Stor och luftig tvåa i populär förening

Lunden, Göteborg

Mintensgatan 5A

På förhand
Prisidé
3 100 000 kr
Avgift
3 293 kr
Antal rum
2
Boarea
70 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor och luftig tvåa i populär förening

Stor och ljusfylld tvårummare med generös takhöjd och vackra golv som med lite finess kan göras om till en trendig trea.

 • Ansvarig mäklare

  Petter Sundström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Bilder

Välkommen till BRF Minten. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Välkommen till BRF Minten
Vackra Sankt Pauli kyrka. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Vackra Sankt Pauli kyrka
. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Härliga grönområden intill kyrkan. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Härliga grönområden intill kyrkan
. Mintensgatan 5A - Bjurfors
. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Knutpunkten Redbergsplatsen. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Knutpunkten Redbergsplatsen
I närheten av bra kommunikation.. Mintensgatan 5A - Bjurfors
I närheten av bra kommunikation.
Promenadavstånd till både Danska vägen och Olskrokstorget.. Mintensgatan 5A - Bjurfors
Promenadavstånd till både Danska vägen och Olskrokstorget.

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära Mintensgatan hittar ni denna välplanerade tvårummare. Här välkomnas ni av en rymlig hall med gott om plats för avhängning. Det stora vardagsrummet som präglas av vacker enstavsparkett och härligt ljusflöde är lättmöblerat och rymmer både en stor soffgrupp och dessutom ett matsalsbord för minst sex personer. Väl tilltaget sovrum med badrum och klädkammare i direkt anslutning. Köket från Marbodal är inrett med stilrena materialval. Bostadens WC som är helkaklad nås även den via hallen. Detta är en mycket luftig och välplanerad tvårummare som med lite tid och ansträngning kan göras om till en modern trea.

Från Mintensgatan tar det bara någon minut att promenera till Olskrokstorget- ett torg med flera butiker och marknad en gång i veckan. På promenadavstånd nås även lugna Redbergsparken med dess hisnande utsikt och Gubberoparken med trevlig lekplats. Längs Danska Vägen finns restauranger så som populära The Joint, Il Moro och välkända glasscaféet Lejonet & Björnen. Med cykel nås även centralstationen, Liseberg eller Härlanda Tjärn med dess badplats. Vad mer kan önskas av ett läge?

Interiör

I populära BRF Minten finner ni nu denna välplanerade tvårummare. Direkt innanför entrédörren välkomnas ni av en rymlig hall som erbjuder gott om plats för avhängning av både ytterkläder och skor. Dessutom finner ni en stor klädkammare i anslutning till hallen som tar hand om alla era förvaringsbehov. Här är väggarna ljusa och på golvet ligger stilren parkett.

Från hallen förs man naturligt vidare in i bostadens vardagsrum. Här flödar ljuset fritt från fönstren som tillsammans med den generösa takhöjden skapar en luftig känsla. Här kan ni med enkelhet möblera med en större soffgrupp, soffbord och tv-möbel och fortfarande ha plats för ett matbord för sex personer. Även här är är väggarna ljusa och på golvet ligger vacker enstavsparkett.

Vidare från vardagsrummet nås bostadens sovrum som är väl tilltaget. Här kan ni med enkelhet möblera med en större dubbelsäng och samtidigt ha plats för ytterligare möblemang. Från sovrumsfönstren strömmar behagligt ljus och skapar en lugn och harmonisk känsla, något som bidrar till en god natts sömn. Här är väggarna tapetserade i en sober grön ton och på golvet ligger även här vacker enstavsparkett.

I direkt anslutning till sovrummet finner ni bostadens badrum som är helkaklat i ljusa toner. Här består utrustningen av ett badkar/dusch samt ett handfat. Bostadens toalett är även den helkaklat och återfinns i direkt anslutning till hallen.

Köket från Marbodal är inrett i mycket smakfulla materialval. Både över- och underskåp har vita luckor och på underskåpen vilar en stilren mörk bänkskiva. Utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin, samt en kombinerad kyl och frys. Dessutom får ni plats med ett mindre matbord för fyra personer.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Minten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
43
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Flerbostadshus i Lunden, endast ett stenkast från Redbergsplatsen i 6 våningar. Brf Minten förvärvade fastigheten Gårda 67:28 år 1942, föreningen registrerades år 1944 och året därpå 1945 uppfördes byggnaden. Föreningen upplåter 43 st. lägenheter med bostadsrätt och en lokal. Lokalen har ett hyresavtal med löptid om 3 år. 2 881 kvadratmeter utgör lägenhetsyta.

Utförda renoveringar:
2017: Nyinstallation av hiss, byte av rökgasluckor och rengöring av samtliga balkonger
2016: Utbyte av expansionskärl
2015:Markunderhåll på framsidan, ventilationsförbättring, byte av termostatventiler
2014: Målning av trappuppgångarna, OVK (ventilations-)kontroll
2013: Renovering av tvättstugan och ny torktumlare
2012: Vattensparåtgärder och balansering av värmesystemet
2011: Trappa ner till uteplatsen
2010: Takunderhåll, förbättrad ventilation i lokalen, byte av portlås
2009: Ny uteplats med infravärme
2008: Ny tvättmaskin, upprättad energideklaration, spolning av stammar
2000: Renovering och ommålning av trappuppgångar
1999: Renovering och förstärkning av stamavlopp
1987: Rörstambyte, omputsning av fasad, elstambyte, byte av samtliga fönster, nyinstallation av hissmaskinrum, nya balkonger
1986: Omläggning av tak

Föreningen följer sin underhållsplan som sträcker sig fram till 2044.
Kommande renoveringar:
2018: Eventuellt dränering.

Föreningen höjde avgifterna med 1% årsskiftet 2016/2017 och 2017/2018. Man planerar även att höja avgifterna med 1% nästkommande årsskifte.

Parkering

Boendeparkering i området finns för dem som är folkbokförda på adressen. Även viss fri parkering om 2 timmar. Föreningen har sex parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Det finns även garage i området som man kan hyra platser i.

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga.

TV/bredband

Telia Fiberbredband och IP-telefoni.

Parkering

Boendeparkering råder i området. Föreningen har förövrigt 5 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. För detta gäller separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 293 kr

Inklusive värme, vatten, bredband och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,39%
Andel av årsavgiften är
2,36251%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
3 100 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
70 kvm

* Våning 1 enligt mäklarbild

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
200 kr
Summa
350 kr

Notera att driftskostnaderna kan variera med avtal, vanor och antal i hushållet.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
138

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Petter Sundström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lunden, Göteborg

  Adress
  Wrangelsgatan 3B
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 156 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2018-08-23 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  Adress
  Wrangelsgatan 2 B
  Utgångspris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  6 019 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  95 kvm

  Visning: 2018-08-26 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stafettgatan 1B
  Prisidé
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  2 934 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!