Tre rum och kök om 101 kvm byggd 2005 med egen ingång och gavelläge!

Lunden, Göteborg

Räntmästaregatan 26A

Utgångspris
3 990 000 kr
Avgift
6 045 kr
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tre rum och kök om 101 kvm byggd 2005 med egen ingång och gavelläge!

Tillfälle att förvärva en av de större lägenheterna i populära Brf Solgården i Göteborg!

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Öppen planlösning mellan vardagsrum och matsal. Räntmästaregatan 26A - Bjurfors
Öppen planlösning mellan vardagsrum och matsal
Ljus och rymlig bostad om 101 kvm!. Räntmästaregatan 26A - Bjurfors
Ljus och rymlig bostad om 101 kvm!
. Räntmästaregatan 26A - Bjurfors
. Räntmästaregatan 26A - Bjurfors
Det större sovrummet nås från hallen och här finns gott om förvaring i form av inbyggda garderober. Räntmästaregatan 26A - Bjurfors
Det större sovrummet nås från hallen och här finns gott om förvaring i form av inbyggda garderober
. Räntmästaregatan 26A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till östra centrum och omtyckta Räntmästaregatan. Här finner ni en härlig bostad med genomgående högt till tak (2,80 m) som byggdes 2005 med stora rum och fönster i tre väderstreck. Möjlighet till egen parkeringsplats och uteplats som upplåts via styrelsen om så önskas, genom ett nyttjanderättsavtal. Kök med köksö från Marbodal, stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Bostaden är registrerad i föreningens register som en fyra rum och kök men disponeras i dagsläget som en trea. För den som önskar går det att dela av mellan matsalen och vardagsrummet och på så sätt få ytterligare ett sovrum. Här bor ni i eftersökta kvarter som erbjuder en mix av grönområden, brett serviceutbud, restauranger och butiker. Från busshållplatsen, som ligger bara någon minut bort, går frekventa turer med buss 60 till stadens centrum. Närliggande Redbergsplatsen är en knutpunkt för kommunikationer. Cykelavstånd till friluftsområdena vid Skatås och Delsjöarna samt Härlanda tjärn med populär badplats. Brf Solgården är en bra bostadsrättsförening med god ekonomi. Avgiften har sänkts i flera omgångar och föreningen har utfört många stora renoveringar de senaste 10 åren. Som boende i föreningen har ni tillgång till både övernattningsrum och bastu.

Interiör

Kliv in genom bostadens alldeles egna ingång och in i hallen som erbjuder två garderober med skjutdörr för avhängning och förvaring. Precis innanför ytterdörren ligger praktisk klinker och vidare ut i bostaden pryds golvet av en vacker ekparkett som går fint ihop med den genomgående ljusa färgsättningen på väggarna.

Från hallen nås det sociala köket med köksö från Marbodal som är en given plats för vänner och familj. Gott om arbetsytor och generöst med förvaring via flertalet lådor samt över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, ugn och diskmaskin samt inbyggd micro. För den som önskar är köksön möjlig att ta bort och ersätta med köksbord.

Vardagsrummet ligger i delvis öppen planlösning mot köket och skapar en ljus och trivsam sällskapsyta, mycket tack vare det eftertraktade gavelläget som bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Här får ni plats med både matplats och soffgrupp med tillhörande tv-möbel. För den som önskar ytterligare ett sovrum går det att dela av mellan matplatsen och vardagsrummet.

Det mindre av sovrummen nås från köket och även här bildas ett fint ljusinsläpp från två fönster. Här får ni plats med säng och tillhörande sängbord och fungerar även perfekt som kontor, gästrum eller barnrum.

Bostadens större sovrum når ni från hallen och här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober längs med ena väggen med skjutdörrar. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord, byrå eller annan förvaringsmöbel.

Bostadens badrum är stort och rymligt. Vitt och svart kakel pryder väggarna och på golvet ligger mörkgrått klinkers. Inredningen består av wc, tvättställ med kommod, dusch med vikbara duschdörrar, handdukstork samt tvättmaskin, torktumlare och lyxig golvvärme för extra komfort.

Fakta

Uteplats/balkong

Säljaren har i dagsläget ett nyttjanderättsavtal gällande uteplatsen och parkeringen. För 900 kr per månad går det att teckna ett nytt nyttjanderättsavtal till uteplatsen samt parkeringen. Detta tecknas separat med styrelsen om så önskas.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd om ca 15 kvm.

