Exklusiv ägarlägenhet i Villa Beyer!

Lorensberg, Göteborg

Viktor Rydbergsgatan 20

Utgångspris
5 950 000 kr
Avgift
2 829 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Ägarlägenhet
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Exklusiv ägarlägenhet i Villa Beyer!

Välkomna till detta exklusiva hem med trädgårdsliv och egen parkeringsplats i Villa Beyer. Juridisk person får förvärva.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Villa Beyer!. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Välkomna till Villa Beyer!
Låt oss presentera en exklusiv ägarlägenhet med egen parkeringsplats ett stenkast från Götaplatsen. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Låt oss presentera en exklusiv ägarlägenhet med egen parkeringsplats ett stenkast från Götaplatsen
Villa Beyer restes 1921 och genomgick en total restaurering under 2012 till sex stycken unika hem. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Villa Beyer restes 1921 och genomgick en total restaurering under 2012 till sex stycken unika hem
Ståndsmässig entré som för tankarna tillbaka till 1920-talet. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Ståndsmässig entré som för tankarna tillbaka till 1920-talet
Bostaden är av absolut högsta kvalitet med två franska balkonger och en öppen spis. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Bostaden är av absolut högsta kvalitet med två franska balkonger och en öppen spis
Behagligt och lättmöblerat vardagsrum med gavelläge. Viktor Rydbergsgatan 20 - Bjurfors
Behagligt och lättmöblerat vardagsrum med gavelläge

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna exklusiva ägarlägenhet med trädgårdsliv och egen parkeringsplats i Villa Beyer. Juridisk person får förvärva.

För snart 100 år sedan flyttade Henning Beyer och frun, Sigrid, in i huset som kom att kallas för "Villa Beyer". Området Lorensbergs Villastad blev snabbt Göteborgs mest exklusiva med sina praktfulla villor i 20-talsklassicistiskt inspirerade nationalromantiska stil. Huset ritades av Arvid Bjerke som har en gedigen lista av kända byggnader på sin meritlista så som Göteborgs Konstmuseum och Amerikahuset. Omgärdad av kraftiga stenmurar och med sin borglika uppenbarelse är Villa Beyer ett typexempel på vad som präglas Lorensbergs Villastad. Henning Beyer, som blev styrelseledamot i nystartade Volvo och ägare till en av de 12 första Volvobilarna, ägde huset fram till 1936 då det övertogs av SKF och tjänstgjorde som direktörsbostad under drygt tio års tid. Spola fram tiden cirka 75 år och den 860 kvadratmeter stora enfamiljsvillan restaureras och görs om till sex stycken toppmoderna ägarlägenheter med bevarade detaljer från Bjerkes hantverk. Trädgården är utformad av landskapsarkitekter med inspiration från 20-talets trädgårdar i Sverige och England. Stora gräsytor, en pergola och en gemensam uteplats i natursten med plats för stora sällskap.

Bostaden håller högsta klass med genomgående exklusiva materialval. Köket från Kvänum är utrustat med diskmaskin, ugn, micro, vinkyl, spishäll, kyl/frys och fläkt. Allt från Gaggenau. Skåpsluckorna är i färgen Brahe rökt ek Cappuccino och bänkskivorna i marmor. Även badrummet är heltäckt av marmor med tvättpelare från Miele, handdukstork och förstås golvvärme. I övriga rum är golvet i en enhetlig ekplank och väggarna vitmålade. Från vardagsrummet finns en fransk balkong i originalsmide. Stor klädkammare intill hallen och sovrummet har platsbyggda garderober från Ballingslöv.

Välkomna på visning!

Interiör

Foajén är mycket trevlig och påkostad med paneltak och glashiss. Via säkerhetsdörr välkomnas ni in i hallen marmor på golven och vita väggar. Förvaring finns i en stor klädkammare som både rymmer ytterkläder och övrig egendom.

Vardagsrummet ligger i gavel mot föreningens baksida. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Förvaring finns i ett väggvalv och här finns även öppen spis med bränsle. Härifrån nås en av bostadens två franska balkonger.

Köket är i ett mycket påkostat utförande med mörk skåpinredning från Kvänum och maskinell utrustning från Gaggenau samt bänkskivor och golv i marmor. Utrustning i form av diskmaskin, ugn, micro, vinkyl, spishäll kyl/frys samt en kolfilterfläkt.

Sovrummet ger plats åt dubbelsäng samt en platsbyggd garderob från Ballingslöv. Härifrån nås lägenhetens andra franska balkong.

Badrummet är såklart även det mycket påkostat och snyggt gjort. Marmor täcker både väggar och golv, toppmodern tvättpelare från Miele. Övrig utrustning är dusch, wc, handfat med kommod samt förvaringsskåp. Självfallet är det även golvvärme.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Lorensberg 11:9

TV/bredband

Kabel-TV via Com Hem.

Bredband via Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 829 kr

I avgiften till samfälligheten ingår uppvärmning, vatten/avlopp, el, sophantering, städning, gräsklippning samt försäkring (ej lösöre).

Information

Typ
Ägarlägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 950 000 kr
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
62 kvm*

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggår
1921

Ägarlägenhetens inteckningar:
1. Aktnummer: 12/24403. Belopp: 2.975.000

2. Aktnummer: 13/9463. Belopp: 106.250

3. Aktnummer: 14/18253. Belopp: 61.910

4. Aktnummer: D-2016-00151312:1. Belopp: 1.138.000

5. Aktnummer: D-2017-00013759:1. Belopp: 127.060

Rättigheter:
Ändamål: Ledning och ventilation.
Rättsförhållande: Förmån.
Rättighetstyp: Officialservitut.
Datum: 2012-05-28
Akt: 1480K-2012F84.10

Taxeringsuppgifter:
Taxeringsenhet: Ägarlägenhetsenhet, bostad (520) 725615-3. Omfattar hel 3D-fastighet.

Taxeringsvärde: 2.355.000 SEK
därav byggnadsvärde: 1.247.000 SEK
därav markvärde: 1.108.000 SEK
Taxeringsår: 2016

Andel i gemensahetsanläggningar och samfälligheter:
Gemensamhetsanläggningar:

Göteborg Lorensberg ga:12. Andel: 62. Ändamål: Utvändiga delar av byggnaden och invändiga utrymmen.

Göteborg Lorensberg ga:14. Andel: 1. Ändamål: Tomtanläggningar.

Göteborg Lorensberg ga:15. Tekniska anläggningar.

Samfälligheter:
Göteborg Lorensberg s:3. Andel: 62. Ändamål: Ägarlägenhetssamfällighet.

Uteplats/balkong

Fransk balkong.

Övriga byggnader/utrymmen

Husets 6 bostäder delar på en fantastisk gemensam trädgård som med hjälp av landskapsarkitekter formgivits med inspiration från 20-talets trädgårdar i Sverige och England. Blandade inslag från grönska, natursten samt en pergola med klätterväxter samt gott om gräsytor runt huset. Till lägenheten hör även en egen parkeringsplats. Det finns cykelförvaring samt soprum.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
173 kr
Summa
173 kr

Nuvarande abonnemangskostnad för larm via Verisure: 332 kr/mån
Nuvarande abonnemangskostnad för bredband via Com Hem: 299 kr/mån

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
123
Energideklarationsdatum
2009-12-21

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Viktor Rydbergsgatan 20

Viktor Rydbergsgatan 20,
412 56 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Wadmansgatan 13
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 720 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2019-09-19 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Burgårdsgatan 14
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 942 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Adress
  Wadmansgatan 15
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrätt

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 22
  Pris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 444 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!