Avenyvåning med 0-avgift

Lorensberg, Göteborg

Kungsportsavenyen 41

Exklusiv
Utgångspris
7 850 000 kr
Antal rum
3,5
Boarea
94 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Avenyvåning med 0-avgift

Bjurfors Exklusiv presenterar en sällsynt formren våning med två balkonger och en eldningsbar öppen spis – på Avenyn vid Götaplatsen.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högt upp på Avenyn, mittemot legendariska hotell Park Avenue, ligger denna våning om 94 kvm. Hur centralt en bostad ligger i Göteborg brukar normalt mätas just hit. Därför behöver kanske inte läget någon djupare förklaring. Nedanför våningens stora fönsterparti ser du sommarkvällens kontinentala folkliv längs de djupa trottoarerna. Och bortom den grönskande allén med bohuslindar rullar den pampiga paradgatan upp till Götaplatsen. En gata helt i klass med Europas stora huvudstäder och utan motstycke i Sverige. Att trottoarerna är så breda beror på att sekelskiftesbyggnaderna längre ner hade djupa förträdgårdar. Det som gör läget så speciellt är ändå inte det brusande citylivet. Bokstavligen runt hörnet, efter några hundra meters promenad, väntar den totala kontrasten; med fågelsång och tyst grönska vid Näckrosdammen. Lika nära är det om du joggar över Avenyn och viker in på Hedens enorma ytor och spår. Innanför våningens glasparti mot gatan öppnar sig fantastiska sällskapsytor med rena arkitekturlinjer. Med fönstret på glänt en sommarkväll tränger den kontinentala atmosfären in. En höstkväll sprakar brasan i den öppna marmorspisen – i tystnaden bakom matsalens vackra vikdörrar är det nästan omöjligt att förstå att du bor mitt i allt. Ännu mer harmoniskt är ett av sovrummen i fil in mot gården. Här finns även en av våningens två balkonger i soligt sydvästläge. Ekparketterna sveper vidare in i en hall som förbinder till ytterligare sovrum, sobert badrum, wc och det spektakulära köket. Det går i en tidlös retrostil helt i linje med rena ideal. Kökets vackra parkettgolv följs upp av formren inredning, vitvaror från Smeg och har inslag av ädelträ. Dörren ut till köksbalkongen – inramad av tegel och glas – kan stå på vid gavel ut mot sommarnatten. Våningens interiör är inramad av välbevarade originaldetaljer som dörrar, snickerier, beslag, fönsterbänkar mm. Den stabila bostadsrättsföreningen är obelånad och goda möjligheter till privat parkering (enbart en i kö) löser förhoppningsvis snabbt problemet i dessa levande kvarter.

Interiör

Husets pampiga trapphall slår an byggnadens ljusa och organiska formspråk. Stengolv och höga glaspartier inramas av väggmålningar och detaljer från tiden.

En stavparkett sträcker ut i våningens hall med säkerhetsdörr. Det är högt i tak och rena linjer bryts av med de klassiskt sparsmakade gabondörrarna. I början av hallen finns två originalgarderober och en smakfull wc med helkaklade väggar. Inredningen består av wc samt handfatskommod. Följ hallen bort mot sällskapsytorna.

En vacker ekparkett i holländsk läggning löper från matsalsdelen och in i det stora vardagsrummet i halvöppen planlösning. Arkitekturen är blond och ren med sparsmakade detaljer. Kortväggen är i princip ett enda brett fönsterparti där lindarnas skira grönska på paradgatan anas. I ena hörnet står en låg, formren öppen spis i marmor – proportionerna är perfekta. Atmosfären när brasan sprakar på höstkvällarna är mycket svårslagen.

Ett brett och unikt originalvikdörrsparti i ek och småspröjsat råglas upp mot tak bidrar med karaktär. När det stängs av, mot vardagsrummets öppna ytor, skapas en intim och trivsam matsalsmiljö med plats för flera sittande gäster runt bordet.

I fil med sällskapsytorna ligger ett av sovrummen. Ett nyare golv löper fram till fönsterpartiet mot innergården. Rummet är harmoniskt med sparsmakade detaljer som fönsterbänk av sten, gjutjärnsradiator och den djupa fönsternischen.

Från sovrummet kommer du ut på en solig sydvästbalkong mot gårdens lugna läge.

Tillbaka i hallen ligger våningens sobra badrum med vitt helkakel på väggar, svart klinker på golv samt badkar och handfatskommod. Den moderna designen går helt i linje med byggårets formspråk.

