Vindsvåning med ikonisk utsikt i stabil Brf

Lorensberg, Göteborg

Carlandersplatsen 6

På förhand
Pris
5 500 000 kr
Avgift
4 812 kr
Antal rum
3
Boarea
91 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Vindsvåning med ikonisk utsikt i stabil Brf

Välkomna till representativa Carlandersplatsen 6 och denna kompromisslösa vindsvåning med fantastisk utsikt. Stabil Brf i pampigt tjugotalshus.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Carlandersplatsen 6!. Carlandersplatsen 6 - Bjurfors
Välkomna till Carlandersplatsen 6!
Smakfull vindstrea med hänförande utsikt. Carlandersplatsen 6 - Bjurfors
Smakfull vindstrea med hänförande utsikt
Blicka ut över Göteborgs ikoniska skyline från middagsbordet. Carlandersplatsen 6 - Bjurfors
Blicka ut över Göteborgs ikoniska skyline från middagsbordet
Pampig entré och trapphus med gjutjärnselement, stuckatur och väggmålningar i original sedan 1929. Carlandersplatsen 6 - Bjurfors
Pampig entré och trapphus med gjutjärnselement, stuckatur och väggmålningar i original sedan 1929
Rymligt och fantastiskt ljusflöde. Carlandersplatsen 6 - Bjurfors
Rymligt och fantastiskt ljusflöde
Bekvämt gångavstånd till händelsernas centrum. Carlandersplatsen 6 - Bjurfors
Bekvämt gångavstånd till händelsernas centrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

När ni bildgooglar Göteborg finns det några återkommande fotografier som kommer fram och ofta föreställer dessa siluetten över Liseberg och Gothia Towers. Nu är detta fotografi en potentiell utsikt från matsalsbordet och sovrumsfönstret. Högst upp i det pampiga tjugotalshuset välkomnas ni till en fantastisk vindsvåning med otroliga fönsterpartier som vetter ut mot den ikoniska stadsutsikten. Bostaden är disponerad med två sovrum, en sällskapsdel med vardagsrum och matsal samt ett rymligt kök med plats för köksbord. Gårdshissen går från markplan upp till lägenheten och känslan här uppe är mycket privat och ostörd.

De höga tegelpalatsen sträcker sig över det fridfulla Lorensberg. Stadsdelen fick sin första bebyggelse under 1700-talets andra hälft men byggdes på allvar ut mellan åren 1910-1935. Intill den Carlanderska parken blir stadsdelen extra grönskande och pittoresk. Här på Carlandersplatsen reser sig den imponerande tegelfastigheten med sina sju våningar ut mot grönskan. Huset ritades av den välkände arkitekten Erik Holmdal som gett huset ett dekorativt yttre och representativt inre. Här bor ni i en stabil Brf med låg belåning på 4.745 kr/kvm och bredband inkluderat i avgiften. Dessutom har föreningen fyra stycken garageplatser och ytterligare åtta stycken parkeringsplatser.

Välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Carlandersplatsen 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Huset på Carlandersplatsen 6 i Lorensberg byggdes 1928 i tjugotalsklassicistisk stil enligt ritningar av arkitekt Erik Holmdal. Liksom lägenheten är huset i gott skick och föreningen, som bildades 2005, har en stabil ekonomi där belåningsgraden ligger under snittet för Göteborg. Föreningen hyr ut fyra garageplatser och åtta parkeringsplatser enligt ett separat kösystem. I anslutning till huset finns också fina gräsmattor, och alldeles runt hörnet bjuder Carlanderska parken in till spontana picknickar. Husets källare inrymmer en välutrustad tvättstuga där det inte brukar vara något problem att hitta en ledig tid som passar.

Fastigheten är väl omhändertagen och alla de stora renoveringarna är utförda. VA- och elstammar är relinade 2010-2011. Fönstren är renoverade samt hissarnas drivsystem har bytts ut. Tak, fasader och balkonger renoverades 2007. Eldstäder är i nuläget inte provtryckta varför eldningsförbud råder. Dock planerar föreningen att relina rökgångarna framöver, så att de 11 lägenheter som har öppen spis, ska kunna använda dessa. Föreningens ekonomi är stabil och lånen per kvadratmeter bostadsrättsyta är lägre än snittet för Göteborg. Lån/kvm uppgick år 2018 till 4 745. Det finns inga avgiftshöjningar inplanerade.

Föreningen förvaltas av SBC.

För mer information vänligen se föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i föreningens styrelse.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
2001-2002: Elstambyte
2007: Renovering av balkonger, omläggning av tak, omputsning av fasad.
2008-2012: Renovering av gårdsmur.
2010-2011: Relining av rörstammar.
2011-2013: Översyn fönster.
2013: Översyn hiss.
2015-2017: Brandöversyn, underhåll av kall- och varmvattenstammar.
2017: Ventilationssystemet och öppna spisar.
2019: Kodat passagesystem, förbättring av brandskydd.

Planerat underhåll:
Man följer en underhållsplan där översyn på passagesystem, ventilationssystem, brandskydd, öppna spisar, VVS-system och fönstren ska genomföras inom de närmsta åren. Renovering av gårdsmuren planeras 2019-2020.

Parkering

4 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kö.
8 parkeringsplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Kabel-TV ingår i avgiften.

Bredband ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 812 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,459%
Andel av årsavgiften är
5,44637%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
5 500 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
91 kvm*
Vindsvåning
Ja

* Areauppgifter enligt förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1929

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Carlandersplatsen 6

Carlandersplatsen 6,
412 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Kungsportsavenyen 41
  Utgångspris
  7 850 000 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2020-05-26 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Teatergatan 19
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 936 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Teatergatan 19
  Pris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 445 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Cederbourgsgatan 7
  Utgångspris
  5 490 000 kr
  Månadsavgift
  4 852 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Engelbrektsgatan 51
  Utgångspris
  8 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 968 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Adress
  Kungsportsavenyen 27
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 330 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm