Våning 5 med öppen planlösning och balkong
Budgivning pågår
På förhand
Utgångspris
4 750 000 kr
Avgift
2 138 kr
Antal rum
2
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 600 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 600 000 krBudgivare 22020-10-0114:45
4 525 000 krBudgivare 12020-10-0114:39
4 500 000 krBudgivare 22020-10-0114:34
4 450 000 krBudgivare 12020-10-0113:41

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Våning 5 med öppen planlösning och balkong

Välkomna till Teatergatan 17. Rymlig bostad på våning fem. Stor balkong och öppen planlösning. Låg avgift i stabil Brf. Garage i huset, möjlig trea!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Teatergatan 17!. Teatergatan 17 - Bjurfors
Välkomna till Teatergatan 17!
Social planlösning, fint skick och utsökt cityläge. Teatergatan 17 - Bjurfors
Social planlösning, fint skick och utsökt cityläge
Naturlig plats för matgrupp intill fönsterpartiet. Teatergatan 17 - Bjurfors
Naturlig plats för matgrupp intill fönsterpartiet
Plats för stora bjudningar. Teatergatan 17 - Bjurfors
Plats för stora bjudningar
Bostaden är lämpad att göra om till en trea, se alternativ planlösning. Teatergatan 17 - Bjurfors
Bostaden är lämpad att göra om till en trea, se alternativ planlösning
Högt läge på populära Teatergatan. Teatergatan 17 - Bjurfors
Högt läge på populära Teatergatan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett fantastiskt läge på den första parallellgatan till Avenyn välkomnas ni till Teatergatan 17. Från markplan tas hissen upp till våning fem och denna fantastiskt fina genomgångstvåa i väl omhändertaget skick. Här erbjuds en möjlig trea där ni får en rymlig balkong mot Teatergatan, en fransk balkong mot gården samt generösa, nyligen bytta, fönsterpartier åt de båda väderstrecken vilka skänker bostaden ett vackert ljusinsläpp. Kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning.

Bostaden passar utmärkt för dig som söker ett mycket centralt läge och samtidigt vill betala en låg månadsavgift. Dessutom erbjuder bostadsrättsföreningen varmgarage i byggnaden till vilket hissen går rakt ner. Sammantaget är detta ett ypperligt kvalitetsboende alldeles i Göteborgs bultande cityhjärta.

Välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Interiör

Ta hissen upp från entréplan eller garaget till husets femte våningsplan. Rymlig hall med plats för avhängning samt förvaring av ytterkläder i stor skjutdörrsgarderob. Parkett på golvet och väggarna är vita.

Vardagsrummet ligger mot Teatergatan och rymmer både en stor soffgrupp samt matsalsdel. Det höga läget i huset gör att det blir ett behagligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås balkongen med sol fram till lunch och en trevlig utsikt. Trätrall på golvet och plats för loungegrupp.

Köket är mycket trevligt i öppen planlösning mot vardagsrummet. Välutrustat med kyl och frys i fullhöjd, gott om arbetsytor, diskmaskin, ugn och köksö med förvaring. Utmärkt kök för hemmakocken och mycket socialt för gästerna.

Mot innergården ligger sovrummet. Här är väggarna målade i en grå nyans och på golvet ligger heltäckningsmatta. Rymligt med gott om garderobsförvaring. Fransk balkong mot den lugna innergården.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är utrustat med dusch, wc, handfat med kommod samt tvättmaskin.

Välkomna på visning!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Föreningens soprum finns källaren. Markerade kärl för olika avfallsprodukter finns placerade i soprummet.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

I huset finns Telia Fiber-Lan och Com Hem för bredband. Beställning av bredband och TV-abonnemang sker till respektive leverantör.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser i gemensamhetsgarage i två plan med sammanlagt ca 120 platser. För garageplats gäller separat kö. En plats kostar ca 1 400 kr/månad.

För er som är folkbokförda i området kan även tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift
2 138 kr

I avgiften ingår värme, vatten och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,74%
Andel av årsavgiften är
0,75%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Lägenhetsnummer
1754
Våningsplan
5 av 7*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
68 kvm**

* Våningsplan 5 av 7.

** Areauppgifter enligt säljaren, förvaltaren och mätprotokoll.

Byggnadssätt

Byggår
1976

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lorensberg 1976
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Lorensberg 1976 registrerades 2002 hos Bolagsverket. Föreningen äger fastigheten Göteborg Lorensberg 58:13 med adresserna Teatergatan 17, 19, 21 och 23 samt Chalmersgatan 18, 20, 22 och 24.

Huset byggdes 1976. I föreningen finns 9 lokaler och 148 lägenheter, 14 av dessa nyttjas fortfarande som hyresrätt. Lägenhetsförteckningen är 12 st 1 rok, 85 st 2 rok, 42 st 3 rok och 9 st 4 rok.

Den totala boytan utgör 9 984 kvm och lokalytan utgör 2 915 kvm.

2010 byggdes 16 nya lägenheter på Chalmersgatan. Samma år spolades och fotograferades avloppstammarna i samtliga lägenheter och lokaler. 2013 installerades fiber. Under 2015 har det övre garaget renoverats. Laddstationer för elbilar har även installerats i garagen. Fyra hissar (Chalmersgatan 18 och 24 samt Teatergatan 19 och 21) renoverades 2015. Under 2016 byttes takfläktar ut. Föreningen håller på att avsluta en omfattande balkongrenovering. Balkongerna mot gården har sedan tidigare renoverats.

Föreningen följer en underhållsplan. Kommande underhåll är OVK för hela fastigheten samt hydrofobering (impregrenering) av fasader på innergård.

Föreningens ekonomi är stabil med flera lokaler, garageplatser och hyresrätter vilka inbringar mycket goda intäkter. När hyresrätterna sägs upp kommer dessa att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningens kassa. Detta är alltså en mycket stor dold ekonomisk tillgång. Avgifterna är betydligt lägre än snittet i Göteborgs innerstad. Föreningen amorterade miljonbelopp både under 2015 och 2016.

Föreningen följer en underhållsplan och föreningen förvaltas av Revisorsringen. Fastighetsservice och städning sköts av extern entreprenör.

Fastighetsexpedition finns på Teatergatan 15.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se senaste åresredovisningar eller besök föreningens hemsida: www.brflorensberg.se.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr

Driftkostnaderna avser hemförsäkring samt hushållsel. Driftkostnaderna kan variera.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiförbrukning per kvm och år
74

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg. Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter. Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger
 • Viktor kaffe
 • Oles döttrar

Karta

Teatergatan 17

Teatergatan 17,
411 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg - Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 17B
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 738 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg - Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 18
  Pris
  4 090 000 kr
  Månadsavgift
  2 037 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!