Ett mycket vackert parkettgolv med holländsk läggning i flera nyanser löper från den inre hallen med originalskåp och in i det spektakulära köket. Ett stort fönster kastar ljus över en minimalistisk vit inredning med inslag av ädelträ, läder och mosaik. Vitvarorna från Smeg tillåts ta plats med sin tidlöst moderna retrodesign. Ett platsbyggt bord i ädelträ och stål, med organiska formspråk, skapar atmosfär med drag av amerikansk 30-talsbar. Intrycket är lika stilrent som lekfullt. I slutet av kökets vinkel leder en dörr ut till en stor gemensam balkong inramad av tegel och glas.

Vidare öppnar sig ytterligare ett sov- eller arbetsrum med plats för dubbelsäng, med fönster mot innergården. Här finns originalskåp samt två nyare garderober. Läget är mycket lugnt.

Sammantaget är detta en sällsynt formren 1930-talsvåning på ett av stadens i särklass bästa lägen.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

LORENSBERG 6:2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Poseidon 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades 1995-01-09. Föreningen äger fastigheten LORENSBERG 6:2 i Göteborgs kommun, med adress Kungsportsavenyen 41.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Fastigheten bebyggdes 1934 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är 3 st 1 rok, 4 st 2 rok, 9 st 3 rok, 1 st 4 rok samt 1 st 5 rok.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet i årsredovisning 2018: 1 658 kvm, varav 1 326 kvm utgör lägenhetsyta och 332 kvm utgör lokalyta.

Exempel på utfört arbete/underhåll:
2018-2019 - Ventilationskontroll
2018 - Sotning
2018 - Ommålning, mot gatan, av fönsterbleck, fönsterkarmar samt fogning vb
2018 - Tätning rökkanaler
2018 - Energideklaration
2017 - Renovering av gymlokal
2017 - Fuktmätning vind innertak
2017 - Uppdatering av underhållsplan
2017 - Uppdatering av Tag-system för allmänna dörrar
2017 - Uppfräschning av gården
2016 - Översyn värmeledningar
2015 - Översyn av fogar på fasad mot gata
2015 - Byte av lås
2014 - Besiktning av balkonger
2014 - Byte av elhuvudcentral i källare
2014 - Installation av brandvarnare i trapphus samt gemensamhetsutrymmen
2014 - Installation av branddörrar i tvättstugan
2013 - Renovering av förrådsutrymme på vinden
2013 - Omläggning av tak (ny underlagspapp, nymontage av läkt, ny taksäkerhet och ny plåt)
2013 - Renovering av radiatorsystem
2012-2013 - Montage av kolfilter i köksfläktar
2012 - Installering av ny tvättmaskin och ny torktumlare i tvättstugan
2011-2012 - Nya lägenhetsdörrar
2011 - Renovering av källare
2006 - Fönsterrenovering
2004 - Ommålning av trapphus
2003-2004 - Renovering av fönsterbågar och balkonger/gårdssidan
1990-2002 - Elstambyte (fyra lägenheter)
2000 - Nyinstallation hiss
2000 - Inglasning av köksbalkonger
1996-1997 - Byte av avloppsstammar
1987 - Renovering av balkonger
1978-1983 - Rörstambyte (kallvatten)

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Månadsavgifterna för bostadsrättsmedlemmarna är 0 kr och några avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget (2020-05-26). Lokalhyresgästerna genererar goda intäkter för föreningen. Föreningen är även obelånad.

För mer information om föreningen vänligen läs senaste årsredovisningar samt kontakta föreningens styrelse.

Parkering

Föreningen har sex parkeringsplatser på innergården. En p-plats kostar cirka 1200 kr/månaden. En plats är ledig i dagsläget (2020-05-26).

För dig som är folkbokförd i området kan tillstånd om boendeparkering även ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

Säljaren har TV samt bredband via Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en innergård med en trevlig uteplats att samlas på.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns på vinden. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt en elektrisk mangel.

Cykelförråd finns och nås via innergården.

Föreningen erbjuder även ett mindre gym vilket nås från innergården.

Uteplats/balkong

Balkong 1: Läge sydväst, mot innergården.
Balkong 2 (inglasad samt delad med grannbostaden): Läge sydväst, mot innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd disponeras; ett i källaren (cirka 12 kvm) och ett på vinden (cirka 6 kvm).

Månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,4548%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 850 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3,5
Boarea
94 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgift enligt mätning 2019-04-26. Enligt lägenhetsförteckning är boarean 92 kvm.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
58 kr
Summa
58 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera.

Kostnad för hushållsel efter egen förbrukning tillkommer.

Byggnadssätt

Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
137

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Kungsportsavenyen 41

Kungsportsavenyen 41,
411 36 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Teatergatan 19
  Pris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 445 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Cederbourgsgatan 7
  Utgångspris
  5 490 000 kr
  Månadsavgift
  4 852 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carlandersplatsen 6
  Pris
  5 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 812 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Engelbrektsgatan 51
  Utgångspris
  8 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 968 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!