Välplanerad citytrea med låg avgift
På förhand
Pris
4 790 000 kr
Avgift
2 445 kr
Antal rum
3
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Välplanerad citytrea med låg avgift

Härlig genomgångstrea med bra planlösning belägen på attraktiv cityadress. Balkong, låg avgift och solid brf. Garage finns!

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Huvudbild mobiltelefon. Teatergatan 19 - Bjurfors
Teatergatan - En mysig, stensatt gågata med populära restauranger. Teatergatan 19 - Bjurfors
Teatergatan - En mysig, stensatt gågata med populära restauranger
Kungsportsavenyen rika nöjesutbud är väldigt uppskattat. Teatergatan 19 - Bjurfors
Kungsportsavenyen rika nöjesutbud är väldigt uppskattat
Knutpunkten Korsvägen binder samman stadens alla delar. Teatergatan 19 - Bjurfors
Knutpunkten Korsvägen binder samman stadens alla delar
Interiörbild. Teatergatan 19 - Bjurfors
Interiörbild. Teatergatan 19 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett oöverträffligt läge, en parallellgata till Avenyn, återfinns denna välplanerade trea. Lägenheten har genomgående spatiösa ytor och erbjuder mycket gott om förvaring i flertalet praktiska lösningar. Tack vare fönster i två vädersträck fås ett gott ljusinsläpp i detta hem! Kök och vardagsrum inrymmer stora sällskap och för den som önskar går det att få en helt öppen disposition här. Badrummet är smakfullt och utrustat med tvättmaskin. De båda sovrummen vetter mot den lugna innergården, vilket gör att ni här sover gott om natten. Lägg därtill en härlig balkong i östläge, så är allt perfekt!

Brf Lorensberg 1976 är en mycket välskött och attraktiv förening. Möjlighet till varmgarage i byggnaden.

Bostaden passar utmärkt för er som söker ett mycket centralt läge, men samtidigt vill betala ett av områdets lägre månadsavgift - Välkomna!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 58:13

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lorensberg 1976
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Lorensberg 1976 registrerades 2002 hos Bolagsverket. Föreningen äger fastigheten Göteborg Lorensberg 58:13 med adresserna Teatergatan 17, 19, 21 och 23 samt Chalmersgatan 18, 20, 22 och 24.

Fastigheten bebyggdes 1976. I föreningen finns 9 lokaler och 148 lägenheter, 12 av dessa nyttjas fortfarande som hyresrätt (enligt årsredovisning 2018). Lägenhetsförteckningen är 12 st 1 rok, 85 st 2 rok, 42 st 3 rok och 9 st 4 rok.

Den totala boytan utgör 9 984 kvm och lokalytan utgör 2 915 kvm.

2010 byggdes 16 nya lägenheter på Chalmersgatan. Samma år spolades och fotograferades avloppsstammarna i samtliga bostäder och lokaler. 2013 installerades fiber. 2014 renoverades två hissar (Chalmersgatan 22 och Teatergatan 17). Under 2015 har det övre garaget renoverats. Fyra hissar (Chalmersgatan 18 och 24 samt Teatergatan 19 och 21) renoverades samma år. Under 2016 byttes takfläktar ut. Balkongerna mot Chalmersgatan och Teatergatan renoverades 2017. Samma år gjordes OVK samt hydrofobering (impregrenering) av fasader på Chalmersgatan samt Teatergatan. Detta gjordes även av fasader på innergården. 2018 åtgärdades fel och brister från OVK. Föreningen har just bytt fönster och balkongdörrar på Chalmersgatan, arbetet kring detta pågår ännu på Teatergatan. Renovering beräknas vara klar innan jul 2019. Termostaterna är nya.

Föreningen följer en underhållsplan. Inom det närmsta ska gemensamma utrymmen få ett elektroniskt låssystem. Stammarna som fotograferades för några år sedan bedömdes då vara i gott skick och därav finns inget underhåll kring detta planerat inom det närmsta.

Föreningens ekonomi är stabil med flera lokaler, garageplatser och hyresrätter vilka inbringar mycket goda intäkter. När hyresrätterna sägs upp kommer dessa att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningens kassa. Detta är alltså en mycket stor dold ekonomisk tillgång. Avgifterna är även betydligt lägre än snittet i Göteborgs innerstad och det finns i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar (2019-10-11). Föreningen har nyligen omförhandlat ett stort lån om cirka 50 miljoner, från en ränta över 2 % till under 1 %. De ska även omförhandla ett annat stort lån under år 2020.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen. Fastighetsservice och städning sköts av extern entreprenör.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se senaste årsredovisningar samt besök föreningens hemsida: www.brflorensberg.se.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser i gemensamhetsgarage i två plan med sammanlagt cirka 120 platser. För garageplats gäller separat kö. En plats kostar 1 500 kr/månad.

För dig som är folkbokförd på adressen kan även tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

I byggnaden finns Telia Fiber-Lan och Com Hem. Beställning av bredband och TV-abonnemang sker till respektive leverantör.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns. Likaså cykelförvaring.

Föreningens soprum finns källaren. Markerade kärl för olika avfallsprodukter finns placerade i soprummet.

Uteplats/balkong

En härlig balkong i österläge. Vetter mot Teatergatan.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd om cirka 10 kvm disponeras.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser i gemensamhetsgarage i två plan med sammanlagt cirka 120 platser. För garageplats gäller separat kö. En plats kostar 1 500 kr/månad.

För dig som är folkbokförd på adressen kan även tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 445 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,85%
Andel av årsavgiften är
0,83%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 790 000 kr
Lägenhetsnummer
1932
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
79 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning

Byggnadssätt

Byggår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg. Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter. Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Teatergatan 19

Teatergatan 19,
411 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg - Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 18
  Pris
  4 090 000 kr
  Månadsavgift
  2 037 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!