Parkering

Säljaren har i dagsläget ett nyttjanderättsavtal gällande uteplatsen och parkeringen. För 900 kr per månad går det att teckna ett nytt nyttjanderättsavtal till uteplatsen samt parkeringen. Detta tecknas separat med styrelsen om så önskas.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 045 kr

Grundavgift är 6045 kr som utgör föreningens årsavgift per månad.
900 kr tillkommer för nyttjanderätten till uteplats samt parkering per månad - detta nyttjanderättsavtal tecknas separat med styrelsen om så önskas. I avgiften ingår värme vatten och sophantering.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,7692%
Andel av årsavgiften är
1,79%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 990 000 kr
Lägenhetsnummer
414
Våningsplan
0 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
101 kvm*

* Areauppgifter enligt dokumenterad mätning. Enligt föreningens lägenhetsregister är boarean 96 kvm.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
1944/2005
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solgården i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen bildades 2002 och består av 3 flerbostadshus med 89 stycken lägenheter som byggdes år 1944. 86 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter samt lokaler om 65 kvm. Föreningen har under de senaste åren sålt av tidigare hyresrätter och på så vis kunnat sänka sina lån samt räntekostnader.

Utförda renoveringar:
Hela fastigheten har totalrenoverats de senaste åren:
2017- Byggt om ett skyddsrum till en enrumslägenhet som ska säljas.
2016 - Under året investerade föreningen i en underhållsplan utförd av extern teknisk konsult för att planlägga för framtida underhållsarbete. Resultatet visar att föreningen inte behöver göra större investeringar förrän runt år 2025. Under året inköptes nya torktumlare för tvättstugorna på
Räntmästaregatan 26 och 28 och ett webbaserat bokningssystem för tvättstuga, övernattningslägenhet och bastu infördes.
2014 - 2015 - Nybyggnation av balkonger.
2012 - Några parkeringsplatser har utrustats med uttag för motorvärmare.
2011 - 2012 - Översyn, modernisering och energioptimering av värmesystemet, injustering av radiatorer.
2011 - Upprustning av innergård/park, omdränering av mark och anläggning av uteplatser/planteringar. Ny beläggning på asfaltsytor, nya räcken och skyltar på parkering. Renovering av entrétrappor och räcken.
2009 - 2010 - Renovering av all el och belysning i samtliga hus. Installation av fiberlan till samtliga lägenheter. Totalrenovering av samtliga trapphus. Byte från 1-fas till 3-fas i samband med att stadsgasen stängdes av.
2009 - Byte av samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2008 - 2009 - Byte av yttertak. Tilläggsisolering av vindar och ny fasadbeklädnad av samtliga hus.
2005 - Byte av samtliga fönster.
2003 - 2004 - Stambyte i badrum samt renovering av badrummens ytskikt. En ny tvättstuga samt renovering av befintliga tvättstugor. Gemensam bastu och relaxrum byggdes. Entrédörrarna byttes.
1972 - 1973 - Stambyte i kök.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar inga större underhållsarbeten förrän tidigast år 2025.

Föreningen har under 2016 tagit fram en underhållsplan som detaljerat sträcker sig fram till år 2025 och därefter övergripande i ytterligare 20 år.

Ekonomiska förvaltare är Husjuristerna, Lödöse städ sköter trappstädning och Halléns Fastighetsservice sköter fastighetsskötseln.

Se www.brfsolgarden.net för ytterligare information. Det går bra att maila frågor till info@brfsolgarden.net.

Avgiftsändringar:
Föreningen har under flera tidigare år sänkt avgiften. Man sänkte avgiften med 5% inför 2016. Under 2016 amorterade föreningen 3,9 miljoner på befintliga lån. Föreningen sänkte ytterligare 5% i januari 2019.
Man har tidigare år gjort extra amorteringar på föreningens lån, vilket har gett utrymme för sänkningar. Styrelsen har för avsikt att även göra en extra amortering på lånen under 2019 om utrymme finns.

Informationen ovan grundar sig på info från föreningens hemsida och föreningens årsredovisning.

TV/bredband

TV: Fiberutbud genom Telia, basutbud (18 kanaler ingår i avgiften).
Internet: Bredband via FiberLAN. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Betalas och beställs separat.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i uppgång 26 C, 28 B och Snoilskygatan 2 B. Tvättstugorna bokas genom ett webbaserat bokningssystem eller app. Bastu med dusch och relaxhörna - bastun finns i uppgång 26C.
Övernattningslägenhet belägen i uppgång 26C kan hyras för 150:-/natt. Detta är en lägenhet i enklare standard med dubbelsäng, soffa, stort matbord och fräscht badrum med dusch. Det finns också möjlighet till bredbandsuppkoppling och TV.
Föreningen har ett snickerirum på källarplan på Räntmästaregatan 26C som kan lånas gratis av medlemmar. Lokalen är till för snickeri och målning och är fullt utrustad med stort arbetsbord och flexibla eluttag.

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Räntmästaregatan 26A

Räntmästaregatan 26A,
416 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04