i grönska och den närmast slottsliknande tegelfastigheten tycks nästan luta sig ut över trottoaren. Den höga och formrena fasaden i nyrenässans löper i en svag båge längs gatans hela sträckning. Kvarteret heter Smaragden och huset är följaktligen en riktig sekelskiftesjuvel med sina tidstypiska utsmyckningar.

Den palatsliknande byggnaden på Västgötagatan ritades av en av stadens stora arkitekter. Johan August Westerberg var riksdagsman och är som arkitekt kanske mest känd för S:t Johanneskyrkan, Hotell Eggers och Salemkyrkan på Södermalm i Stockholm. Fastigheten på Västgötagatan stod klart 1888 och var bland de sista han ritade.

Här välkomnas ni till en rymlig tvåa där hissen tar er till tredje våningen. Solig balkong i västerläge, stort kök med plats för många middagsgäster, genomgångsläge och luftig takhöjd. Bostadsrättsföreningen är mycket stabil med mycket pengar i kassan, låg belåning på 4.349 kr/kvm samt gott skick på föreningens byggnader.

Interiör

Via tidstypisk entréport som vittnar om en svunnen tid tar ni hissen upp till husets tredje våningsplan. Väl i hallen finns det gott om utrymmen åt förvaring i garderober och hylla. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Vardagsrummet ligger till höger från hallen med höga fönsterpartier mot Västgötagatan. Helt fritt från insyn blickar ni ut över den svängda gatan och de lugna omgivningarna. Luftig takhöjd, breda fönsterbänkar, höga fönster och vackra dekorationer. I rummet får både soffgrupp och matbord plats.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som är rymligt med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ena väggen är täckt av garderober.

Köket ligger till vänster om hallen. Ett riktigt sällskapskök med access till den stora balkongen och plats för ett stort matbord. Köket renoverades 2016 och är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, integrerad ugn, micro, diskmaskin, kyl och frys. Här finns plats för stora bjudningar och mysiga frukostar. Charmigt vädringsfönster uppe i ena hörnet som påminner om det gamla kallskafferiet.

Från köket nås den stora balkongen som ligger i ett fritt läge mot föreningens lugna gård. Sydvästläget gör att solen är framme stora delar av dagen och kvällen. På innergården vilar lugnet själv och grönskan är både ljuvlig och uppskattad av de boende i huset.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och renoverades 2015. Helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger klinker med komfortvärme. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, tvättmaskin, spegelskåp, badrumsskåp samt dusch med glasdörrar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västgötagatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Västgötagatan bildades 2000 och föreningen förvärvade fastigheten Heden 21:1 år 2002. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 8 389 kvm, varav 8 346 kvm utgör bostadsyta och 43 kvm utgör lokalyta. Byggnaderna innehåller 97 lägenheter varav 94 st är upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. Föreningen hyr också ut en lokal till näringsverksamhet. Lägenhetsfördelningen är 7 st 1 rok, 43 st 2 rok, 1 st 2,5 rok, 34 st 3 rok, 3 st 3,5 rok, 8 st 4 rok samt 1 st 5 rok.

Fastigheten, ursprungligen uppförd år 1888 är innesluten av Smålandsgatan, Västgötagatan samt Bohusgatan.

Genomförda renoveringar:
2020: Fasadrenovering, fönsterbyte och nya balkonger.
2018: Förbättring av gårdsmiljön såsom grillplats, planteringar och belysning
2018: Tillgänglighetsanpassning av tvättstugan
2018: Renovering av portvalv och portar mot Smålands- och Bohusgatan
2017-18: Färdigställande av om- och tillbyggnation av 9 bostäder i Gårdshuset. För mer info om projektet: http://lokmastaren.se
2017: Dränering samt tilläggsisolering av huvudbyggnaden
2017: Ny fristående tvättstuga på innergården
2016: Ombyggnation av värmesystem på bottenvåning samt injustering av värmesystem för hela fastigheten
2015: Våtrumsbesiktningar samt filmning och spolning av avloppsstammar
2013: Stiftning av huvudbyggnaden för att kunna följa eventuella sättningar
2012: Ombyggnation av lokal till lägenheter
2010-11: Nybyggnation av balkonger mot innergården
2010-11: Installation av fibernät
2009: Balkongrenovering
2007: Renovering av ytterdörrar mot innergård
2005: Målning av trapphusen
2005: Ombyggnation av lokal till lägenheter
2003-2004: Nybyggnation av 22 st vindsvåningar
2003: Fönsterrenovering
2003: Nyinstallation av hiss
2003: Omputsning av fasad
2003: Omläggning tak
2002: Grundförstärkning, borinfiltration
1975-1980: All el byttes
1975: Rörstambyte

Försäljningen av gårdshuset inbringade stort kapital, för att kunna finansiera stora delar av fönsterbytet. Relining i huvudbyggnaden ska göras på sikt.

Föreningens ekonomi är stabil med en belåningsgrad om 4 349 kr/kvm enligt årsredovisning 2019. Normalt i Göteborgs innerstad är cirka 6 000 kr/kvm. Månadsavgifterna har hållits oförändrade de senaste fem åren och det finns inte några planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Ekonomisk förvaltning sköts via BoDin Ekonomi AB.

För mer information gällande föreningen vänligen se senaste årsredovisningar, alternativt kontakta föreningens styrelse samt besök deras hemsida: www.brfvastgotagatan.se.

Parkering

Boendeparkering finns kring fastigheten och parkeringar för besökande finns i närheten. För dig som är folkbokförd i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Motorcyklar och mopeder får parkeras på innergården så länge de inte medför olägenhet och de skall ledas in och ut genom portarna.

TV/bredband

Leverantör av kabel-TV: ComHem.
Leverantör av bredband: Bahnhof (fiberanslutning), 1000/1000 Mbit. Ingår i måndagsavgiften.

Gårdsplats/innergård

På innergården som omges av blommande rabatter hittar du uteplats med grillplats. Här finns även en uppskattad sandlåda för de minsta.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga, inrymd i huset på innergården. Tvättstugan är mycket lättillgänglig. Bokning av tvättider sker via bokningssystemets app, via hemsidan bokatvättid.se eller på den digitala bokningstavlan som finns uppsatt i tvättstugan. Tvättstugan är uppdelad i två sektioner och de bokas separat men det går även att boka samtliga maskiner vid ett tvättillfälle. Tvättstugan är totalt utrustad med fem tvättmaskiner, två torktumlare samt två stora torkskåp.

Uppställning för cyklar som används frekvent finns tillgängligt i porten på Smålandsgatan.

På innergården finns sopcontainrar i porten mot Bohusgatan. Alla sopor skall läggas i de kärl som finns.

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningen har en trevlig innergård med grillplatser. En nyproducerad tvättstuga finns på gården med flera maskiner, torktumlare och torkskåp. Till lägenheten hör ett källarförråd och i källaren finns även plats för cykelförvaring. Det finns även cykelparkering under tak innanför gårdsporten.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Bahnhof ingår i avgiften.

Parkering

Boendeparkering finns kring fastigheten och parkeringar för besökande finns i närheten.

För dig som är folkbokförd i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Motorcyklar och mopeder får parkeras på innergården så länge de inte medför olägenhet och de skall ledas in och ut genom portarna.

Månadsavgift

Avgift
3 227 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband via fiber.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,94%
Andel av årsavgiften är
0,89%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 390 000 kr
Lägenhetsnummer
1029
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
69 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1888
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Heden, Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger
 • Viktor kaffe
 • Oles döttrar

Karta

Västgötagatan 7

Västgötagatan 7,
411 39 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62