Tiotalssalonger

Lorensberg, Göteborg

Johannebergsgatan 28

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
9 900 000 kr
Avgift
8 250 kr
Antal rum
6
Boarea
235 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tiotalssalonger

Bjurfors Exklusiv presenterar en sällsynt elegant 10-talsvåning om 235 kvm, ensam på våningsplanet och med förträffliga möjligheter.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 63
  Telefon: 031-761 79 37

Bilder

Bjurfors Exklusiv presenterar en sällsynt elegant 10-talsvåning om 235 kvm. Johannebergsgatan 28 - Bjurfors
Bjurfors Exklusiv presenterar en sällsynt elegant 10-talsvåning om 235 kvm
Salongerna riktigt skiner av dagsljus och 10-talets rena arkitekturlinjer. Johannebergsgatan 28 - Bjurfors
Salongerna riktigt skiner av dagsljus och 10-talets rena arkitekturlinjer
Biblioteket är en saga i sig med platsbyggda bokhyllor av mörkt exklusivt träslag. Johannebergsgatan 28 - Bjurfors
Biblioteket är en saga i sig med platsbyggda bokhyllor av mörkt exklusivt träslag
Planlösningen med dess vackra originaldetaljer påminner om svunna tider. Johannebergsgatan 28 - Bjurfors
Planlösningen med dess vackra originaldetaljer påminner om svunna tider
Den klassiska matsalen inbjuder till såväl stora kalas som intima familjemiddagar. Johannebergsgatan 28 - Bjurfors
Den klassiska matsalen inbjuder till såväl stora kalas som intima familjemiddagar
Trots det centrala läget är gatan kantad av grönska. Johannebergsgatan 28 - Bjurfors
Trots det centrala läget är gatan kantad av grönska

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Johannebergsgatan i Lorensberg är en lika hemlig som charmig återvändsgata, mitt i storstadsstormens lugna öga. Här bor du strategiskt; bara någon minut ifrån Götaplatsen och ungefär lika långt till storstadspulsen på Korsvägen och Evenemangsstråket. Trots det centrala läget är gatan kantad av grönska och omfamnad av Lorensbergs fridfulla småstadslugn. Näckrosdammens pittoreska parkmiljö ligger alldeles nära. Mitt på Johannebergsgatans sluttande sträckning reser sig tiotalshuset med sin pampiga och tidstrogna tegelfasad. Fastigheten byggdes 1916 på det som redan då var en av stadens förnämsta adresser.

Den stora våningen om 235 kvm fördelat på sex rum är belägen ensam på våningsplanet. Våningen ligger i fritt grönskade läge, helt utan insyn från gatan. Miljön präglas av tiotalets ljusa och lätta atmosfär i de klassiska salongerna med vidsträckta ekparketter och ett nästan överdådigt inflöde av dagsljus genom de fem ljuskällorna. Planlösningen dånar av våningskänsla och stoltserar bland annat med tre välplanerade sovrum, två balkonger, likaså två franska balkonger, två eldstäder, stort kök, separat tvättavdelning, gästwc samt två sobra badrum – ett ligger en suite med master bedroom – det andra erbjuder bastumöjlighet.

Våningen har varit i familjens ägo sedan 1982 och det har inte gjorts några stora renoveringar under familjens innehav. Här finns därför förträffliga möjligheter att skapa en majestätisk våning helt efter tycke och smak. En omfattande totalrenovering krävs.

*Ägandeformen är aktier i Johanneberg Aktiebolag som är ett privatbostadsföretag. Kontakta ansvarig mäklare för detaljerad info om ägandeformen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 23:7

Om föreningen

Namn
Aktiebolaget Johanneberg
Organisationsform/typ
Bostadsaktiebolag
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Aktiebolaget Johanneberg, org. nr 556022-6119, är ett aktiebolag som ägs av 8 aktieägare/familjer som genom sitt aktieinnehav har nyttjanderätten till en viss bostad i AB Johannebergs fastighet. Aktiebolaget äger fastigheten Lorensberg 23:7 och totalt finns 66 aktier i aktiebolaget.

Under 2013 renoverades tak och balkonger. Samma år putsades fasaden mot innergården och samtliga fönster målades utvändigt. Stambyte skedde under 80-talet men stammarna renoverades även under 2000. Hissen renoverades 1995. Samtliga ytterdörrar är bytta efter att brandskyddet setts över.

Styrelsen har upprättat en underhållsplan och planerar att anlita löpande fastighetsförvaltning.

I dagsläget är inga avgiftshöjningar beslutade. Enligt årsredovisning 2018 uppgår de långfristiga skulderna enbart till cirka 4 000 000 kr.

Oinredd vind finns vilken utgör en dold ekonomisk tillgång.

Styrelsen utreder vad en ombildning från bostadsaktiebolag till bostadsrättsförening skulle innebära för aktieägarna, och om utredningen visar på fördelar kommer aktiebolaget att vilja se över möjligheten att ändra organisationsformen till bostadsrättsförening. Denna utredningen är nyligen påbörjad (2019-03-04).

För mer information vänligen se senaste årsredovisningar samt kontakta aktiebolagets styrelse.

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabel-TV. Leverantör: Com Hem.

Ansluten till bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård finns.

Gemensamma utrymmen

Cyklar kan placeras på innergården.

Gemensam tvättstuga finns ej.

Uteplats/balkong

2 balkonger (läge nordost) samt 2 franska balkonger (läge sydväst).

Övriga byggnader/utrymmen

Till våningen disponeras i dagsläget två vindsförråd (cirka 6 kvm och cirka 7 kvm) samt ett källarförråd (cirka 10 kvm).

Detta kan komma att ändras.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 250 kr

I månadshyran till aktiebolaget ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
9 900 000 kr
Lägenhetsnummer
Aktienummer 25 - 36
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
235 kvm*
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgift enligt uppmätning 2019-05-16.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
395 kr
Summa
395 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera.

Byggnadssätt

Byggår
1916

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Johannebergsgatan 28

Johannebergsgatan 28,
412 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 63
  Telefon: 031-761 79 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Wadmansgatan 4 A
  Utgångspris
  8 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 320 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  157,6 kvm

  Visning: 2019-06-17 18.30 Boka här