Cityexklusivt

Lorensberg, Göteborg

Wadmansgatan 4 A

Exklusiv
Utgångspris
8 750 000 kr
Avgift
5 320 kr
Antal rum
5
Boarea
157,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 17/6, KL 18:30 - 19:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Cityexklusivt

Vi presenterar en femrumsvåning, ensam i sitt slag, med grönska eller cityliv alldeles runt hörnet.

Bilder

Bjurfors Exklusiv presenterar en femrumsvåning, ensam i sitt slag. Wadmansgatan 4 A - Bjurfors
Bjurfors Exklusiv presenterar en femrumsvåning, ensam i sitt slag
Inredningen kommer från exklusiva Invita. Wadmansgatan 4 A - Bjurfors
Inredningen kommer från exklusiva Invita
Frilagt råtegel får möta valnöt i det rymliga köket. Wadmansgatan 4 A - Bjurfors
Frilagt råtegel får möta valnöt i det rymliga köket
Allt är centrerat runt en köksö i valnöt. Wadmansgatan 4 A - Bjurfors
Allt är centrerat runt en köksö i valnöt
Utrustad med kyl/frys med ismaskin, ångugn, micro, varmluftsugn, induktionshäll, gasspis och vinkyl. Wadmansgatan 4 A - Bjurfors
Utrustad med kyl/frys med ismaskin, ångugn, micro, varmluftsugn, induktionshäll, gasspis och vinkyl
Här finns plats även för lite större middagsbjudningar. Wadmansgatan 4 A - Bjurfors
Här finns plats även för lite större middagsbjudningar

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vissa bostäder upplevs extra mycket som en egen värld. Denna enastående femrumsvåning om ca 157 kvm ligger bara några sekunders promenad från Hedens grönska och ett par hundra meter från folklivet på Avenyn. Men när du stiger in i hallen, fyra våningar upp, lämnar du stadens larm. Bakom varje hörn i den lika spännande som genomtänkta planlösningen uppenbarar sig ständigt nya ekparkettytor. Sällskapsytorna är stora och öppna. Inslagen av rundade och diagonala väggar, takhöjden, ett kraftfullt dagsljus från flera håll, glaspartiväggen med balkong och sekelskiftesdetaljer som kassettak bidrar till en smått unik bostad. Till detta kommer en stilsäker och inte sällan djärv design i smakfulla material. Frilagt råtegel får möta valnöt i det rymliga köket. Det ena badrummets glasmosaik och sobra kakel sätter tonen för den stora och moderna master bedroom-sviten som plötsligt uppenbarar sig bakom köket. Mest oväntat är kanske rummet med högt burspråk och kassettak som går i victoriansk stil med drag av brittisk herrklubb. Från burspråkets fönster kan du betrakta Hedens grönska i norr och de pampiga sekelskifteshusen på Berzeliigatan i söder. Vardagsrummets balkong med takvalv ligger i västerläge högt över Wadmansgatan. Den andra har morgonsol och är vänd in mot gården. Våningens atmosfär är starkt präglad av en slags ljus och lätt elegans samt de vidöppna ekparkettytorna. Här finns all bekvämlighet från kökets utrustning och badrummets diskreta exklusivitet till den separata tvättavdelningens praktiska lösningar. Allt bara minuter från stillheten under höga träd eller det livliga restaurang- och nöjeslivet i Sveriges andra stad.

Interiör

Det höga tegelhuset byggdes 1912 viket märks i den tidstrogna trapphallens detaljer. Hissen tar dig upp till fjärde planet av fem där entrédörren väntar. Hallen tar emot med vyn över det stora vardagsrummet med kortvägg i glas. Känslan av yta, ljus och rumsvolym är omedelbar.

Ekparketten sträcker ut till vänster längs en svagt rundad vägg som, bakom en ekdörr, fortsätter in i ett smakfullt badrum. Det får karaktär av lekfulla materialmöten i jordfärger. Här finns wc, handfatskommod och dusch bakom glasvägg.

