Citytrea med generös balkong!

Lorensberg, Göteborg

Sten Sturegatan 17

Utgångspris
4 650 000 kr
Avgift
3 881 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 2/12, KL 17:30 - 18:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Citytrea med generös balkong!

På Sten Sturegatan bor du med omedelbar närhet till allt vad stadslivet har att erbjuda. Välskött fastighet signerad 1922. Tidsenligt och välplanerat!

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Favoritplatsen!. Sten Sturegatan 17 - Bjurfors
Favoritplatsen!
Balkongen är rymlig och placerad in mot gården i ett härligt västerläge. Sten Sturegatan 17 - Bjurfors
Balkongen är rymlig och placerad in mot gården i ett härligt västerläge
Varmt välkomna till en bostad med det bästa av två världar, här samsas modernitet med 20-tals charm. Sten Sturegatan 17 - Bjurfors
Varmt välkomna till en bostad med det bästa av två världar, här samsas modernitet med 20-tals charm
Takhöjden är slående och det stora fönsterpartiet i djup nisch skapar karaktär i rummet. Sten Sturegatan 17 - Bjurfors
Takhöjden är slående och det stora fönsterpartiet i djup nisch skapar karaktär i rummet
Interiörbild. Sten Sturegatan 17 - Bjurfors

En härlig rymd tillsammans med en mysig och ombonad känsla. För att inte nämna den dekorativa kakelugnen som är ett smycke i sig.

Interiörbild. Sten Sturegatan 17 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Lorensberg, så centralt ni kan komma återfinns denna fina trea om 76 väldisponerade kvadratmeter. Här bor ni i ett svårslaget läge med stadspulsen alldeles utanför porten. Notera att hiss utan trappsteg in från gatuplan finns här.

Varmt välkomna till en bostad med det bästa av två världar, här samsas modernitet med 20-tals charm på ett ypperligt vis. Omsorgsfullt renoverad. Den generösa takhöjden och de höga fönsterpartierna med djupa nischer skapar rymd och karaktär till detta hem. Badrummet är i väldigt fint skick, likaså köket. Vardagsrummet bjuder in till sociala sammankomster tack vare dess väl tilltagna yta och de två sovrummen är i god storlek och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Den ovanligt stora balkongen vetter i ett solfyllt västerläge, in mot gården. Här är lugnet och tystnaden påtaglig! Att ni bor mitt i stadens puls är svårt att förstå.

I Brf Sten Sturegatan är det gott grannskap, fastigheten är välskött och ekonomin god. På innergården finns utemöbler och grill att tillgå. I huset finns två mycket pittoreska italienska restauranger och runt hörnet ligger både Barrique Wine Bar och Berzelius Bar och Matsal.

Sten Sturegatan ligger mitt i Göteborgs evengemangsstråk. Från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet kan ni blicka ut mot Scandinavium och Gothia Towers. Göteborgs paradgata Avenyn med all dess utbud av restauranger, butiker och uteställen nås inom en kort promenad bort. Följer ni Vasagatans stråk når ni gemytliga Haga och även omtyckta Linné med lätthet. Avkopplande grönska, som gjort för promenader och picknickstunder, finner ni i Trädgårdsföreningen eller nere vid Kungsparken och kanalen. Även Näckrosdammen finns nära tillhands. Bra kommunikationer är en självklarhet när ni bor såhär centralt.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

När ni kliver in i entrén lämnar du stadens puls med dess omedelbara utbud av restauranger, caféer och butiker och istället möter ni ett lugn som ni förmodligen inte förväntade er. Ta hissen eller trapporna upp en våning och kliv in i denna mycket tilltalande lägenhet. Hallen välkomnar er och erbjuder förvaringsmöjligheter direkt till vänster.

Från hallen nås vardagsrummet, fritt att möblera upp efter tycke och smak. Rummet är naturligt disponerat med större mat- och soffgrupp - perfekt för bjudningar stora som små. Takhöjden är slående och det stora fönsterpartiet i djup nisch skapar karaktär i rummet! En härlig rymd tillsammans med en mysig och ombonad känsla. För att inte nämna den dekorativa kakelugnen som är ett smycke i sig.

Intill vardagsrummet är sovrummet placerat. Generöst till sin storlek och inrymmer dubbelsängen med tillhörande möblemang med enkelhet. Flertalet garderober ger all önskvärd förvaring. För er som önskar ytterligare plats för möblemang återfinns plats även för det.

Köket är väl genomtänkt och nyligen renoverat i tidsenlig stil. Goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter i både under- och överskåp - de bästa förutsättningarna för goda middagar! Den maskinella utrustningen består av spishäll och fläkt, ugn, kyl och frys samt diskmaskin.

