Utsikt & fritt från insyn, högt upp i huset!

Lunden, Göteborg

Ulfsparregatan 1A

På förhand
Utgångspris
2 480 000 kr
Avgift
3 975 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
54 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Utsikt & fritt från insyn, högt upp i huset!

Ljus och välplanerad bostad om två rum och kök med härligt ljusinsläpp från tre väderstreck då bostaden är placerad i gaveln.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stort och härligt vardagsrum i gavelläge. Ulfsparregatan 1A - Bjurfors
Stort och härligt vardagsrum i gavelläge
Det extra fönstret ger gott om ljusinsläpp. Ulfsparregatan 1A - Bjurfors
Det extra fönstret ger gott om ljusinsläpp
. Ulfsparregatan 1A - Bjurfors
. Ulfsparregatan 1A - Bjurfors

Här bor man högt upp bland trädtopparna

Detta är en plats att koppla av på. Ulfsparregatan 1A - Bjurfors
Detta är en plats att koppla av på
Vackra fönsterbräden i sten är genomgående för bostaden. Ulfsparregatan 1A - Bjurfors
Vackra fönsterbräden i sten är genomgående för bostaden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina tvårummare, belägen på våning tre i huset. Här får man en bra magkänsla direkt när man kliver in i hallen. Ljuset flödar från de många fönstren som är placerade i tre olika väderstreck. Högt till tak skapar rymd, vackra gjutgärnsradiatorer och djupa fönsternischer är något som blicken fastnar på. Lägenheten är ytterst välplanerad och alla rum är i bra storlek. Lägenheten har nyligen blivit ommålad samt fått nyinlagd ekparkett. I bostadens kök får man med lätthet plats med ett matbord för fyra personer. Sovrummet rymmer gott och väl dubbelsäng. Här finns också en garderob samt en stor klädkammare för förvaring. Från fönstren ges en vacker utsikt över bland annat Härlanda.
Här bor ni med närhet till kommunikationer, bara någon minut bort stannar buss 60 som enkelt tar dig till stadens alla hörn. På Danska vägen finner ni caféer, fruktaffär, servicebutik med mera. En liten promenad bort ligger Redbergsplatsen med knutpunkt för kommunikationer samt Olskrokstorget med sitt rikliga utbud och stor marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till friluftsområdena vid Skatås och Delsjöarna samt Härlanda tjärn med badplats om sommaren.

Interiör

Ni kommer in i en öppen hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för förvaring i form av en klädkammare. Väggarna är nymålade i vitt och på golvet ligger en nyinlagd ekparkett. Den genomgående planlösningen skänker gott om dagsljus.

I direkt anslutning till hallen finner ni badrummet. Här är väggarna kaklade i vitt, på golvet ligger en blå våtrumsmatta. Badrummet är inrett med toalett, handfat, spegel, spegelskåp samt dusch.

Vardagsrummet är rymligt och enkelt att möblera. Ljuset strålar in från fönsterpartierna i gavel, som pryds av djupa fönsternischer. Väggarna är nymålade i ljusgrått. På golvet har man bevarat bostadens originalparkett. Utrymme ges med lätthet för den stora soffgruppen samt tillhörande soffbord och tv-möbel.

Till höger om badrummet ligger sovrummet placerat. Väggarna är även här nymålade i ljusgrått och på golvet ligger den fina nyinlagda ekparketten. Man får med lätthet plats för en dubbelsäng, sängbord och extra förvaringsmöbel för den som önskar. Förvaringen är redan ypperlig via dels en enkelgarderob men också en stor klädkammare som sväljer det mesta. Fönstren blickar över trädtoppar, helt fritt från insyn!

Köket är smart planerat med goda förvaringsmöjligheter och ljusa materialval. Luckorna är nyligen ommålade. Den maskinella utrustningen består av ugn, fläkt samt kyl/frys. Det finns en trevlig matplats för flera personer vid fönstret som vetter med utsikt. Väggarna är nymålade i vitt och även i köket finner man den nyinlagda ekparketten.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lunden 43:1

TV/bredband

Bredband via Bredbandsbolaget. Gruppanslutningen är 100/100 Mbit/s.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 975 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
6,25%
Andel av årsavgiften är
8,33333%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 480 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
211
Energideklarationsdatum
2010-06-09

Bostadsrättsförening

Namn
Lunden 43:1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Antal hyresrätter
4
Överlåtelseavgift
1163

Allmänt om föreningen

Brf Lunden 43:1 äger sedan 2011 fastigheten Göteborg Lunden 43:1 med adressen Ulfsparregatan 1 A-B.
Fastigheten bebyggdes 1945 och består av ett flerfamiljshus med fyra våningar med vind. Föreningen upplåter 12 st lägenheter med bostadsrätt samt 4 st hyresrätter. Samtliga lägenheter är 2 rok. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
Fastigheten har en gård med asfalterade gångytor och fristående soprum.

Gjorda renoveringar:
2018: OVK.
2012: Nytt tak samt fasadrenovering.

Kommande renoveringar:
Föreningen håller just nu på med ett elarbete där man kommer lägga en ny matarkabel och uppsättning av nya mätartavlor samt dragning av jordkabel i varje lägenhet (detta planeras som ett sista steg).
Detta kan komma att föreningen behöver höja avgiften men dock är det i olika etapper som gör att föreningen i dagsläget inte kan svara på det närmare.
Man ska även göra en ny energideklaration under 2020.

Avgiftsförändringar:
Inga planerade avgiftsförändringar.

Parkering

Boendeparkering på gatorna i området.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns gemensam tvättstuga och torkrum. Tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Ulfsparregatan 1A

Ulfsparregatan 1A,
416 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78