I slutet av hallen ligger ett sovrum med mjuk heltäckningsmatta, rundad vägg och kassettak. De dubbla dörrarna till balkongen in mot gården kan stå på glänt en varm natt. Rummet får ljus från fönsterpartier i två väderstreck.

I andra änden av hallen öppnar sig det stora och vackra vardagsrummet. Ekparketten i fiskbensläggning och tak med infälld down light skapar atmosfär ihop med den diagonala väggen och det heltäckande glaspartiet. Där bakom ligger en trivsam och skyddad balkong under takvalv med utsikt över gatan. Här värmer den sista kvällssolen.

I diagonalväggen finns en skjutbar spegeldörr till ytterligare ett sällskapsrum. Ekparketten följer med in, här har vi kassettak. Ett större fönsterparti ger ljus och utsikt längs gatan mot söder. I fil med detta rum öppnar sig ett rum med burspråk. Rummet har fått drag av engelsk herrklubb eller bibliotek som understryks av kassettaket.

Hallen förbinder även till det riktigt stora köket med två stora fönsterpartier. Här finns plats även för lite större middagsbjudningar. Det härliga köket överraskar med smakfulla och lite oväntade materialmöten som råtegel, valnöt, sandsten och askparkett. Inredningen kommer från exklusiva Invita och är centrerad runt en köksö i valnöt. Utrustningen består av kyl/frys med ismaskin, ångugn, micro, varmluftsugn, induktionshäll, gasspis Siemens, vinkyl. Taket har de dimbara ljusramper med down light som går igen i flera av våningens rum.

En diskret skjutdörr i valnöt avslöjar en tvättavdelning och groventré ner till gården. Ytterligare en diskret skjutdörr öppnar upp den oväntat stora och smått luxuösa master bedroom-sviten med liten hall, badrum, sovrum och walk-in-closet. Spegeldörrarna är bevarade.

Badrummet nås via svitens hall eller walk-in-closet. Det har en femstjärnig känsla med bland annat en vacker glasmosaikvägg som fått suggestiv belysning. Väggar och golv har stora, sobra kakelplattor och badrummet är utrustat med handfatskommod, wc, fristående badkar och dusch. Förvaringen är i valnöt.

Ta vägen genom våningens walk-in-closet där en mjuk heltäckningsmatta tar över. Inredning i snygg design och här finns äntligen chans att få ordning på kläder, skor och accessoarer.

Sovrummet har två höga fönsterpartier med utsikt ner över den lugna enkelriktade gatan. Den mjuka mattan följer med in i det kvadratiska rummet som känns skyddat och harmoniskt.

Sammantaget är detta en stor och exklusiv femrumsvåning med generösa sällskapsytor och högsta bekvämlighet – bara minuter från grönska eller brusande cityliv.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong
Uteplats 2: Balkong.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Bredband (ingår ej i avgiften).

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 320 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 750 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
157,6 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Om föreningen

Namn
Brf Ametisten Nr 18
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen förvärvade 1981 fastigheten Heden 26:18 med adress Wadmansgatan 4. Föreningen består av 17 st lägenheter och 2 lokaler med totalyta på sammmanlagt 1 615 kvm. Revisorsringen sköter den ekonomiska förvaltningen. Mycket stabil och solid förening. Föreningen genomförde en fasadrenonvering och relining av stammarna under 2012. Inga större renoveringar planerade. Avgifterna har legat på samma låga nivå under många år och inga justeringar är planerade.

Ekonomi

Andel i föreningen
12,3351%
Andel av årsavgiften är
9,43923%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1912

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Wadmansgatan 4 A

Wadmansgatan 4 A,
412 53 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Budgivning pågår
  Adress
  Johannebergsgatan 28
  Utgångspris
  9 900 000 kr
  Månadsavgift
  8 250 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3
  Boarea
  235 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Kungsportsavenyen 20
  Utgångspris
  11 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 650 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  159 kvm

  Visning: 2019-06-17 17.00 Boka här