Genom de charmfulla pardörrarna tar ni er vidare till bostadens andra sovrum. Ett rum som med fördel kan nyttjas som kontor, gäst- eller barnrum. Härifrån når ni den ovanligt stora balkongen som är mycket uppskattad! Den lugna placeringen in mot gården och västerläget gör detta till den självklara favoritplatsen.

Badrummet är helkaklat och mycket stilfullt. Utrustningen består av wc, handfat med kommod samt badkar med dusch. Golvvärme är installerat för extra komfort.

Kontinuerligt underhåll av lägenheten:
2017 målades tak och väggar i vardagsrum, stora sovrummet samt i det lilla sovrummet (och tapetserades). Detta år köptes även ny kyl och frys (Elektrolux). 2018 renoverades köket med nya skåpsluckor, bänkskiva (Quartz kompositsten), kakel, spishäll och fläkt. Nya överskåp monterades för att få ytterligare förvaringsmöjligheter och alla väggar målades om. 2019 installerades en ny diskmaskin (Bosch). 2020 lades nytt parkettgolv i hall, vardagsrum, kök och det lilla sovrummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Heden 25:9

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sten Sturegatan 17
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sten Sturegatan 17 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten Göteborg Heden 25:9 med ett flerbostadshus år 2005 (äger marken). I föreningen finns 22 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adressen Sten Sturegatan 17. Inga planer på att justera avgifterna (2020-11-12).

Genomfört underhåll:
80-talet: Stambyte.
2006: Grundförstärkning och upprustning av fönster.
2008: Underhåll av entrén och målning av trappuppgången, nya balkonger byggdes.
2008 - 2009: Energideklaration.
2010: Stamspolning och renovering av golven på loftgångarna.
2011: Installation av energieffektiva värme- och varmvattenpumpar i UC, besiktning av balkonger och loftgångar samt tvättstugan sågs över.
2011 - 2012: Golvet i lokalerna reparerades. Byte till säkerhetsdörrar.
2012: Åtgärd av en vattenläcka i tvättstugan. Reparation av plåt på innerfasad samt byte av vissa portar.
2013: Installation av ny takfläkt och justering av fastighetens fönster. Installation av luftventiler i lägenheterna mot gatan.
2014: Målning av yttertaket. Delar av tvättstugan och dörrar till loftgångarna renoverades.
2015: Stamspolning. Upprustning av gården. Ny gemensam uteplats med trall, möbler och grill. Byte av ventilationssystem i lokalerna.
2016: Målning på gårdshuset. Markiser sattes upp på loftgångarna.
2017: Armaturbyte.
2018: Byte av trappstegsbeläggning samt åtgärder i samband med OVK.

Kommande underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015 och sträcker sig fram till 2035. De planerar underhåll och fönsterrenovering på våning 5 samt underhåll att måla betongpelare och balkongräcken på loftgången. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. Nya tvättmaskiner och torktumlare beställda till den gemensamma tvättstugan. De diskuterar även eventuellt byte av hissen.

Gemensamhetslokaler:
Tvättstugan är belägen på innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I föreningen finns även cykelrum och på den grönskande innergården finns ett härligt soldäck med möbler och grill att tillgå som medlem.

Övrigt:
Föreningens anordnas gemensam vår- och höststädning.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

En generös balkong som vetter in mot den lugna gården. Härligt västerläge!

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem.

Bredband via ComHem.

Parkering

För folkbokförd på adressen erbjuds boendekort från Göteborgs Stad. För villkor och priser se: www.goteborg.se/boendeparkering.

Möjlighet till garage finns i området.

Månadsavgift

Avgift
3 881 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,601%
Andel av årsavgiften är
4,60058%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 650 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning 1
1 Lägenheten är registrerad som 2 rok enligt lägenhetsförteckningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
330 kr
Försäkring
230 kr
Summa
560 kr

Byggnadssätt

Byggår
1922
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger
 • Viktor kaffe
 • Oles döttrar

Karta

Sten Sturegatan 17

Sten Sturegatan 17,
41252 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vasagatan 56
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 770 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  57 kvm / 30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-11-29 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lundgrens Trappor 4
  Utgångspris
  3 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tegnérsgatan 21
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 508 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-12-03 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Adress
  Lundgrens trappor 4
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 220 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2020-12-02 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Södra vägen 17
  Utgångspris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 209 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engelbrektsgatan 53
  Utgångspris
  4 375 000 kr
  Månadsavgift
  953 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Teatergatan 19
  Pris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 445 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Adress
  Kungsportsavenyen 27
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 330 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm